jak to je nevite prosim?

24.04.2012

ahuj holky chtela jsem se zeptat bydlela jsem nejakou dobu s pritelem a malou u babicky moji, pak nam umrel deda , my se odstehovali a babicka zustala na byte sama, mam tam u ni trvale bydliste jeste i mala, a ja se chci zeptat na socialce rekli jeji sousedce ze pokud tam mam stale vedene TB ma babicka pravo na nejou tu financni pomoc ale ze to bude max par stovek.. ta sousedka tomu tez prd rozumi a vysvetlovala mi to asi pul hodiny a covek z toho nebyl moudry, ma to trvale bydliste opravdu takovy vliv na to hodnoceni kdyz uz tam ja nebydlim a ona vsechno tahne sama?

Kliknutím vložíte smajlíky:

určitě to má vliv, vždy se posuzují příjmy celé domácnosti, tj.všech osob hlášených na téže adrese. když mi umřel tatínek, tak matka měla vdovský důchod a já s bratry sirotčí a i ty důchody se započítávali do příjmu domácnosti a i když jsme na adrese se starším už nebydleli, tak matka přišla o všechny možné příspěvky a i nadále za nás musela platit třeba popelnice,...

řekla bych, že to má velký vliv a že skutečně se díky tvému TB u babičky můžou pokrátit dávky (kdyby jsi žádala o dávky ty, tak se bude taky posuzovat příjem babičky - protože máte na stejný adrese TB)
nicméně, měli by ti tohle říct na sociálce, ale pokud se vám tam nechce, tak další přesný informace vám dá občanská poradny (najdeš na netu kontakty)

ahoj, pokud máš u babičky trvalé bydliště, tak se dle mého bere v potaz počet přihlášených osob. Asi myslíš dávku na bydlení. Myslim si že to určitě pár stovek neni. Zkus se mrknout na www.mpsv.cz tak určitě najdeš potřebné informace..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka