Jakou svatbu malou či velkou?

23.04.2012

Ahojky pro jakou jste svatbu pro velkou či malou?my se s přítelem asi nikdy neshodneme on chce malou já velkou :-(
přece si nekoupim svatební šaty za X tisíc jen abych se v nich prošla kousek na uřád se svědkem:-(
Jakou jste meli popřípade kolik lidi a na kolik vas to vyslo?
předem dekuji za všechny odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj :a: já na svatby nejsem a manžel taky ne. Ale vdaná jsem chtěla být kvůli dceři, kterou jsem měla na svatbě ještě v bříšku. Tak jsme měli svatbu jen se dvěma svědkama- já jsem měla sestru a manžel nejlepšího kamaráda. Nikdo o tom nevěděl. Nejbližší rodina byla na ten den na odpoledne pozvaná na opékačku k nám na zahradu. Jak přišli tak jsme jen čekali kdo si první všimne že máme prstýnky. Byla to sranda. A jak na to přišla moje babička a začla vykřikovat - oni se vzali!!!:)tak to všichni nechápali. Byli v šoku ale smaáli se a byla to super akce. Ještě druhý den jsme se sešli na dopití bečky.
Dobré bylo že jse je pořád všechny udržovali v tom že se nikdy nevezmeme a pak tohle :s: :///: Podle mě nejlepší co jsme mohli udělat :one:

ahojky, my měli svatbu o 45 lidech, když to beru komplet i s muzikou a obslouhou v restauraci. takže taková středně velká svatba.
se vším všudy (když to budu brát od kadeřnice, po šaty, prsteny, jídlo, pití, cukroví, fotograf... až po tágo pro odvoz lidí) nás to vyšlo na cca 65 tis. a přes 20 tis. bylo v darech.
osobně jsem spíš pro větší svatby, přeci jen je to velká událost, my jsme měli fakt pěknou svatbu a když bych jí měla dělat podruhé, bude zrovna taková :a:

Tak nás bylo asi tak 30, jen nejbližší rodina a kamarádi. A nejdražší byl obřad a šaty, brali jsme se na Zvíkově. Cukroví pekly báby a jejich kamarádky a měli jsme stany na zahradě a grilovačku a sud, to už bylo takové neformální. Bylo to fajn. A cena cca.
nevěsta šaty půjčené 7000 + boty 1000
ženich oblek koupený 6000 + boty 2000
prstýnky 6000
obřad 5000 + 1000 hudba
kytice 1500

jídlo, pití a vše ostatní platili napůl rodiče

In reply to by uz

No a když to tady pročítám, tak ještě: kadeřník, manikůra, kosmetika, svatební oznámení, stužky a kytky na auta, dekorace na slavnostní tabuli, nové spodní prádlo, nové šaty na převlečení na večer....no naskáče to pěkně, bohužel jsme to nepočítali, tak nevím konkrétní částku, ale bylo to dost.

In reply to by uz

No, naskáče, u nás to bylo úplně s každou kravinkou za cca 120tis. Ale zase-pokud je šikovná dá se hodně ušetřit na oznámku-mě vyšlo na 140,- pro všechny (doma jsem si ho udělala, vytiskla na obyč papír, vybrali jsme jednu variantu a zanesla do tiskárny, kde mi ho natiskli na mnou vybraný papír-cca 12,- kus a dokonce i nařezali), ozdoba na auto se dá vyrobit nebo použít stará panenka z dětství (moje putuje po svatbách už deset let a má troje svatební šatičky), kytky na stůl jsme taky řešili originálně-koupili jsme v Ikee takové ty "skleničky" na svíčky, do toho voda nebo ty kuličky a květ v barvě tabule... dokonce moje výzdoba skončila v restauraci, jak se jim líbila :-) Chce to fantazii, něco se dá koupit i z druhé ruky :-) Každý má určitě nějaké možnosti na čem může ušetřit ;-)

Tak my měli svatbu cca 50 lidí na oběd a cca 60 večer. Za sebe určitě pozvat ty, se kterými to chceš oslavit. ;-) V restauraci jsme platili rovných 40tis. (účet byl na necelých 38tis., ale zbytek šel obsluze-byli úžasní, všechno pořád doplňovali a i si s náma zatančili, a dokázali vše nazdobit dle mě na základě fotky z domu a rozluštit můj zasedací pořádek,ve všem vyšli vstříct), hudba stála 8tis., šaty a cukroví záleží na vás (my pekli sami doma a cukroví nějakých 7tis., šaty 5tis.), kytky kolem třech (měli jsme tam i jednu velkou na hrob). Jo a brali jsme se 2008. Jo a ještě nutno podotknout, že jsme se domluvili s provozním a třeba slivovici jsme měli svoji-od nich byl jen jiný tvrdý alkohol, a víno (mají vinotéku). Jo a jen raut nám vyčíslili 200,- na osobu a v klidu to stačilo a ještě jsme to jedli tři dny :-D Kolik byl vyčíslenej oběd nevím... ale možná bych někde ještě našla papíry.
Jinak jsem zažila i svatbu na zahradě-mýho švagra- a nejsem proti, ale šatů si neužila, tančit si taky nazatančila (hudbu měla z kazeťáku a totálně nevkusnou, kterou pouštěl, kdo šel zrovna kolem-takže na 99% ženich s nevěstou), tchýně a vlatsně celá rodina si mohla nohy uběhat, spousta nádobí, zima-počasí moc nepřálo (podcenili to a chtěli ušetřit, tudíž si nepůjčili ani pořádné stany), nikdo si nic neužil-protože všichni jen kmitali-grilování, pití, atd.-takže do tohohle určitě netahat kamarády, ani rodinu, pokud chceš mít svatbu na zahradě. A finančně na tom ušetřili za hudbu a 10tis. za hostinu.... A vzpomínky? Nevěsta nebyla spokojená a dávala to švárovi sežrat celou dobu jejich krátkýho manželství.
Osobně si myslím, že ať už jakoukoli svatbu, tak určitě takovou, aby sis den užila bez starostí, což se mi díky mýmu bráchovi, skvělé obsluze a svědkyni podařilo... Opravdu se postarali o všechno a já byla jen jednou za obsluhou, ať děckám udělají na raut hranolky. To byla jediná moje starost za celý den ;-)a svatbu nám každej chválí a dodneška vzpomíná (i obsluha restaurace) :a:

In reply to by Paulette

no tak to musela být noční mura :00: jasně že když je oslava na zahradě tak se musí počítat s tím aby někdo cizí vařil,obsluhoval a musí být připravené "teplejší prostory",a hudba z kazetáku na svatbě :00: nemám slov :n:

In reply to by Paulette

Jo tak takovouhle svatbu jsem taky jednou zažila. Hudba z magiče, všichni si to tam přepínali jak je napadlo, takže kolikrát v půlce písničky rodina od nevěsty pustila něco jiného, i když jsme na tu písničku tancovali :00: . No hrůza.....

In reply to by Barče

Tak tam se radši netancovalo vůbec, páč to fakt nešlo.... Jo a perla-nevěsta sundala svatební šaty a oblíkla tepláky :-D No, holt ji byla zima :-D To bys musela zažít-to nejde ani popsat :-D Hlavněže dali 10tis. za svatbu na hradě a nehorázný prachy za oznámko ze zlata :-D Holt šetřili na blbých místech...

Ahoj.

Tak já chtěla vždycky velkou svatbu. U nás je to v rodině, jsme rozstrkaní do všech koutů republiky, takže se rádi scházíme (každý rok se potkáváme na chatě, asi 45 lidí ;-)). Zrovna vloni jsme jednu rodinnou svatbu absolvovali a bylo to suprový!! Všichni jsme si to náramně užili, měli to venku, počasí vyšlo a i číšníci a ostatní personál říkali, že tam tak veselou svatbu dlouho neměli. Hlavně si vždycky říkáme, že je to fajn, se takhle potkávat na svatbách, rozhodně lepší, než se potkávat na pohřbech..

Přítelovo rodina, ano, taky mají velké svatby, ale, ačkoliv bydlí nedaleko sebe, tak se, až na tyhle velké oslavy (kulaté narozeniny, svatby, ..) vůbec nestýkají. Pozvou se opravdu jen na takovu událost a pak se ještě pomlouvají...Já když jsem s chlapem byla rok, tak se ženil jeho bratranec a pozvali jen jeho, mně ne :? :s: . Já se tomu smála, ale jeho to moc mrzelo a nakonec tam ani nešel.
Takže on se k tomutu tématu nevyjadřuje, asi je tam ani nechce, ale tchýně na nás pořád tlačila, že bude svatba, až jsem řekla, že jo, že bude, ale tajná a dozví se o tom až den poté. Tak už o tom nemluví.

Dneska už se ani mně nechce vdávat, a chlap o tom sám nemluví a asi bych mu řekla, že ne, anebo bez jeho rodiny..... :a:

já jsem asi velký exot :s: nikdy jsem se vdávat nechtěla! Pak mi ruplo v bedně - asi hormony a vdávala jsem se 16 dnů před porodem, jen my dva a malá v bříšku a rodiče od manžela a má mamka. Pak jsme si zašli do restaurace na oběd a hurá domů :s: No a zbytek rodiny se s náma nebavil :00: teda krom mé jedné sestry, ta to vzala úplně v pohodě :) Já bych to ani dnes neudělala jinak ...

Ahoj, na obřadu jsme měli asi kolem 60 lidí a na hostině jen rodinu a nejbližší kamarády (33 lidí) :a:

Ahojky děkuji za odpovědi no já bych taky chtěla tak 50 lidi maximalne jen rodinu a nejbližší kamarády ale chtěla bych obřad u nas na zámečku a pak hostina nekde v restauraci pritel to chce doma na zahrade hostinu :-(

In reply to by evicka18

my to měli taky doma a hostinu na zahradě a super,neměnila bych a měli jsme na obřadu pár nejbližších lidí a odpo se peklo selátko a to přišly známí i z vesnice ,měli jsme harmonikáře,když jsme chtěli vypadli jsme do lesa,bylo to krásný a ušetřily jsme nemálo peněz

In reply to by evicka18

tak na zahradě to taky nemusí být špatné. Hlavně záleží jak si to tvůj přítel představuje. Jestli grilovačku, pivko, vínko, živou hudbu a tancování. Natom opravdu neni nic špatného. Samozřejmě záleží na celkovém prostředí kde bydlíte. Jesti je to vesnice nebo menší městečko. Jací jsou sousedi a co jsou ochotni tolerovat....
My jsme třeba druhý den po svatbě měli na zahradě grilovačku. Pivko, klobásky apod..pohoda a veget :-)

Ahoj, my měli na obřadě asi 50 lidí. Na oběd jen nejbližší rodinu 25 lidí a večer se přidali kamarádi. Hodně záleží jaké máte rodinné vztahy atd. Svatbu jsme měli před 4 rokama a vyšla nás se vším zhruba na 50 tisíc.

to bylo přesně naopak - přítel jakožto Slovák chtěl velkou svatbu, protože tam to holt tak bývá, plnej kulturák lidí, já jsem chtěla malou jen s rodinou... nakonec jsme se dohodli na asi 40ti lidech, s tím, že oni pozvali fakt rodinu,kterou asi sto let neviděli, já si do zbytku počtu pozvala své nejbližší přátele (naše rodina má 10 členů, takže jsem dopozvala sice vzdálenou rodinu, ale kterou vídám často a jsme si blízcí) a nakonec ta jejich půlka tam jen seděla, neměli si co říct, jak se dlouho neviděli a my se skvěle bavili... neumím si představit, že by pozval ještě jiné strýce a tety, které viděl maximálně při narození... svatba vyšla asi na sto tisíc, nejdražší bylo cukroví (právě pro všechny ty známé-neznámé,co tchýně furt říkala, že musí být... příště už bych to udělala jinak...

jsem taky pro malou, jen svedci a max rodiče. me to pride pak jak šaškárna a za ty penize si radeji užiju super dovolenou, než pohostit 100 lidi. A stejne se vsem nezavděčíš. Pak jsem pro udelat nejakou oslavičku na zahrade.

Ahojky,

my jsme měli takovou středně velkou svatbu, cca 40 lidí, od každého z nás taková ta bližší rodina. Vyšlo nás to se vším všudy na asi 100 tis. a dost z toho platili naši. Ale taky jsme měli spoustu věcí nestandartních, jako šaty, oznámení, místo obřadu, atd. atd., ale pokud si vyberete z běžné nabídky, tak zas ta cena nebude tak vysoká. My jsme se taky rozhodovali, jestli neudělat malou svatbu jen rodiče a svědci, ale pak jsme si řekli, že když už do té svatby jdeme, tak si to chceme fakt užít a mít tam ty lidi a mít na to skvělé vzpomínky, protože víckrát se nic takového konat nebude :s: Prostě když už, tak ať to stojí za to, je to jednou za život...

Ahojky, já chtěla malou, klidně jen se svědkama, ale neprošlo mi to. Měli jsme 50 lidí + děti, hostinu a ubytování v horském hotelu pro všechny a svatba nás vyšla celkem přes 200 tis.
Jinak pokud se chce přítel ženit, ber i malou svatbu. Lepší malá, než pak žádná ;)

budete muset udělat kompromis. :) Taky záleží na rodině, jak moc kdo uznává tradice. My jsme se brali venku na louce u kempu, oddávajícího i matrikářku jsme přivezli. Domluvili jsme se jako poslední v pátek, ve dvě hodiny a pak byl pro všechny raut, doplňovanej až do noci. Bufet s teplym jídlem, čuník, pití...prostě taková velká pařba pro přátele a rodinu. Rodině jsme platili spaní tam v chatkách a ostatní ty dvě stovky za noc dali v pohodě. Spousta kamarádů už mělo děti, takže to bylo i pro ně (pískoviště, houpačky, opejkali buřtíky..) Na večer jsme měli živou hudbu. Bylo to fajn, myslim, že si to užili všichni. měli jsme asi 100 lidí a se všim všudy jsme se vešli do 50.000,-

já bych brala jakoukoli ale bohužel přítel se už ženit nechce, prý mu to jednou stačilo až dost. Ale pokud bych si mohla vybrat tak bych byla pro malou,
na úřad ať přijde klidně mraky lidí ale pak obídek jen s rodinkou a svědky.

no tak záleží na rozpočtu :) mě se za opravdu velikou svatbu nechtěli zbytečně vyhazovat peníze,je to fakt drahé :( svatební šaty jsem si půjčila :) když se na to koukám zpětně,myslím,že by nám bohatě stačila svatba se svědky a rodiči,zas tak extra to nebylo,i když na to vzpomínám docela ráda :) Ale samozřejmě postupem času si říkám,jestli se ty peníze nedali investovat lépe :) my dělali pro cca 30 lidí a vyšlo nás to na 50 tisíc,každopádně to jsem fakt sháněla skoro to nejlevnější,co bylo a dala jsem tomu spoustu času a energie :) A bylo to teda už před 4 lety,takže už je to docela dlouho :) na darech se nám vrátila cca polovina,za to jsme pak jeli na svatební cestu :)

Ahoj no tak šaty jsem měla půjčené a natrefila jsem na půjčovnu kde zrovna tyhle byly úplně nové a byla jsem v nich 1. nevěsta :-) což bylo super :-)
Jinak na radnici může přijít kdokoli a tak to bylo i u nás... radnice byla plná, pak byl oběd jen s rodinou a nejbližšími (cca 25lidí) a pak odpoledne a večer grilovačka prasátka a tak už zase bylo lidí plno :-)
Už vůbec nevím kolik nás to stálo je to 7let, ale fakt jsem si to užila :-) hlavně tu večerní grilovačku se všemi známými a kamarády :-)

Mě bylo líto vyškrtnout z nejdůležitějšího dne našeho partnerského života lidi, které máme rádi. Takže jsme to vzali ve velkém. Ale tak na půl :D Na obřad přijel kdo chtěl :-) takže rukou mi potřásalo asi 100 lidí :-D
Na oběd šla ale jen nejbližší rodina - rodiče, sourozenci, svědci a babičky.
A večer na party pak přišli všichni pozvaní - tzn. široká rodina - tety, strejdové apod. a kamarádi :-)
Byla to nejlepší akce, jakou jsme kdy zažili a musím říct, že i známí na to rádi a často vzpomínají :D
Jinak teda cena za vše kolem obřadu včetně šatů, květin, aut apod., oběd pro cca 20 lidí a večer grilovačka s živou hudbou pro cca 70 lidí = 90 tis. Z našich peněz na to padlo 20 tis. Zbytek se zaplatil vybranými dary (řekli jsme si o peníze).

Já nerada bývám středem pozornosti a též mi je líto vyhazovat za takové akce peníze, takže jsem měla malou malinkatou, cca 10 lidí, 10 tisíc... ALE určitě bych si moc ráda zašla na krásnou velkou svatbu se vším všudy :)

My se brali letos v lednu.Manmerl chtěl vždy 120lidí já jen do 20. 5 let jsme se dohadovali až letos to dopadlo tak,že jsme se vzali jen se svědkama a rodičema.Malé ale o to to bylo krásnější.Bylo to i kvůki financím.Ale i tak nás to vyšlo kolem 12.tis. a všem příbuzným jsme poslali oznámení,že jsme se vzali :-).

Ahoj tak zkuste udělat nějaký kompromis,on přidá a ty něco ubereš,záleží na financích ,u nás to bylo tak.manžel chtěl asi 100lidí já asi 20,a kompromis byl 75...pak že chlapi neustoupí :\x:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka