Hlen ve stolici u tříletého dítěte

23.04.2012

Ahoj maminky, mám téměř tříletou dceru a dnes ráno, když šla kakat na WC, jsem u ní seděla a viděla, že jí ze zadečku nejdříve vyšel takový nažloutlý hustý hlen (jako hustá rýma), poté hned tuhé hovínko. Když jsem jí utírala, byl hlen i na papíru. Protože kakala do záchodu, neměla jsem možnost stolici pořádně prohlédnout, ale zdála se mi taková světlejší.
Je možné, že by se v takovémto věku projevila alergie na bílkovinu kravského mléka, přestože jako miminko nic takového neměla?
Může to být třeba reakce na nějakou potravinu (čokoláda,...)?
Děkuji za odpovědi :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

A neměla rýmu?? Já s tím byla u dr v listopadu,malej taky kakal hlen,několik dní za sebou a přišlo se na to,že měl měsíc zpátky rýmu a bylo to od toho,žaludeční šťávy hlen nerozpustí a ten se nahromadil ve střevech a přilnul na stěny,takže se vyloučil až po takové době,začala jsem dávat laktobacílky a bylo po problému :a:

Ahoj, pokud se vyskytl jen ojediněle, tak to se stává, je to projev lehkého zánětu nebo reakce na něco, co snědla. Střevo se tím hlenem vlastně chrání. Pokud by to měla i při dalších kakáních, přírodní odhlenovač je lněné semínko, namočené ve vodě přes noc a podávat probiotika - biopron junior např. až pokud by to přetrvávalo déle, nechat udělat výtěr, ale jestli to měla jednorázově, neřešila bych to :a:

In reply to by Veru5

Děkuji za odpověď. Já jsem si občas, když ještě malá kakala do nočníku nebo do pleny všimla, že má hovínko jakoby propletené takovými tenoučkými hlenovými nitkami. Ale to bylo fakt jen občas. Dnešní množství a konzistence hlenu mě docela překvapila.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka