Nechce se oblikat sama,nechce jist sama

28.03.2012

Ahojky,mam mensi vetsi problem.Dcera ma tri roky a posledni mesic az dva se ji nechce jist,chce se nechat krmit.Kdyz si vzpomenu jak asi pred rokem chtela delat vsechno sama,hezky papala,svlekala se,oblekala se....ted je to pravy opak.Nevim jestli to muze byt spojitost s tim,ze cekame dalsi mimco,ale ja si myslim ze ne.Pokud jde o oblikani,bavi ji kdyz ji honim po byte aby se oblikla,me to ale nebavi.Jde-li o jidlo,hlavne o obed,tak si da tak dve lzicky a pak knoura,ze chce nakrmit,nepomuze ze ji rikam jak je velka ze umi sama atd...Kdyz ji nestrcim aspon par lzicek do pusy tak neji.Myslela jsem,ze ji to prejde,ze jen zkousi,ale trva to uz dost dlouho.Navic mam pocit,ze je na me fixovana vic nez kdy driv,boji se cizich lidi i deti,na zachod jde jedine semnou,presto ,ze umi sama.Na hristi chce abych byla ylozene primo u ni,ne abych sedela na lavicce.Driv takova nebyla.A to bych chtela aby sla od zari do skolky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, myslim si že je to vcelku normální věc. Dětičky kolem těch 3 let zjišťují, že už jsou opravdu velké a chtějí si ještě užít takovou tu pozornost od maminek, která byla dříve naprosto normální (krmení, oblékání, vození v kočárku apod). Může tam trošku hrát roli i žárlivost na sourozence, který je ještě v bříšku. Sice si myslíš že to malá nevnímá, ale skutečnost je jiná :-).
Ohledně oblékání. Určitě bych jí nehonila po bytě. Nechceš se oblékat, tak budeš doma. Začni se pomaličku oblékat sama a připravovat. Uvidíš že změní názor.

In reply to by JaMiOn

Tak jako ja ji po byte uz nehonim,jenze nekdy kdybych mela cekat na to az se oblene sama tak se nikam nedostanu,treba k doktoru nebo tak.Pokud jsem doma a nikam nespecham samozrejme ze bud bude spolupracovat nebo bude sedet doma.Jenze ono staci ze rano si svlikne pyzamko ale uz se neoblikne a nemuze tu behat nahata,je tu po ranu zima.

Nemáš doma náhodou malého klona naší cácory? :///: Ta bude mít tři roky v květnu a je to uplně to samé...ve dvou letech chtěla dělat všechno sama,nenechala si šáhnout na lžíci,oblečení mi rvala z ruky,že sama,sama... :dance: a ted???? katastrofa :00: Přesně jak píšeš,ted snídá a já už jí asi po sté říkám,at si dá další sousto do pusy,sedí jak pecka a z chleba má jednou ukousnuto a to už sedí 20min :n: Ale zato čaj už vypitý a chce další :n: S oblékáním to samé,nachystám ji hromádku a ona si dá kalhotky na hlavu a hrozně se tomu chláme,nebo si je natáhne přes pyžamové kalhoty a má z toho děsnou prču,ale obléct se sama? :n: Možná až opravdu zařvu a pozná,že je zle :00: A poslední dva týdny je taky hrounej strašpytel,ona byla teda vždycky mamánek a bojácná,ale už se to lepšilo,byla samostatnější a odvážnější,někdy až moc, ale ted je to zase extrem....na piskovišti,musím sedět vedla ní,jinak se bojí,na klouzačce ji držet za ruku,když se přiblíží nějaké dítko,tak letí ke mě,že se bojí :00: ....atd...no,už mi z toho taky občas hrabe a doufám,že je to přechodné období a přejde to,má jít v září do školky a já rodit...tak doufám,že se z toho nezblázním :00:
Tak držím palce at je to přejde a netrvá to dlouho :a:
Jsou ta jejich období náročná,taky to ty děti nemají lehké,když se ty jejich nálady v nich tak perou :dance:

In reply to by brablik

Ju tak aspon ti u toho jidla sedi :-),ta moje vecne od jidla dochazi,musim vecne na ni rvat at jde ke stolu jist,kdyz ji to reknu normalne tak neposlechne.A kdyz teda dojde ke stolu tak knoure ze chce krmit.Na klouzacce ji nastesti nemusim drzet za ruku ale stat u ni ano a jak pises jakmile se priblizi nejaky ditko,hned se boji.Nejhorsi je to u dr,musi mi bejt porad za zadkem a stat u me a kdyz ochotna sestra si s ni chce hrat nebo venovat tak je to jeste horsi,protoze se cizich boji.

In reply to by lussi

u doktoru to máme taky tak...ted jako těhu jich absolvuju dost a dost a musím ji brát sebou,tak je to někdy boj...ona naštěstí vydrží,ale nechat ji u sestřiček :n: Ani omylem...musí se mnou až do ordinace :s: Dospělých se sice tak moc nebojí a myslím,že by i vydržela pár minut,ale jak je v čekárně ještě nějaké dítě,tak ani náhodou...zvlášt jak je to kluk a trochu divočejší...to by se zbláznila :? Ach jo...no,snad to přejde,jinak se v e školce asi pomine :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka