Jsou zde manželky podnikatelů?

26.03.2012

Ahoj holky, zajímalo by mě, zda na úkor toho, že manžel podniká nechodíte do práce? My máme dvě děti, manžel podniká od rána do večera. Já mu dělám papíry ale není to na celých osm hodin. Starší syn ted půjde do školy a manžel chce, abych byla doma, udělala papíry a občas mu pomohla, protože on není z těch, který by se byl schopnej učit se synem. Říká než abych někde dělala za pár peněz, tak bude lepší když se o děti postarám. Jenže já si připadám jako příživnice, nedělá mi to dobře se nechat živit i když mu udělám papíry. Jak to máte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Ivka

Pokud jste manželé, nebo rodinný příslušník, lze uplatnit na spolupracující osobu odpis příjmů až do výše 540 tis. ( tu částku nevím přesně). Tzn. že jsi vedená jako osvč, ale ty sama fakturovat nemůžeš. Takže já manželovi pomáhám s prací, on fakturuje a při daňovém přiznání se odepíše část příjmů na mě, aby manža neplatil daně a hlavně se mu nezvedala sociálka a zdrávka. Já pouze doplatím zdrav. pojišťovně co mi vyměří, sociálku platit nemusíš, záleží na tobě. Jsem ještě na rodičáku, takže zdrávka je nejnižší co jde, asi 350 za měsíc, pak to bude, nevim přesně, kolem 1900. Pořád se nám to vyplatí a hlavně jsi zaměstnaná, což nám pomohlo i se školkou, já práci jinou nemám, takže bych měla smůlu a malej potřebuje mezi děti jako sůl.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

souhlasím.. pokud nás manžel uživí a já budu mít doma dost práce, do zaměstnání se nepoženu. už takhle nevím, kam dřív skočit, zapojila jsem se do jedné dobročinné akce a ta mě teda zaměstnává tak, že netuším, jak to budu dělat po porodu :( ale vzdát se toho nechci :h: pokud je člověk finančně zajištěn, pak nezáleží na tom, za kolik dělá, ale CO DĚLÁ :h:

já sice nemám manžela podnikatele, ale i kdybych měla, nezůstala bych doma. Potřebuju mít taky kousek světa sama pro sebe, v něčem se realizovat, potkávat se s jinými dospěláky, nejen s manželem a maminkami na mateřské

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky