Poraďte hračky, filmy pro vzdělávání-barvy,počítání,písmenka,ale i zábavu-je nám 2,5 let-holčička?

24.03.2012

Ahojte,

holky ráda bych malé koupila nějaké zajímavé hračky, které by mi pomohly v učení barev, třeba i zvířátek, mluvení, počítání do pěti (nejsem náročná)-například nějaká zajímavá pohádka, kde se do pěti či více počítá, nebo nějaké vkládačky na písmenka, zajímavé puzzle atd. a budu ráda i za odkaz na stránkách na netu, kde bude přímo ta daná hračka o které píšete.
Nebo dejte jiné tipy, jak děti učíte např. počítaní učíte vždy, když jdete po schodech apod.
Snažím se malou učit puzzle,ale moc ji to nebaví, až kdy jsem koupila ty klasické, dřevěné, podlahové z Tesca, kde jsou zvířátka i číslice, tak ji to začlo bavit. Nebo barvy učíme teprve čtyři-zelená,modrá,červená,žlutá na speciálních klacíčcích, které se skládají. Pexeso taky ještě nechápeme,i když ho chci hrát obráceně s tím,že všechno vidíme a hledáme jen obrázky,kt. jsou stejné.
No asi jsme moji vinou pozadu, tak se snažím napravit.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, my barvy teda ještě neučili(i když většinu těch základních už pozná), písmenka taky ne..akorát čísla ve vejtahu ví, že trojka je jako zadek, pozná sedmičku, kde bydlí babča a přízemí:-) to ji baví. pucliky skládá od podzima-předtim to doma leželo a neměla zájem a dobrý mi přijde takový s velkejma různejma dílkama - že maj různý tvary, co s dává do rámečku, máme i to dřevěný, ale to se blbě zastrkává. Holce sou teď 3 a měsíc a pexeso sem teď dostala takový malý s krtečkem a kupodivu to pochopila a hraje s náma :) ale myslim, že před půl rokem by to ještě rozhodně nepobrala.

Jéé holky to jste mě potěšily, bála jsem se ambiciozních vychvalujících maminek,ale daly jste mi tu spoustu rad a povzbuzení, takže to hrotit nebudu,ale budeme si pěkně "hrát a tím se i učit." :a: Díky

Ahoj, zkus www.hraveuceni.cz, lepší je se zaregistrovat, objeví se více možností. Stránky obsahují zábavnou formu výuky počítání, zvířátek, barev, písmenek apod..

Z pohádek, kde se počítá, učí se barvy a tvary je prima Mickeyho klubík, stáhnout se dá třeba na www.uloz.to

Každé dítko je jinak rychlé v učení, nedávej si za vinu, že to tvoje umí víc nebo míň, určitě to není dáno výchovou, ale tím, jaké to dítko je! A neboj, nebude trvat dlouho a tvoje holčička vrstevníky dožene! :a:

Pozadu urcite nejste. Kazde ditko je sikovnejsi na neco jineho. My pexeso hrajeme tak, ze na stole je jen jedna sada a druhou mam ja v ruce a mala musi najit co ja vytahnu. Barvy se ucime tak nejak za pochodu a pocitat taky. Ona sama uz davno zacala rikat jedna a druha. Pak kdyz bylo neco dalsiho, tak rikala druha druha. :-) Ted porad rika na vsechno 4, at uz na 3, 4 nebo 5... A nebo rekne "tri a druha" a to jsou pak taky 4 :00:

Tak pexeso se naše stejně stará opicka naučila tak že jsem si ho stáhla do mobilu a to ji moc baví když to muze hrát:-D:-D:-D jinak barvy se učí za pochodu mě třeba jedeme a ona řekne auto, já ji odpovím ano, červené auto:-D a počítání se naučila ale od pěti do desíti:-D:-D:-D za boha nechce od jedné:-D:-D:-D a to jsem ji ukazovala na prstech a na zvířátkach v oblíbené knížce:-D

ahoj, nám je sice teprve 16 měsíců, ale rozeznáváme kupu zvířátek, jak v kreslené, tak skutečné podobě.Máme asi 20 petshopáků, který si rozeznává i podle rasy psa. Z knížek má nejraději zábavné úkoly pro nejmenší děti ( nakladatelství svojtka), hledej zvířata na statku( nakladatelství sun), hledej zvířata ve městě ( nakladatelství sun), nauč mě mluvit (axioma), moje první kniha předškoláka a prvňáka), statek a život na venkově (nakladatelství sun)Máš tam všude spousty obrázků, základy psaní, prostě kupu všeho, co můžeš popisovat.Jinak máme taky pěnové puzzle http://maly-genius.cz/produkce?page=shop.product_details&flypage=flypag…, tam máš písmena, číslice, tvary. Jsme sice menší, ale třeba se ti něco bude hodit :a:

ahoj, tak barvy u nás dcera pochopila až na oblíbených lentilkách, když neuhádla barvu, tak jsem jí snědla já :s: puzzle má nejraději ty z tesca za pár korun - je jich hodně druhů, to skládá od 1,5 let, počítat se naučila tak nějak sama, hodně jí bavil Mickyho klubík a tam se počítalo, tak to nějak pochopila a pak už jsme jen dopilovaly. Písmenka se naučila taky z vkládačky z tesca - malá abeceda. Ale ve třech letech je základ podle mě tvary a barvy, jinak je na to ostatní čas. Raději učit písničky a básničky, říkadla, jak se jmenuje a kolik je let... Jo a pexeso jsem dělala tak, že jsem nejdříve dala jen tři obrázky, jednu dvojici a pak jeden jiný, takže to pochopila, že po ní chci stejné a pak jsem zvyšovala počet dvojiček. V tom velkém množství to pro takovou hlavičku je asi těžké, takže postupně :) a hlavně učit hrou a nenutit ;) :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka