Anketka

22.03.2012

Už tady proběhla spousta anket, ale už si dlouho říkám, jak to mají ostatní maminky a tak se vás ptám, jak staré máte dětičky a jak vypadá váš běžný den stráveny s nimi a víkend, děkuji
dcera 15 let a dcera 4 měsíce
-ráno vstávám kolem 8:00, starší se sama vypravuje a je už ve škole, je ve střídavce s 1 manželem. (Starší dcera má většinou krom víkendu vlastní program)Nakojím, malou dám do lehátka, uvařím si kafe a udělám snídaní, brouzdám po nettu, kolem 10:00 dcerka usne a já uklízím a vařím, pak se probudí a my si spolu hrajeme a obědváme, odpoledne jdeme na procházku spojenou s nákupem a nebo na návštěvu ke kamarádkám, kolem šesté býváme doma a přijíždí tatínek z práce a hraje si s malou, dcerka chodí spát kolem 19:00 koupeme co 3 dny, večer máme pro sebe, čteme a nebo si pustíme nějaký dobrý film a já žehlim :€s€: od dubna, budeme chodit na plavání a já jednou týdně do práce. (2x do měsíce si zajdu s kamarádkou a dětmi na oběd , tak nevařím, naopak pokud zase navařím na 2 dny, tak jdu na procházku už dopoledne a tatínek přijíždí dřív z práce. Pokud je ošklivé počasí plánuji návštěvu a malá tráví spoustu času na zemi na dece.
- o víkendu jezdíme jeden den k mým rodičům na chalupu a jeden výletujeme, pokud je škaredé počasí trávíme společně doma. 1 za 3 měsíce jezdíme k manželovým rodičům a to na celý týden

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, mám 2 děti. Ondra( 5 let a 8měsíců), Markéta (2 roky a 9měsíců). Ondra chodí od t ří let do školky :-)
v týdnu:
ráno vstáváme v 6hodin a nejdéle v 6:30. Děti déle spát nevydrží. Dětem připravim snídani a oblečení. Po snídani je zaženu do kupelny ať si vyčistí zuby /markétě pomáhám/. Potom se samy oblečou a jdou si hrát vedle do pokoje. Někdy je ráno klidné a pohodové ale většinou se neobejde bez Ondrova stekání a justů. Což mě dost mrzí a hlavně mě to opravdu nebaví. Takže občas zakřičim a občas mu musim dát pořádně na prdel. Takže někdy vycházíme z baráku a Ondra je uraženej a steklej a nebo pobrekává :00: . Jakmile jsou děti obstarané tak jdu srovnám peřiny jak u dětí tak u nás. Poklidim po snídani a po 7hodině se začnu oblékat. Kolem 7:15 zavelim dětem ať si jdou vzít botky a v 7:20 vyrážíme směr školka. Po odevzdání Ondry obejdeme blok a jdeme domu-hlavně v zimě nebo když prší. Když je potřeba tak jdeme do krámu nakoupit. Když přijdeme domu, tak se jde malá koukat na kouzelnou školku a já začnu uklízet. Po úklidu si udělám kafe a něco k snědku. U snídaně jsem na PC :///: . Pokud mám uvařeno, tak se věnuju Markétě. Hrajeme si a nebo jí čtu. Jakmile je venku pěkně, tak jdeme třeba na hodinku nebo 2 hodinky dopoledne ven na procházku. Když nemám uvařeno, tak si s Markétkou třeba spíváme a nebo si hraje sama :-). Nevařim denně. Většinou máme jídlo na 2-3dny.
Mezi 11:30-12hodinou obědváme a po 12hodině se jdeme oblékat a pádíme pro Ondru. V úterý a ve čtvrtek jezdíme do města. Nyní už začneme chodit pěšky protože je pěkně a je škoda dávat 16kč za bus. V úterý chodí Ondra do sokola. Do nedávna jsme trávili čas s Ondrou v sokolovně, ale když je takhle hezky, tak jdu raději s malou na 2 hodiny na hřiště. Ve čtvrtek chodí Ondra na předšolní kurz. Takže se s malou buď procházim a nebo jdeme na hodinku na hřiště.Jednou za 3 týdny chodí Ondra v pondělí na logopedii. Tu máme kousíček od baráku. Takže to je super :-). V úterý a ve čtvrtek vyrážíme z bytu v 15hodin a vracíme se domu po šesté hodině. Děti naženu do sprchy. Ondra Markétku vykoupe a já zatim ohřívám večeři. Nadlábnou se a v 7:45 jdou do postelí. Ve 20hodin už spí :///: . Ostatní dny se vracíme z pobytu venku také kolem té 17-18hodiny. Opět Ondra vykupe Markétku-když chce. Když nechce tak se koupe sám a já pak malou osprchuji :-).
Víkend:
Pro mne je víkend trošku oddechovější. Děti teda vstávají stejně jako v týdnu. Prostě déle spát nevydrží. Já většinou vstanu kolem té 7 hodiny. Opět poklidim, urovnám piřiny a připravim všem (i tatínkovi) snídani. Po snídani douklidim byt (utřu prach, poklidim a vyluxuju). Poté jdeme na procházku a nebo někam jedeme. Vařim v pátek abych nemusela stát v sobotu u plotny. Neděle vypadá stejně jako sobota s tím rozdílem že jednou za 14dní chodim s Ondrou do Sokola. Má nácviky na Slet. V neděli hlídá malou tatínek, takže po dobu co je Ondra v sokole mám veget a procházim se vklídku po centru :///: nebo si zajdu na čaj a přečtu si časopis. Většinou 21století :-).
Nejvíc mě trápí, když má Ondra špatnou náladu a nebo je Markétka uplakaná. To je pak den ještě hektičtější než normálně a hlavně je člověk také bez nálady a takové té energie.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ježiš ty už? :-) Dlouho jsem zde nebyla, naposledy snad když jsi psala, že jsi znovu a neplánovaně těhotná. To tak strašně letí... A co porod, proběhlo vše dobře? :a:

synkovi budou na velikonoční pondělí dva roky a já jsem ve 28.tt. Ráno přiběhne do mé ložnice mezi půl šestou a šestou, vleze mi do postele, nahlásí "hají u maminky" a "mlíčko uvařit" (to zpravidla zařídí tatínek). Když zrovna nejdu na rehabilitaci, tak se ještě tak půl hodinky se snažím předstírat spánek v naivní víře, že se synek nechá inspirovat a na hodinku usne. Neusne nikdy. Pak se vyhrabu z postele, přeperu synka a posadím ho na nočník, pak jdeme snídat. Potom on v obýváku vyrabuje hračky a já cvičím. Pak si chvilku čtu nebo dělám na počítači (částečně pracovní věci, částečně tyto stránky). Mezi desátou a půl jedenáctou začínáme s přípravou oběda. Po obědě si tak půlhoďku hrajeme spolu, pak jde spinkat, když usne, tak si zacvičím, někdy si jdu lehnout, někdy si čtu, někdy si pustím televizi, leckdy počítač. Když se vzbudí, jdeme do parku, cestou koupíme rohlík k sváče. Domů se vracíme tak v pět v půl šesté, dáme něco menšího k jídlu, pak si synek hraje, já si jdu zacvičit, pak se přidám k jeho hraní. Mezi šestou a sedmou se vrací domů tatínek s nákupem. Dáme si společně večeři, pak on synkovi pustí pohádky a já si opět pustím počítač. Pak tatínek synka vykoupe, uvaří mu mlíčko, uloží ho do mé postele a sedne si k počítači. Asi tak o hodinku později přijde pro synka a odlifruje ho do jejich společné ložnice, já si pustím televizi, ještě jednou projedu sérii rehabilitačních cviků a pak jdu spát. Víkend se liší jen o to, že když je hezké počasí, má synek místo dopoledního hraní doma procházku s tatínkem.

Tak to máš parádní :) Mladej(2roky) většinou vstane v 6,vezmu si ho do ložnice aby malá (3roky) ještě dospávala a pustím mu krtka a ještě ležím,njpozději v 7 sou oba vzhůru takže převléct,nasnídat,vynést nočníky,dát vyprat,pověsit prádlo,když je navařeno dem na prochajdu nebo do města,když ne vypustím je na dvůr a vařím.Poo uspím malého,malá kouká na pohádku a odpočívá,já rychle umeju nádobí,vysaju,vytřu kuchyn(dětičky se krmí sami a sou prasátka :pig: ) jak se malej vzbudí tak sváča a dem někam ven,všude lítaj,skotaí takže je furt naháním,pak dojdem dom,večeře,pohrají si s tatkou,vykoupou se,obleču je,většinou něco ještě zblajznou,vyčistím jim zuby,tak půl hodky čtu pohádky,počkám až usnou a tak 20:30 padnu do postele mrtvá a čučím aspon chvíli v klidu na tv :D

In reply to by petra.nn

Oni sou od sebe 16 měsíců a to je jak dvojčata,všechno musí být 2 krát a stejné,akorát jedno růžové a jedno modré :D Furt se poštuchujou,štípou,škrábou a jak sou bez sebe tak se na sebe vyptávájí jak kdyby se rok neviděli :D A furt se mě lidi ptají jestli mám dvojčátka :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka