anketka na téma kuchyně

18.03.2012

ahoj holky, je to sice mimo, ale chci vědět jak to máte vy. Budu mít rohovou kuchyň a chci mít v rohu dřez a ted uvažuju kde umístit sporák, bbudu mít klasický plynový. Máte ho některá hned vedle dřezu? Pracovní plocha by byla z druhé strany dřezu a na druhé straně by ještě byla za sporákem.
Nebo je lepší mít kolem dřezu z každé strany pracovní plocha a sporák dál?
jak to máte a co je lepší? J
Jinak myčku mít budu a plánuju se naučit ukládat do ní hned použité nádobí, ale samo nevím jaká je praxe zda to někdo dodržujete?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky,
já mám kuchyň už 8 let a dnes bych si jí udělala jinak, ale mám to takto:
tvar do U, zleva - vestavěná lednice, trouba, prac. deska, varná deska, prac. plocha, dřez s odkapávačem, myčka.
dnes bych si určitě nedala vestavěnou lednici a troubu vedle lednice. koupila bych kvalitní dřez, obyč. nerez se musí furt čistit. připlatila bych si za zásuvky, které se sami dovírají, zkrátka nebouchají, jestli mi rozumíš :) a určitě jednoduchá dvířka, bez výlisků...
co se týče myčky, ukládat do ní hned nádobí je určitě ideální, mně se to ale teda se 2 dětma nějak nedaří, takže ho tam většinou skládám až večer a pak rovnou zapnu :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to je možné, že není moc praktická, já ji tu hodila jen jako vzor, že vypadá jinak než klasická obdélníková dogestoř, kdežto rohová je trojúhelník nebo i víceúhelník ... my teda máme klasiku rovnou

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

my tu psaly holky že rohová digestoř je okolo 20.tis a to se mi zdá hodně moc, ty máš rohovou za 4,5 tis?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

my děláme kompletní rekonstrukci panelákového bytu, okna no prostě všecko i zděné jádro tak bysme samo chtěli co nejvíc ušetřit kde se dá, tak zas dělat rohovou digestoř když je dražš mi příjde zbytečné, spíš by mě zajímnalo jakou vzdálenost by mě mít sporák od ledničky nbo spížky

In reply to by Arutha

Ona se ta cena odvíjí taky nejen od značky, ale i od toho, jestli kuchyně je samostatně a uzavřená, nebo jestli je spojená bez dveří s jídelnou...obývákem atd. Od toho se odvíjí sací výkon. Čím víc čtverečních metrů nebo kubických prostoru potřebuješ odsát, tím je dražší. A je kravina dávat třeba do velkého prostorného bytu bez příček digestoř, která málo saje.. je třeba za pakatel. Ty výkonné jsou dražší u všech značek. Nevím teda jak Baumatic, ty jsem nestudovala.

In reply to by Arutha

reději jak už psala maminka dolů, tak dřez vedle myčky - máš tak 1 přívod vody a 1 odpad - my myčku nemáme, ale máme ten přívod nachystaný případně do budoucna a sporák v rohu je možné, ale moc to nebývá, digestoř rohová je hrozně široká a pěkně drahá, manžel je stolař, jednou někdo kuchyni takto chtěl a kvůli té digestoři si to rozmysleli, stála myslím kolem 20 tis. ..já mám taky linku do L, máme lednici - pak místo, dřez, roh volný a pak sporák a zase místo - místo v rohu moc využiju, chytám jídlo, obaluju a hned dávám na sporák, nikde nepřenáším, nedělám binec

Ahojky, já osobně bych také sporák nedávala hned vedle dřezu a ani jsem to nikde neviděla. Alespoň kousek pracovní plochy by tam měl být. Ani si to popravdě neumím představit, při vaření dřez dost používám a jak se zmám, tak bych se určitě spálila o hrnce na sporáku;), takže za mě určitě kousek dál :k: :a:

Ahojda, já mám sporák vlastně v rohu a hned vedle je dřez a je to úplně na nic(je to teda stará kuchyně) nikdy bych si to už takhle nedala, když potřebuju něco odmýt a zárověň vařím, musím dávat pozor aby mi voda necákala do vařícího se jídla. pokud máš na výběr tak si nech aslespoň malou plochu vedle sporáku volnou.. taky bych si dávala pozor aby nebyl sporák a trouba vedle lednice, protože lednice pak může pěkně žrát proud..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky