práce nebo mě chtějí nějak rafinovaně podvést?

13.03.2012

Holky mám takový problém a moc mě to dnes zžírá.Jako každá máma na rodičáku si hledám nějaký přivydělek, naskytl se mi v prace.cz inzerat na práci jako výživová poradkyně.Jde spíš o to že by mě zajimalo zdali někdo tuto práci dělá a co to obnáší:Dnes jsem byla na pohovoru kde mi vlastně bylo zděleno že bych měla zaplatit 3.tis. za školení a certifikát , který pak dostanu abych tam mohla pracovat,klientelu jak jsem pochopila bych si musela hledat sama, proto se ptám má to smysl?Nějak se mi to nezdá aby někdo nabízel práci a já za to ještě platila, já potřebuji penízky vydělat ne vysypat někomu jen tak na ruku.Jen nevím jestli ton tak třeba nechodí normálně.Holky poradtě co si o tom myslíte a jestli se najde nějaká dobrá duše co tuhle práci provozuje budu ještě víc ráda.Omlouvám se za chyby píšu a zárověň si hraju s prckem , tak že znovu už nečtu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky díky všem za názory, ujistilo mě to v mé podezíravosti vůči té danné firmě a nepůjdu do toho,jak už jedna maminka psala něco na téma herbafile padlo , tak to bude nejspíš ono..Ještě jednou moc děkuji.

Do takhle "placené" práce bych taky nešla. Zrovna dneska jsem byla taky na pohovoru - u Zepter. Taky je to o shánění a přemlouvání klientů, aby si koupili drahé věci. Ale platit si nic neplatím.

Apropó, budu ráda za případné komentáře na téma Zepter... ;) :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak pohovor celkem ok. Na začátku se mě ptal, co si vybavím pod názvem Zepter, tak říkám hrnce. A on že mají širší nabídku - tak jsem si to vyslechla. Já původně reagovala na inzerát, kde nebylo uvedeno Zepter, jen konkr. jméno, tak jsem hodila odpověď s prosbou o více info a on mě hned pozval na pohovor. Tak jsem tam ze srandy zašla...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Na pohovoru jsem se dověděla to, co jsem tušila: že půjde o přímý prodej. Chlápek zkušený lelitým lákáním takových obchodníků dokáže zverbovat skoro každého. Poznala jsem, že mi pochlebuje - že to je práce akorát pro mě (na mateřské), že mám dobrou reálnou představu o platu atd. Takže výsledek - že mě ihned bere (jak by ne, berou každého ;) ). Už zítra (ve ČT) jsem měla jít na školení, abych se zaučila a stihla pozvat své známé na předváděčku příští týden.
S jeho praxí v komunikaci byl pocit z pohovoru dobrý. Na místě jsem si říkala, že zkusím aspoň na tu první předváděčku někoho pozvat a pak skončit. Ale teď už jsem vystřízlivěla a rozmyslela si to. Ono to zní moc hezky, ale v dnešní době, v krizi, kdo by si koupil tak předražené výrobky? Já sama ne. Tak jak bych mohla na to lákat své blízké? Nemohla.

ahoj, zkušenost sice nemám, ale jen tak pro zajímavost není to náhodou herbalife? jestli jo tak bych do toho v žádném případě nešla. A i tak klienty musíš shánět sama, máš představu kde je budeš brát?? myslím že je to dost složité v dnešní době jsou všichni přehlceni nabídkami a pokud si tě klienti nenajdou sami tak se ti težko budou shánět. a řekli ti z čeho pak budeš placená? z podeje produktů, nebo z ti přímo klienti budou platit za práci? protože známí se ti rozhodně budou kroutit aby ti dali peníze na ruku "jen" za rady a k cizím lidem zas jen tak nepřijdeš když si je musíš shánět ty. já bych do toho takhle jak si to vyložila nešla. jestli to chceš jít zkusiot tak si aspoň zýjisti co je to za kurz, jestli dostaneš nějaká uznávaný certifikát, nebo tě jen proškolí v rámci firmy..

nemá...u nás to dělá kolega a má větší výdaje než příjmy....je to o Herbalaifu a tomu podobných výrobcích. Na to se dneska moc lidí nechytá...

ahojky ,no oni to chtějí aj pokud jdeš třeba na fin.poradkyni. když se do toho ponoříš pořádně a budeš mít pak lidi tak si to vyděláš rychle zpátky,ale nevim ja bych to prděla :D

In reply to by ZuzaneckaOVA

já dělám do finančnictví už u druhé společnosti a nikdy jsem za školení neplatila. jen za zkoušku u České národní banky, což je ale musí udělat každý kdo chce dělat pojistky u jakékoli společnosti. ale ani poradci to v této době nemají jednoduché zvlášť ti co to chtějí dělat slušně :(

In reply to by shawni_x

Tak to máš pravdu, ono jich je totiž jak much a když potřebuješ někoho, kdo opravdu ví a chce ti pomoct a ne prodat xy produktů, tak hledáš dlouho :( My se trefili až napotřetí a ty dvě první schůzky byly tragédie, manžel měl víc informací, než pan PORADCE, který se točil jenom na nějaký spořící životní pojistce nebo co to bylo.
Ale to máš dneska všude :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky