je možné dát přednost císaři????

11.03.2012

nevíte, jestli je možné si říct v porodnici, že byste dali přednost císaři před normál porodem nebo to musí být doporučený doktorem? Asi se zdám jako hrozná "srágora" ale nějak bych po druhý se chtěla vyhnout těm bolestem spodku a to, že si nesednu, nebudu moct chodit atd atd.

děkuji za názory - jakékoliv

Kliknutím vložíte smajlíky:

ale když se žena bojí bolesti, a porodu, a chce se raději nechat kuchat (což dle mého je mnohem bolestivější), já nevím...vždyť porod je přirozený, ženské tělo je k tomu uzpůsobené...myslím, že mnohem méně žen by bylo porodem stresováno, kdyby v každé porodnici byli lidé "na svém místě", to se pak není čemu divit...Své první dítě jsem rodila v 18-ti, dcerka se narodila po 25-ti hodinách od prvních bolestí a byl to jeden z nejkrásnějších zážitků v mém životě, bez nástřihu, bez medikamentů. Než se mi narodil syn, strávila jsem dva dny s pocitem na zvracení, silnými poslíčky a nemohla pořádně spát, jenže, opět porod byl naprosto jedinečný zážitek, opět bez nástřihu, prostě krása. Jenom z představy, že bych musela podstoipit císaře nebo nějaké napichování Epi, stáhují se mi vnitřnosti strachem...Je mi líto každé ženy, která si prošla takovým stresem, že se bojí normálně rodit :-(

Podle mě to možné je ;) Protože jinak by každá celebrita nerodila císařem :///: ale asi to něco stojí nebo musím mít známého doktora, ale pokud se toho bojíš, zařídit to určitě půjde ;) Akorát nechápu, že se podruhé bojíš víc jak poprvé, já když šla rodit poprvé, tak jsem se klepala jako osika a za císaře bych dala cokoliv, jen mi prostě bylo trapné si o to říct a dát najevo, jaká jsem posera, takže jsem si to odrodila přirozeně, po porodu mě bolel spodek neskutečných 6 týdnů tak, že jsem ani nakoupit si nedošla, sex byl v pohodě až po šesti měsících a i tak když jsem otěhotněla podruhé tak jsem věděla, že chci za každou cenu rodit normálně :h:

já mám za sebou normální porod, byla jsem docela hodně nastřižená a první den to sezení bylo fakt šílený, ale na nafukovacím kruhu se to dalo zvládnout, moje doktorka asi byla šikovná, protože druhý den už jsem s trochou snahy zvládla sedět i bez kruhu.
Za tři měsíce mě čeká druhý porod a mám nějaké zdravotní komplikace, takže mi reálně hrozí císař. Mám z něj daleko větší hrůzu než z normálního porodu, myslím, že jizva na břiše je co do bolesti a omezení pohyblivosti mnohem větší problém než jizva v rozkroku

Ahojky, já sem měla syna ve 34 tt,císařem , a musím říct,už nikdy.Nemužeš na záchod,zvednout se z postele,chodíš jak stařena v předklonu.Navíc po císaři se strašně špatně schazujou kila který nabereš za těhu. jizva tě bude pokaždé svědit když bude změna počasí. já jsem tet ve 29 tt a jen se modlím za to abych si prožila porod ,tak jak má být.
rada rozmysli si to :a:

ha ha,ty chceš císaře,aby jsi se vyhnula bolesti?no tak to tě obdivuju a teda jestli ho chceš jenom proto,tak si to raději rozmysli :) bolet tě sice nebude spodek,ale rozkuchané břicho a chodit taky nebudeš moct a dokonce se ani nezvedneš z postele :) vážně přemýšlím,co je na tom císaři tak bezvadného,já měla akutního a co bych dala za to,kdybych malého vytlačila normálně :00:

Ja si rekla cca v 6.mesici a lekar mi na to bez mrknuti oka pristoupil...cca v 8.mesici jsme vybrali v kalendari datum,ktery vyhovoval nam oboum a zaroven byl volny operacni sal .. predoperacni vysetreni jsem podstoupiloa cca 3 dny pred planovanym terminem a pak jsem se dostavila na prijem pozde vecer pred terminem a rano sla na sal... :a:

pokud vím tak to nejde,ale jak píšou holky,císař taky bolí,to teprve zjistíš při čem všem zapojuješ břicho :///: nemužeš zakašlat,vysmrkat se,zasmát se,zvedání z postele nadlidský výkon :00:

In reply to by Zdenda3

no pravdou je,že co mě děsilo první dny bylo to,že bych musela kýchat :00: :00: už to odkašlání byla hrůza,ale to si člověk ještě nějak zkoriguje,ale to kýchání mě děsilo :( nevím,co bych dělala,kdybych měla při císaři rýmu,to bych asi umřela :(

Ja si rekla cca v 6.mesici a lekar mi na to bez mrknuti oka pristoupil...cca v 8.mesici jsme vybrali v kalendari datum,ktery vyhovoval nam oboum a zaroven byl volny operacni sal .. predoperacni vysetreni jsem podstoupiloa cca 3 dny pred planovanym terminem a pak jsem se dostavila na prijem pozde vecer pred terminem a rano sla na sal... :a:

všichni se bojí bolesti. Je fakt, že víš, že to skončí a ta odměna za to stojí. :) Jak píšou holky, ten císař zas taková výhra není. Já mám teď druhýho plánovanýho, normálně neporodim, prostě mi dítě neprojde porodníma cestama. A jsem ráda, že po prvnim předlouhym pokusu, už nastoupim rovnou pod kudlu. Jinak si myslim, že hojení jizvy je stejný a první den bez miminka, kdy se snažíš bejt samostatná a nejde to, nic moc.
Jinak si myslim, že domluvit se bez doporučení, nebo důvodu (Tvých zdravotních, poloha miminka...) spíš nebude možný. :n:

Srágora nejseš, taky čekám druhé a už tedka mám děsivý sny o porodu.Ale holt jednou jsem máma a rodilo se tak vždycky,je to přirozenější, i pro miminko..takže si myslím,že to za tu bolet stojí,šílený,ale nádherný zážitek..

Ahojky,
rodila jsem císařem a tak Ti můžu říct, že císař není žádná výhra. Ten první den pohybu je peklo. Několik dní chodíš v předklonu, protože se prostě nenarovnáš. Nevylezeš na postel, je problem si umyt hlavu. Dlouho, týdny, nemůžeš nosit nic těžko, i nošení dítěte může dělat problém...
A, pro mě, v neposlední řaděse nemlžeš hned starat o miminko. Dostala jsem ho až třetí den. Jinak jsem ho mohla mít jenom, když jsem měla návštěvu.

ahoj, dle mého toto neni možné. To zda máš mít plánovaný císař určuje gynekolog před samotným porodem. Důvodem může být zdravotní problém matky, který neumožňuje klasický porod a nebo psychické problémi z porodu ale to musí zase potvrdit psychiatr. No a samozřejmě pokud by byl porodník tvůj blízký známý nebo dokonce rodinný příslušník, tak toto možné je. Tak to má má švagrová. Už podruhé jde rodit císařem-plánovaně a nemá k tomu žádný důvod. Jen ten, že se bojí bolesti a tam dole chce být bez jizev :-). Její manžel je lékař a toto jí zajistil u svého kamaráda porodníka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka