nechce si umýt hlavu proč?

07.03.2012

Ahojky holky už několik dní když koupu malýho v květnu mu budou 3 roky tak mě říká a prosí hlavu prosím ne.A když mu ji umyju šmaponem a sprchuji tak brečí nevim proč si nechce umýt hlavu nebo proč nehce aby sprcha šla na hlavičku co myslíte?Děkuji moc a přeji krásný večer

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky holky tak jsem byli dneska u p.Dr. malej tam má špunty tak do uší nevidí tak nám předepsal roztok a vuterý máme kněmu přijít aby mu to vyplách tak uvidime jinak je to hrozný snad to našim dětičkám brzo přejde moc děkuji.

necetla jsem prispevky nize ale ja tohle mela jako decko, a mela jsem v uchu spunt hnisu , jen si pamatuju ze kdyz me nekdo chtel umyt hlavu rvala jsem tak silene ze me jednoho krasneho vecera tatka obleknul a sli jsme na pohotovost, nikdo mi prej neveril ze mi neco je a ze to delam jen ze chci byt dulezita haha , doktorka to propichla a 20cm inj. strikackou a bylo dobre .. neni zas dobre to podcnenovat

ahojky všechny maminky moc děkuji tak aspon vím,že vtom nejsme sami tak doufám,že to malýmu přejde a vašem dětičkám taky moc držím palečky

Ahoj, taky bojujeme s mytím vlásků a to i přes to, že jsme chodívaly s malou na plavání a ona se tam v pohodě i potápěla.. V bazénu jí mokrá hlava nevadí, ale doma jí stačí ve vaně sáhnout na vlasy mokrou rukou a už je řev :-) V jiné diskuzi tady jsem četla, že někdo dítěti hlavu předklání, že mu ten pohyb jde líp a mytí vlasů zvládá v pohodě.. U nás bohužel ani toto neprochází, malá se narovnává.. Takže myjeme ve stoje, ona je na odchodu z vany, ječí HOTOVO, HOTOVO!!! tak dlouho, dokud vlasy neumyju a neutřu jí hlavu ručníkem. Doufám, že časem se to srovná a bude to v pohodě :-)

To muze byt obdobim.Mala to mela taky nevim uz kolik ji bylo myslim tak kolem dvou let,ted ji jso tri.Kdyz mela to obdobi tak jsem ji myla vlasky taky v leze jak tady pise maminka,osprchovala namydlila a vleze zase oplachla.Ted ji to nevadi vubec,nejradsi by si je myla sama,ale to si je pak schopna strcit namydleny ruce do oci.Takze ji namydlim vlasy,omeju telicko a pak stoji splachnu ji vlasky v zaklonu a drzim ruku aby ji to neteklo do obliceje to se taky jinak vzteka a osprchnu ji celou.Me ted zas dela sceny kdyz reknu jdeme do vany tak tady lita po celym byte a ze nechce,nedy kdyz je unavena tak i rve ze nechce a ja ji tahnu za ruku,ale jamile uz je ve vane tak pohoda.Proste dela jen naschaly.

Ahoj, já mám také holčičku, které budou v květnu 3 roky a donedávna to u nás bylo to samé. Pak pomohlo, že si s sebou do vany vzala malé gumové miminko, kterému myla hlavu ona, když jsem jí myla hlavu já. Společně jsme pak miminku sprchovaly hlavičku a nechala osprchovat i tu svoji.
Jeden čas, to jí bylo asi 26 měsíců, nechtěla do vany vůbec (stalo se to téměř ze dne na den)a já jí asi 14 dnů jen otírala žínkou. Pak nám v tom zase pomohlo miminko - začala se s ním koupat. :a:

to nejste sami, u nás se meje hlava, až když v ní lezou červi a líhnou se mouchy ;) jakmile vyslovim umejt hlavu, nebo tak něco, tak je holka za vteřinu venku z vany a bulí

ty jsi byla asi u nás včera v koupelně :one: :00:
Máme to samé,malá má taky v květnu 3 roky a mytí vlasu je boj...a to má navíc vlasy husté,vlnité do pul zad :00: :one:
Myjeme je 1X týdně a stojí to za to,koupe se s tátou a já musím asistovat...držet ji zakloněnou hlavu,aby ji netekkla voda do očí,furt na ni mluvit,aby se necukala...už jsem načatá,že ji na jaře nechám ostříhat,ale má fakt krásné vlasy,tak by mi to asi táta neodpustil :n:
Ale když jsme na bazéně,tak má vodu všude,cáká,potápí se,loká jak o život a to ji nevadí,ale jak ji řeknem,že dnes se bude mýt hlava,tak ani nechce do vany :n:
Vím,že sprcha přímo na hlavu ji nevadí,jí vadí,že ji teče šampon do očí a po obličeji,takže musí ležet chlapovi na nohou,hlavu v záklonu a opatrně oplachovat...
Tak držím palce,at se to časem zlepší... :a:

Pridavam se k mamince dole-hlavu nasamponuju a oplachnu vleže a na obličej se nedostane ani kapka a pak se posadí a jedeme dál :s: :a:

já malé vlasy myji tak, že si lehne do vany a já ji je v klidu sprchou spláchnu ;) potom se posadí a spláchnu zbytek a je to bez křiku, jinak taky vyváděla.

ahoj,moje dcera to nemá ráda už hodně dlouho,a myslím si že děti nemají rády když jim něco zteče i na obličejík,proto moje dcerka mytí hlavy odmítá a břečí u toho,vždy se snažím ji vysvětlit že budu opatrná,ale bohužel voda teče někdy tam kde nemá.někdy to zvládnem bez křiku a někdy to bohužel bez něj nejde.snad si časem zvykne a přestane se bát.nevím čím to je u vás třeba se mu něco jednou u mytí nelíbilo a teď se jen bojí,že se to bude opakovat.

In reply to by Andrejka...

moje malá má 3.5 roku a taky u toho šíleně vyváděla. Prosí že ne a to i teď. Ale manžel ji naučil, že si má ručičkama ucpat uši a kupodivu to funguje a je klid. Sprchování taky nemá ráda, tak ji oplachujeme v leže kelímkem a pohoda. Taky nemá ráda, když ji to teče po obličeji. Tak snad aspoň tahle rada pomůže. Kdyby to byl zánět, tak by to asi bolelo i při zmáčknutí během dne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky