jméno Rozárka - kdo máte, znáte???

07.03.2012

Holky, jak se říká Rozárkám? A dyt ony v kalendáři ani nejsou?! 4.9. je tam Rozalie myslim. Mě se to jméno líbí a uvažujem ho dát naší malé, ale nevím, jak bych jí říkala a aby se jí děti neposmívaly koza Róza :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ano, i to u nás hraje trochu roli, jak jí říkat jako dospělé, aby to nebyla úplně zdrobnělina, že... Ale tak Rozálie se hodí i pro dospělou ženskou zase,no...

To je moc hezké jméno :s:
Mám vokolí dvě, a nikdo se jim neposmívá.Jedné se říká "Rouzí", nebo Rozinko :one:

In reply to by Martivra

Jéé, to je taky hezký :-) no náš táta pořád neví, jak to jméno uchopit a to ho sám navrhl,ale třeba ho ještě přesvědčím...no a ještě včera vyrukoval s anežkou, že by jí říkal áňo :-) no za chvíli se mi o tom bude už zdát snad :-)

Ahoj Marcy, to jméno mámmoc ráda a hodně jsem o něm uvažovala. takže fandím a jak píšou holky, zkratky si najdeš a na nadávky bych nekoukala :). Už se ti to blíží vid? A jak se chystáš na svatbu?

In reply to by Slunko

Ahoj :-) no ano, už se nám to blíží :-) jak svatba, tak termín porodu :-) od toho dubna to bude hodně akční, máme tam toho dost. Náš táta první že teda jo, rozárka a ted zas cuká, ale aspon ho to donutilo přemýšlet nad jménem ... no je to trochu flustrující, že ještě nemáme jméno- mysleli jsem lucinka, ale mě se to nějak přestalo líbit a mám o tom pochyby a nemůžem nic vybrat..tak uvidíme.jinak na svatbu už mám vše zajištěné relativně, tak už jen vydržet :-)

Ahoj, já mam kamarádku Rozalii a nikdo jí neřekne jinak než Rozárka.... je to moc hezký jméno, takový něžný a Róza nění hanlivý.... ani s tou kozou ;) děti si najdou na každým jméně něco.... Já jsem Kristýna a říkali mi Kristus, cukr krystal apod. :///:

In reply to by marcy

my máme leporelo o 7 kůzlátkách, a ta pohádka začíná - Byla jedna koza a ta se jmenovala Róza..... ale pohádka je to moc pěkná a veršovaná, a to spojení koza Roza je známý.

Ale jméno Rozárka je moc hezký, taky se mi líbí :one: .
Je spoustu zdrobnělin a až bude větši, tak jí budou říkat prostě jen Rózi a to je fakt hezký a příjemný.

Na každý jméno děti něco vymyslí, já jsem byla zase Karolína modelína a nebo Karolína holka líná :s:

my meli v papirech do porodnice taky napsanou rozarku:) ale mame prokopa:) Ony jsou dve - Rozalie a Rozarie. My meli Rozarie - Rozarka. A muze se jim rikat Rezi, Roza, Rezka, Rozicka na kazdy jmeno najdes nejakou nadavku:) Prokopovi zas budou rikat, ze neco prokopnul:) ja jsem katrin a rikali mi katrina latrina:)))) no a co:)

Ahojky,
my máme Justinu Rosalii a vůbec se nebojím, že by se jí děti posmívaly. Pokud se Ti líbí a vykouzlí ti úsměv,když ho vyslovíš, tak ho malé dejte... :€s€:

Rozárka (v kalendáři je Rozálie) se teď dost dává. je to hezké jméno, nebála bych se toho. co se týče posmívání dětí, vždycky si něco najdou, takže v tomhle ohledu bych se neřídila. třeba já jsem vanda a se svým jménem jsem si sice zkusila své (bylo před těmi cca 30 lety hooodně neobvyklé), ale teď bych neměnila. jestli se vám to líbí, tak do toho :h:

Přesně tak.Děti si vždycky najdou nějakou nadávku na jakékoliv jméno.Ale jméno Rozárka je opravdu moc pěkné.Kamarádka ho chce dát taky.Mě se strašně líbí jméno Viktorka,ale to doma neprošlo a pořád mě to strašně mrzí :r:

In reply to by aninna

Asi máte pravdu, že se to tak nedá brát. Jak to tady čtu, tak to jméno je nyní favoritem a fakt se mi líbí čím dál víc...:-) No já už od 18ti měla pro dítko vymyšlené jméno Viktorka, ale první byl kluk, a ted, když čekáme holku, tak nějak jsem si nebyla jistá a nakonec to bude snad Rozárka místo Lucie...:-) no tak to zkus ještě nějak prosadit, třeba se zadaří, Vikča je krásné jméno !!

Ahoj. Máme čtyřletou Rozálii a můžu Tě uklidnit, děti ve školce toto jméno s kozou nespojují. Doma jí říkáme: nejvíce Rozárko, ale taky Rózi, Rózo, Rozalí, Rozmarýnko, Rozmarýno... Když jsme toto jméno dávali, ani jsem netušila, co všechno později "vymyslíme" za oslovení :s: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jééé, to je taky hezký :-) jméno se mi líbí čím dál víc :€s€:

kamarádka má dvojčata a jmenují se Patrik a Rozárka-je to krásné jméno!!!!!říkají jí Rózííí,Rozárko.....

In reply to by verkaperka

OK, díky :€s€: :///: , tak případně vím, co mám uvést do RL...sakra, to je tak pěkný jméno, jen ten můj chlap, ač to sám navrhl, se na to naráz moc netváří a neví, jak to jméno uchopit..snad nebudem ještě vymýšlet jméno v porodních bolestech na sále :00: :s:

Rozálie je Rozárka. Mám známou Rozálii a nechává si říkat Evo. Jmeno se jí nelíbí stydí se za něj. přitom je hezké neobvyklé :///:

Ja mam doma Rozu, bez carky, zijeme v zahranici a rika si sama Rozinka nebo Róza. Ja na ni vetsinou volam Rozí nebo Rozárko. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka