cvičení Vojtovky - jak dlouho zůstávat v jedné pozici?

01.03.2012

Holky, jsem truhlík. DNes jsme začali cvičit Vojtovku. Vím, že mám cvičit celkem 10 min. /dva cviky/ i s chlácholením mimča, ale nevím, jak asi dlouho nechávat dítko v jedné cvičící pozici. Máme cviky:
1. tlačím prstem na hrudník, druhou rukou za uchem, aby neotáčel hlavičku
2. dítě na boku a snažím se ho udržovat, aby se nezvedal vzhůru - ruka nad ramínkem druhá v bok a stlačuju proti podložce dolů.
Je mu skoro 5 měsíců.
Poradíte? Děkuju ;) :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj.... já cvičila s malým taky... když byl na bříšku tak přepadával na jednu stranu, protože má trochu zploštělou hlavičku.... na každou stranu jsem s ním cvičila 3min... Byl to teda taky boj :00: hrozně u toho řval.... Díkybohu na minulý kontrole už to bylo pryč, takže už cvičit nemusíme... doktorka teda objevila něco novýho a to, že když je na bříšku (opět :00: ) tak nemá celou dobu otevřený dlaně, ale má i pěstičky... tak mi doporučila další rehab. Já už na to ale kašlu, můj syn není tabulkovej a když to přestaně dělat za půl měsíce nebo měsíc mi je uplně jedno...
A proč se svým synkem musíš cvičit, aby se ti přetáčel??? Vždyť to nevadí, když mu není ani 5m? Mně se Kristian taky nepřetáčí... jen se umí vytočit na oba boky a pak mu tam asi vadí ta ručička... kdo a proč ti to doporučil?
Ten druhý cvik moc nechápu... mimi je na boku a má jednu ruku pod tělěm? A ty ho prostě tlačíš proti podložce,jo? A díky tomu se ti přetočí na bříško?

Holky, moc děkuju za přínosné komentáře. Už je mi to jasnější. Odcházím makat a pak doufám i spát ;) :a:

My cvicili cca 1 minutu na kazdou stranu kazdy cvik 2x...jinak je podstatne provedeni, nikoliv delka...ale to vypilujete, neni to uplne jednoduche vse pochytit na prvni navsteve, ale ono to pujde.
Ma se cvicit 5x denne, ale my cvicili tak 3x max...a i to stacilo...

Jo, jinak ty cviky jsou opravdu výborné. Přesně jak nám říkali ve škole. Začali jsme dnes cvičit a malý už má teď výsledky - přetáčí se na bříško bez problémů. Před tím se nemohl překulit přes spodní ručičku. Furt nevěděl, kam s ní. Teď udělá šup a je tam... :///:

In reply to by DenyPu

ahoj, nám to také zabralo celkem rychle..cvičili jsme jednu stranu 5x - při patřičné odezvě. když se to nepovedlo správně, tak jsme dělali další "žebírko". Jen jsem ze začátku u toho bulela taky.. tak snad bude malošek brzo v pořádku a vojtění už nebude potřeba :)

to není o délce mačkání bodu, ale o tom aby zareagovaly správně ty svaly, co mají.
1. by měl zvednout obě nohy najednou. Ideální je opakovat cvik tak aby je zvedl 3x.
2. by se měla zvednout hlava z podložky, zatnout trapézáky a záda ve snaze otočit se na břicho a v ten moment ty ho musíš v tom záběru udržet pár sekund na tom boku, ne mu moct se hned otočit na to břicho...

Takhel na papíře těžko vysvětlovat, to ti měla ukázat tvoje rehabilitační co máš sledovat, abs věděla že je cvik proveden správně.
:a:

In reply to by Dejmalka

civčit 10 min je nesmysl. když je cvik proveden správně jak má, že ty svaly zaberou můžeš mít odcvičeno koplet za 3 minuty na obě strany. když budeš mačkat neco jinak můžeš mačkat třeba půl hodiny bude to k ničemu.
A hlavně večer se nikdy necvičí, to už jsou unavení...a po koupání už tuplem.

In reply to by Dejmalka

To jsem si taky říkala, aby nebyl, chudák moc rozhozený před spaním. Taky jsem ho nechala a cvičili jsme dnes jen 2x - začali jsme ve 12 hod., takže nám ranní cvičení v podstatě odpadlo...Jinak máme cvičit 3x denně. :)

In reply to by Dejmalka

Jo, jo, děkuju. Tak to jsem cvičila taky dobře. Jinak mi malý neuteče - je mu necelých 5 měsíců, tak ho celkem ještě přeperu...ale je to fuška na psychiku. Ještě že je to už moje druhé dítko. U prvního bych to nezvládala. Jak začnou ty děti brečet, jsem totálně ve stresu... :n: Nemohla bych dělat na dětském... :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka