Porod 35tt a plicní ventilace

25.02.2012

Ahojte všechny maminky, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost, nebo měl miminko napojené na plicní ventilátor.
Můj porod začal dle ms 34+3tt a dle genetiky z 12týdne 35+1tt.
O porodu bych se zmínila až později, teď mi jde o trochu uklidnění :r: čípek jsem měla zkrácený cca od 28tt a až do toho 35tt jsem jen ležela. Ve středu ráno mi praskla voda a já věděla, že už porod nezastaví. Vytekla celá.. Kortikoidy na plíce pro miminko jsem nikdy nedostala. Porodila jsem ve čtvrtek v 00:59 krásného mého chlapečka s váhou 2710g a 46cm. Po porodu ho pan dr zkontroloval, že je v pořádku a půjde na dětský a pak mi ho dovezou. I tatínek byl u porodu a malého si i choval.
Asi za 2 hodiny dr. z dětského přišel, že se malý zhoršil v dýchání a odváží ho do Olomouce na dětskou jip. aby mu pomohli s dýcháním..
Z porodnice jsem byla propuštěna ani ne po 2 dnech po porodu, potřebovala jsem ho vidět. Ošetřující lékař mého malého řekl, že mu pořád pomáhá plicní ventilátor, a že mu budou pomalu ubírat aby se snažil i sám.. ostatní testy vypadají dobře, tak jde o to dýchání.
Je to teprve 3tí den po porodu, tak se uklidňuji, že po něm nemůžu chtít hned zázraky. Zajímá mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak dlouho vaše děti na ventilátoru byli.. a jak to probíhalo dál atd.
Děkuji moc za odpovědi..pořád na toho našeho miláčka myslím..že nemůže být s námi.. :h: :h: :h:

Ahojky Veru,
náš Domča byl narozený 31+5 a ten den po porodu byl na dýchycím přístroji...hadičku do nosu a další den už mel jen puštěný kyslík do inkubátoru, od 3 dnes si dýchá sám. Dr. na JIP v FN OL jsou dobrý, neboj, bude to v pořádku....my jezdili ob den. ÚT, ČT, SO, NE a stačilo to. Teď jezdíme vedle Vás....na konci chodby na levo a vy pokračujete dál do prava...tam jsou postýlky ale i inkubátory..tam budete pak také. A pije z falšky, nebo má sondu?
Měj se a drž se :-) myslím na tebe.

In reply to by beruska233

Ahoj Jani, jo leží přesně tam :) dr. mi řekl, že kdybych rodila v Olmiku, tak by mu hned dali jakousi injekci, která se musí dát hned po porodu a bylo by to lepší. Danyho mi tam ale převáželi, tak se to nestihlo. Musí to dozrát samo..snad to nebude na dlouho

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Jani, zatím mu to dávají sondičkou do pupíku. Včera mu stáhli ventilaci a už si to dodýchává sám! Tak mám radost, jde to dobře..hlavně ať to tak jde dál.. :h:

Veru, neboj, to bude dobré, je maličký a zřejmě nebyl připravený na dýchání mimo dělohu, ale to se spraví a bude v pořádku. můj brácha se narodil cca přibližně stejně a váha byla 2700 a dnes je z něj zdravý třicetiletý chlap ;) Ale musím se přiznat, že mě vhrkli slzičky za tebe, umím si plně představit, co prožíváš. toho se děsně bojím také, protože čípek se mi též rychle zkracuje a rychleji než u prvního, kterého jsem porodila 37+4, ale byl naštěstí prohlášen s 3150g za donošeného a tak bojím, aby ten druhý nešel ještě dříve a už jsem začala rychle vše připravovat :( držím vám všem moc moc moc pěstičky a budu na vás myslet, aby vše bylo v pořádku :h: drž se maminko.

gratuluji k piskotkovi-jak se jmenuje?
neboj to zvladne a ty taky,my sme byli z jineho duvodu na ventilaci ale za 4dny uz ho odpojovali,kazdy den mu budou odebirat kyslik at se snazi :one:

Ahojky, tak já mám trojčátka narozena 34+3 tt a po porodu šly všechny tři na jip. Dvě z nich měly taky tu dýchací podporu. Zuzance ji zrušili hned na druhý den a Natálka ho měla 2 dny. Myslím že se nemáš čeho bát, určitě si to i váš drobek brzo udýchá sám :one:

Ahoj, asi před 8 měsíci se narodil chlapeček mému bratranci. Narodil se přesně o 5 týdnů dřív, po porodu taky normálně sám dýchal a po pár hodinách (během noci) začal mít komplikace. Převezli ho do Ostravy taky na ten ventilátor, kde byl, myslím, 5 dní. Potom už ho dali na normální pokoj, kde k němu přijali jeho maminku a leželi tam spolu dohromady asi 10 - 14 dní (už si to přesně nepamatuji). Myslím, že se nemusíš bát, ten 35týden už je v pohodě, jen je třeba těm miminkům občas trošku pomoci, než se zadaptují. A máte i krásnou váhu,moje malá se narodila 36+1tt a měla 2080g, 44cm :€s€: Sice byla bez potíží, ale bylo to prďolka a tak musela na 1 den do inkubátoru na zahřátí. Držím palce, at máš chlapečka brzy u sebe, ahoj :k:

In reply to by veruveverka

Nevím přesně jaký problém s těma plícema měl, vyvinuté byly, ale chyběla v nich nějaká látka, která by to dýchání usnadňovala, takže se mu začínalo čím dál tím hůř dýchat, až ho museli převést. Myslím, že u vás je to samé, pokud po porodu dýchal a pak mu začli potíže. Jen vím, že ven musel akutním císařem dřív kvůli špatným ozvám. Dneska už je to zdravý chlapák, který váží skoro 10kg, takže opravdu macek na to, že při narození měl 2,2kg. Tvůj chlapeček bude v pořádku a za pár dní ho budete mít doma, neboj. Držím palce, at je to co nejdřív!

V prvni rade gratuluji moooooc k tvemu chlapeckovi!!!!!! Dalsi dubnatko na svete :k: :k: :k: Ohledne toho dychani, ti moc neporadim, zadny zkusenosti nemam, ale muj prvni syn se narodil 35+2 a v inkubatoru tedy nebyl vubec...jen po porodu na vyhrivaci podlozce asi 2h.....neboj se, urcite to bude dobry, malej je urcite velkej bojovnik a vsechno zvladne! :k: drz se, vim, ze to asi neni vubec lehky byt od malyho takhle odpoutana, urcite to bude den ode dne lepsi.... :k:

Ahoj, neboj určitě bude maličký v pořádku. Náš malý měl taky problémy a to se narodil 38+4 císařským řezem, hned po porodu s ním byl tatínek, a to už se mu zdálo, že se mu špatně dýchá, ale sestřička říkala, že je to normální. Počkal se mnou ještě chvíli na pokoji než se probudím z narkózy a potom odešel, asi za hodinu potom mi přišli říct, že má malý problémy, několik dní byl v inkubátoru a asi dva dny (nevím přesně měla jsem po porodu komplikace tak mě za ním jen jednou zavezli a potom jsem ho viděla až za 5 dní) měl masku na nosánku a byl napojený na hadičky, víc si nepamatuji. Proč měl takové problémy se nezjistilo, pan doktor říkal, že byl malý mladší, že byl špatně vypočítaný termín porodu.

In reply to by Andy12

Tak sis taky ponervičkovala, že? Hlavně, že je v pořádku. Já mám strach, že přijdu o mlíčko, snažím se odsávat a vozit mu to, ale moc mi to nejde..a do toho ta starost, to tomu taky nepřidává.. jak dlouho byl malej na tom kyslíku? Děkuji :k:

In reply to by veruveverka

V dubnu bude mít malý 3 roky a je to malý raubíř ;)
Jak dlouho na tom kyslíku byl nevím, asi dva dny, měla jsem horečky. 5 den po porodu jsem se začala pomalu rozkojovat, malého dokrmovali přes stříkačku. Taky mi to ze začátku nešlo odstříkávat, chce to ze začátku kvalitní elektrickou odsávačku, později jsem se to naučila ručně což je šetrnější. A hlavně dobře jíst a hodně pít, před odstříkáváním nahřívat prsa. Malý mně dělal při kojení problémy, když byl ospalejší tak se z prsu napil, ale jinak nechtěl, odstříkávala jsem mu mlíčko do 5 měsíce, potom jsme přešli na Nutrilon. Taky nám v porodnici doporučili abychom používali monitor dechu, že je to u miminek které měli problémy lepší, tak jsme si ho z nemocnice vypůjčili.

In reply to by Andy12

Ano, monitor máme koupený..ten jsem chtěla i kdyby byl v termínu.. no co, nudu se už jen těšit na pokroky a snad mi to uteče.. dnes jsem teprve 3tí den po porodu :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka