arogance zdrav. sester - nechápu

23.02.2012

Ahoj holky, tak jsem se dnes zase pozastavila nad lidskou neochotou a tupostí. Minulý týden jsem tu, myslím, psala o návštěvě ortopeda - UZ kyčlí, kdy malému dali peřinku a ani mu nezkontrolovali kyčle...Protože má malý kyčle zdravé, ale má dle ortopeda jen zkrácené svaly na stehnech, rozhodla jsem se ho nechat vyšetřit rehabilitační Dr. a cvičt. Ta potřebuje papír o stavu kyčlí. Volala jsem na ortopedii, že potřebuji znát číslo (2a....) a sestra, že mi to nemůže říct ani vytisknout, že si musí ta Dr. zažádat. Taková blbost! Pacient má přeci právo znát svůj zdrav. stav. Pak tam volal manžel, oháněl se paragrafem a najednou - zavolejte si v jednu. V jednu mluvil s Dr. a najednou žádný problém :O Tak sakra! Kde to jsme? V Praze mají fakt úplně jiný přístup. Občas mám pocit, že na některých odděleních tady funguje ještě komunismus :n:

Kliknutím vložíte smajlíky:

no ono to je spíš o tomn,že sestra nesmí sdělovat takové informace :) ale teda tak měla postupovat tak,že měla předat doktora a nebo říct,kdy si zavolat,aby tam doktor byl :) ano,apcient má právo znát svůj zdravotní stav,ale z úst lékaře,ne sestry :)

In reply to by DenyPu

A neuvažovala jsi o tom IZIP?? to je ta databáze,je tam zapsáno vše o Tobě a tak si dr vyhledá co potřebuje...
jen nevím zdali se to dá zřídit i dětem..na to jsem se neptala.
Já to mám,ale vzhledem k tomu že se většinou léčím sama bez doktorů,tak ani řádně nevím jak to funguje.. Zkus se na to potat a měla bys klid s vymáháním papírů..

já bych teda mohla vyprávět o sestrách co jsem zažila po porodu. Vůbec mně nepřekvapuje co píšeš, tady u nás je svátek když narazíš na někoho vstřícného. Třeba když jdu k mému obvodnímu lékaři, je úplně jedno s čím, dostanu půl hodinovou přednášku o tom, jak plýtvám peníze ve zdravotnictví, jak plýtvám jeho časem a tak podobně, dle toho jakou má můj úžasný lékař zrovna náladu, a pak mi sdělí at si v lékárně koupím paralen... Je to boj :n:

u nás na ortopedii je to tedy tak, že po každé kontrole mám v ruce napsanou zprávu, jak na tom jsou kyčle a kdy přijít na další kontrolu. Moje malá má neurologický problém, proto jsme od narození měly cvičit vojtovku a sama doktorka na ortopedii mi řekla, když máte cvičit, nebalte ani na široko, jen choďte na kontrolní ulz. Široké balení totiž zpomaluje vývoj. Ulz u nás dělají všem dětem na každé kontrole. Pokud máš možnost doktora změnit, tak bych neváhala.

In reply to by DenyPu

určitě je aspoň dobré v takovém případě slyšet více názorů. Je dobře, že si zajdeš ještě jinam a pak se můžeš rozhodnout, jak budeš pokračovat :) mě to osobně překvapilo, že jsem neměla balit na široko, protože ona většinou všem široké balení doporučí, hlavně holčičkám. Ono u holek jsou kyčle hodně důležité potom kvůli porodům, že. Moje má nožky v pořádku a na ortopedii si nás zve pořád, ale mi spíše už přijde, že spíše sleduje vývoj malé a je z ní vždycky nadšená, tím že má velký problém v hlavičce, tak mi vždy říká, že zázraky se dějí :) a dějí :s: Hlavně ať je tvůj malý v pořádku, případná změna lékaře za to stojí ;)

Tak je to ještě zajímavější...Manžel tam volal v jednu, že to tedy není problém...ale další ordinace je za 14 dní. Myslela jsem, že se domluvili, že mu dnes dají papír a na kyčlích budou za 14 dní, tedy se kontrola protáhne o týden. Ne. Zase jinak! Oni mi ten papír chtějí dát až za 14 dní. No, chápete to? Já s tím klukem potřebuju cvičit Vojtovku co nejdřív a oni nejsou schopni na počkání vytisknout zprávu! To jsou tak blbí, že to nezvládnou? Já bych si pro ten papír klidně dojela a okopírovala si, když jsou tak leví. Ale oni prostě asi jenom prudí nebo co :? Já to fakt nechápu. Příští týden jdeme k tomu druhému ortopedovi a já tam tu zprávu potřebuju taky. Tak nic. Zavolám k tomu druhému ortopedovi, že z nich ten papír nemůžu dostat, ať si ho vyžádají...Já už fakt nevím. :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já myslím, že to bylo tím, že manžel na ně vytáhl paragraf o tom, že pacient má právo znát svůj stav... :n:

Ahojda, nic si z toho nedělej. Předevčírem jsme byli s malým (29měs) na rentgenu, čekala jsem, že na něj budou milý, malej byl vystresovanej, nechtěl prstík nikomu z nich ukázat a chlap na rentgenu, na něho skoro ječel, že to tam musí držet. No hrůza. To že se k dospělým kolikrát chovají jako prasata,ale k dětem jsem to nečekala. Tak hlavně, že si platíme zdravotní,že. Fůra poplatků a ochota žádná:-(((

In reply to by SmallK

No, já jsem z toho tedy šokovaná... Mámm s Dr. většinou dobré zkušenosti. Kdybych byla nějaká jedule jedovatá, pochopím...Ale takhle :n: Já bych si tohle v práci nedovolila a to taky pracuju s lidmi...No nic, hold si najdeme ochotnějšího specialistu, i když to bude pro nás komplikace... :(

In reply to by DenyPu

Ale zase pokud ti vyhoví, budeš s ním spokojená, tak proč ne. Lepší teď najít nového než se nervovat s tím starým. Kolikrát si neuvědomují, že jsou nahraditelní. Taky jsem před mateřskou pracovala s lidmi,ale takovéhle chování bych si nikdy nedovolila. Koukám, jak jsou lidé čím dál drzejší a zkoušejí, kam je až člověk pustí.

In reply to by JaMiOn

Já nevím. Moc tomu nerozumím...Minule jsme se tam právě ukázali po měsíci. Malý měl mít peřinku, ale nevyzvedli jsme si ji, protože jsme byli na střídačku nemocní - neštovice, tak jsem nikam nechodila...Po měsíci jsme přišli a sestra hned, že si ji máme vyzvednout. Já se ptala, jestli by malého Dr. neměl nejdřív prohlédnout, jestli je to ještě třeba. Ne! Tak jsem to vyzvedla, Dr. ukázal, jak to používat a říká: "Přijďte za 3 týdny." Tak ho žádám, aby se na malého taky podíval, že jsme byli na neurologii a že CNS mohla za ten měsíc trochu dozrát...Tak ho rozbalil a řekl: "Tak za 3 týdny a necvičit!". No chápeš to? Už jsem neměla sílu se ptát, proč nesmí cvičit, když má zdravé kyčle...Příští týden jdeme k ortopedovi do Prahy. Máme to z ruky, ale za to mi to stojí... :00:

In reply to by DenyPu

nechápu to. Já mám naštěstí jen dobré zkušenosti. Když mne s malou pouštěli z porodnice, tak jí zkontroloval ortoped. Potom nám rovnou vypsal žádanku že za 3 týdny se máme dostavit na kontrolu kyčlí. Tak jsme tam byli. Zkontroloval ultrazvukem-nebo co to bylo stav kyčlí. Docela jí zajížděl hluboko do nožky a malé se to nelíbilo. Říkal že to ale musí udělat aby dobře viděl jak je kyčle dozrálá. Na počítači jsem viděla jak její kyčelní kloub vypadá a i jako laik jsem poznala že tam něco chybí. Měla ještě nedozrálá jadýrka. Takže mi ukázal jak mám malou balit a za měsíc opět kontrola. Opět jí udělal rentgen. Jedna nožka už byla v pořádku a druhá ještě potřebovala chvilku. Tak nás opět pozval za 3 týdny kdy jí zkontroloval opět stejně a konstatoval, že je vše v pořádku a už jsem nemuseli chodit. Přístup super. I s mimčem si povídal. Sestřička malou hladila. Já malou přidržovala. I když měl plno dětí v čekárně a dost jich plakalo, tak byl naprosto v klidu.

In reply to by JaMiOn

U nás je to jako na jezdícím pásu. Nedivím se, protože ta miminka jsou pak nervózní. Ale je to na úkor kvality. Nikdy mi neukázal, co je dobře a špatně. Jen verdikt a dělejte to tak! Dr. skoro memluví, když už něco řekne, tak velmi potichu. Když jsem chodila s malou, tak jsme museli dávat široké balení - jen látkové pleny. Malá se hrozně oprudila, tak jsem volala, jestli mohu dávat látkovku dovnitř. Prý to musí vydržet.Vyprdla jsem se na něj, dala látkovku, zaléčila opruzení a u látkovky zůstala. Na další ko to bylo ok. A Dr. řekl, že je to normální nález,, ale že máme pokračovat v širokém balení - ale dávejte ty látkové pleny jako dosud...Kdyby věděl! Měla jsem 100 chutí mu říct, ať svůj přístup přehodnotí...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka