Máme za sebou screening

20.02.2012

Ahoj holky :dance: ,
ak jsme byli v pátek na screeningu v I. trimestru a vše je vpořádku, hurááá :one: . Takže veliká úleva.
Od hlavičky po zadeček jsme měřili 5,2 sm, mlelo sebou o sto šest. Mám zakloněno dělohu, tka mi museli dělat UZ spodem,ppač přes bříško nebylo vidět, tak to moc příjemné nebylo, ale stálo to za to. Termín porodu mi nechali podle MS, takže to vypadá na 29.8., takže zůstáváme v srpňátkách - ještě se musíem přidat do seznámku :). Další Uz nas čeká až 19.4., no uvidíem, jestli půjdeme dřív u mojí doktorky. Jsme zvědavá, ejstli nám prďolka ukáže polaví.
Tak se mějte krásně, užívejte si těhulkování a pohlaďte :€O:.
Pa pa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji, hlavně ať je to zdraví, chceme vědět co to je, ale je mi to nějak jedno. Dřív jsme si možná o fous víc přála holčičku, ale co jsem těhotná, tak 'nák o tom nepřemýšlím a je mi to jedno, co to obude :).

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak screening probíhá? Já jdu zítra. Krev už mi odebrali před čtrnácti dny. Tak teď by měl už být jen ultrazvuk? Dělá se vnitřní nebo vnější? Jsem z toho nějaká nesvá, když nevím co mě čeká :? . Moc díky za odpovědi

In reply to by Marťulinka87

Mně dělal dr. vnitřní UTZ, ale už by šel asi i vnější. Bylo to úplně v pohodě, ani ne za 5 minut hotovo, na UTZ změří NT - šířku šíjového projasnění (myslím, že do 2,5 mm je to v poho, jinak hrozí rizoko Dawn. syndomu či srdečních a jiných vad) a NB - přítomnost nosní kůstky. Její absence může znamenat též Down. syndom. Dále upřesnil termín porodu dle UTZ - určil stáří plodu. Tak ať ti to dobře dopadne :one: :a:
PS: jo ale nebyl to placený screening. Placený bude asi podrobnější a delší, ale v podstatě asi bude dr. pozorovat to samé, placený mi ani nebyl nabídnut :(

In reply to by Dzany

:\/|: :°O°: :°O°: Moc děkuju oběma za info :-) Jdu na placený screening. Taky mi jiný nebyl nabídnut :O Jinak jdeme taky s přítelem oba. Už se nemůže dočkat, až mu řeknou, že čekáme chlapečka. Naivka :s: jinak nám to teď vychází na 13.týden podle pana doktora. Podle PS bychom měli být na konci 11.týdne. Tak čekáme, co nám potvrdí zítra na tom UZ. Už se oba klepeme jako malí a jen si držíme palce, aby bylo všechno v pořádku. To je nejdůležitější :q:

In reply to by JoHanule

Ahojky, tak už máme PO :-) Podle dnešního ultrazvuku jsme tedy ve 13.týdnu. Byla jsem pěkně nervózní, jak to všechno dopadne. Měla jsem velký strach, protože jsem v době, kdy jsem otěhotněla, brala dvoje antibiotika. Ale výsledek dnešního vyšetření je naprosto parádní :dance: Odběry krve už jsem měla u pana doktora připravené a po porovnání s UZ vyšetřením dopadly na výbornou a ještě s hvězdičkou :one: Takže to je ta nejkrásnější zpráva, jakou jsme jen mohli dostat. Ultrazvuk trval přes půl hodiny, pan doktor nám všechno ukázal, vysvětlil, udělal fotečky, video... No a pak se ledabyle zeptal, CO BUDEME MÍT :00: Když jsem řekla, že myslím, že chlapečka, začal se smát a potvrdil to. Takže je to :°~°:

In reply to by Marťulinka87

Ahojky, veliká gratulace k úžasným výsledkům :s: :s: :s: a samozřejmě i k chlapečkovi :one: Fakt jsem nevěřila, že dr. to pohlaví určí tak brzy ;). A kdy máš termín porodu? Už budeš asi v záříjňátkách, co?
Tak ať brouček krásně roste a vše je jen a jen :€s€: :€s€: :€s€: :a:

In reply to by Dzany

Moc děkuju :///: Jsem nervózní jako pes. Moc jsem toho nenaspala. :( No my v 11. týdnu určitě nejsme. Podle poslední MS bychom měli být, ale podle posledního měření prcka to prostě nevychází :s: Takže jsem musela otěhotnět dříve a pak normálně dostat M. Při poslední kontrole prcek měřil 53mm. A to jsme podle poslední MS měli být v 10. týdnu :s: Takže doktor říká, že blbost. Uvidíme. Dnes nám to všechno potvrdí. Jinak na ultrazvuk jdu v Ústí nad Labem na jednu kliniku. Prý tenhle ultrazvuk široko daleko není a ten MuDr. je certifikovaný v Londýně přímo na ten Screening. Tak uvidíme, co nám tam najde :s:

Ahojky, veliká gratulace :s: , tak ať je stále vše v pořádku a mimísek pěkně roste :€O: pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka