dotaz

19.02.2012

ahoj chci se zeptat kdy jste zacali davat mimiskum pribinacka nebo lipánka?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, Ondra dostával mléčné výrobky až po 1.roce z toho důvodu že měl atop.exém. Pribináčka prvně ochutnal kolem 14měsíců. Měl ho 2x do týdne. Ostatní dny měl buď jogurt, puding apod..
Markétce jsem prvně dala pribináčka/Lipánda v 9měsících. Měla ho ze začátku také 2x do týdne. Jinak jsme střídali i jiné pochutiny :-)

maly ma 2.5 a dala jsem mu Lipanka az minuly tyden poprve,jine jako treba pribinaky atd.taky jeste nemel.snedl ho skoro celeho,nicmene jogurt sni taky cely,a navic je levnejsi,tak zustanu u nej :///: :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to zní dobře,a jakej pudink je tak nejlepší (bez konzervantů atd.)?díky za recept,určitě zkusím...

Malý ho začal jíst někdy kolem osmi měsíců, ptala jsem se tenkrát doktorky jestli je to špatný nebo ne a ona mi řekla, že když ho nemá každý den, že to nevadí, že je jen tučný a sladký, nic víc, takže pokud dítě není tlustý, tak může. Teď už ho jí běžně, má 28 měsíců.

In reply to by maminka_Kajinka

Asi jsem to blbě napsala nebo jsi to blbě pochopila. Doktorka je to zkušená a výborná. Já totiž vedla spor s mámou jestli lipánek a spol ano nebo ne, tak jsem se jí ptala a ona řekla, že rozhodně NENÍ škodlivý, jen je to sladké a tučné, tudíž cpát tím dítě od rána do večera je nesmysl,ale neuškodí občas, když není každý den třikrát.Když není dítě tlusté tak ho prostě může, samozřejmě, že na čtyřech měsících je brzo. Každý ať se řídí svým citem si myslím já.

In reply to by megli

Jasně, každý ať si to dělá podle svého, nakonec jsme za své děti zodpovědni my rodiče, nikoliv doktorka. Mě osobně příjde zbytečné dávat dětem takové věci tak brzy, myslím, že mají dost času na to se plácat cukry a tuky. Samozřejmě jsou situace, kdy se tomu člověk nevyhne. Zcela jistě, kdybychom neměli k jídlu nic jiného než tyhle lipánky či smetánky, tak je taky sníme, hladem dobrovolně neumřeme.

ptam se pro, protoze mám kamaradku a má 4 mesicni miminko a dava malinko pribinacka na dudlicek.tak sem se chtela zeptat od kolikateho mesice se muze?aby mu to neuskodilo?

In reply to by Lucíkus

Nějak nerozumím, proč by mělo mít něco miminko na dudlíku.. Pribináka bych tam nepatlala, 4 měsíční miminko ho tam nepotřebuje k ničemu. Moje mladší ochutnala lipánka asi v 7 měsících, i tak je to dost brzo :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, trošku tě opravím - složení lipánka je naprosto v pohodě - viz tady http://www.chemievjidle.cz/smetanove-dezerty/maxi-lipanek-vanilkovy-mad… - žádná chemie navíc.. Tvaroháček http://www.chemievjidle.cz/tvarohove-dezerty/milko-tvarohacek-vanilka-p… je na tom o dost hůř, co se složení týká..

Ale k otázce maminky - řiď se svým rozumem, všeho s mírou (jednou za čas) neuškodí ani ten tvaroháček/pribinák/lipánek a spol. :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Myslela jsem, že mluvíš o složení co se chemie týká.. Zrovna podle tohoto testu vychází tvaroháček a lipánek skoro stejně, jen v tom tvaroháčku je éček jako máku, což už test jaksi nezohledňuje..

Já dětem kupuju tyhle věci na střídačku - jednou lipánek, jednou monte, jednou pribináček. Občas koupím vaničku tvarohu a kelímek sladké smetany, smíchám to v poměru jakým já chci, osladím kolik já chci a mají to domácí :-) Jde to i s pudingem - místo smetany.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

je nám 20M a pribináka ochutnal, ale nechtěl, určitě by ho nedostával pravidelně, není to nic co by mu mělo chybět...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky