Potrebuji poradit, prvni očkování, teplota, krmeni

15.02.2012

ahoj holky, prosim jen me pooradte z Vasich zkusenosti. Vcera jsme byli na prvim ockovani Hexa + prevenar. mala mela v noci teplotu 37,6, tak dostala cipek nurofenu. navic malo snedla.rano v pul sedme vypila svou davku a mela 36,5°C..ovsem nyni snedla jen polovinu a teplotra jde nahoru..37,4°C /mereno v zadecku, kde je pry cca o 0,5 °C vice/.
na nurofenu pisi, ze se srazi teplota az od 38°C...ale nevim...v noci nemela tolik nejakou desetinu a desne knourala, rvala...

ted zatim se trochhu v klidu, ale nevim da ji opet nedat cipek...jak jsme psala, pul toho snedla, takze urco neni jeste v pohode a teplota sla nahoru.

jak casto mam asi merit teplotu...co tri hodku kdy se ma krmit, nebo o drive...na celicku to rukou moc dobre neodhadnu.

diky

Kliknutím vložíte smajlíky:
irena1111

Ahoj, určitě není dobré srážet teplotu pokud není po odečtu 38 a vyšší. Do 38 si s tím tělo poradí samo tak se toho neboj a co se týká toho neklidu tak to je po očkování naprosto normální reakce, může to trvat i 3 dny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no, me ji bylo desne lito, myslim ze jsem ji tak neublizila. cipek dostala o pul druhe rano....po nekolika hodinach breceni. dnes ma porad zvysenou teplotu, ale cipek uz nedostala. dopo jeste malo jedla ted uz lip,ale opet spada do rvani, knourani, breceni, tak to bude noc.

ja musim radeji merit teplotu teplomerem, mam totiz porad studene ruce, tak prd poznam ...

díky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dr. prave rikala, ze to standartne dava dohromady, ty vakciny a prave upozornila, ze muze mit teplotu a muze byt uplakana, nebo tak neco.ach jo :-(

teplota v zadecku je od 38st po odectu O,5st
my po nekterych ockovanich meli reakci,ale davam teda nurofen sirup po ockovani od bolesti a ne na teplotu ale jen tak 0,5-1ml sirupku
a teplota se meri-pokud vyslovene nehori asi co 3-3,5h

Ahoj, to jsi srážet neměla, teplota se sráží až přes 38 po odečtu v zadečku (tudíž naměříš 38,5 st.)37,6 je jen lehce zvýšená teplota. Malý měl po prvním očkování 39,5 st. teplotu, byl spavý, teď minulý měsíc po druhém měl 39 st. a byl uřvaný, chtěl se pořád chovat, teplotu měl skoro 2 dny. Jsem zvědavá, jak dopadne třetí očkování, na které jdem příští týden, už teď se děsím :00: Jinak jedl normálně, co 3 hoďky, jenom v noci častěji, skrz tu teplotu.

In reply to by jance

ahoj, tak ja odecitam tech pul stupne, kdyz merim v zadecku. cely den ma zvysenou teplotu..37,4°C, ale cipek uz ji nedala. nastesti ted zacala vice pit mleka..dopo jeste jen stahla polovinu, sotva :-(..ted ovsem je opet plactiva, urvana..a tak.

teplotu jsem měřila při každém přebalování, čípky, nurofen,... se dávají většinou až nad 38, ale dávají se i proti bolesti, takže zvaž sama, jestli to není zbytečné při 37,6. po očkování bývají děti zpravidla podrážděné, plačtivé s teplotou cca 2-3 dny. podívej se jestli nemá otok v místě vpichu, pokud ano, tak ledovat, ale jinak to vydrž a za 2 dny bude lépe :( jinak když mě tenkrát syn po očkování synflorixem zkolaboval, doporučili mi dávat 1 dávku nurofenu ihned po očkování hned po vpichu.

In reply to by krtecek9

tak po tom cipku aspon spala 4 hodiny...jen se bojim jeste aby nedostala prujem, z toho jak malo vypije/sni ...aby nebyla dehydrovana. zatim jsme ji dnes nedala cipek uvidim za dve hodky. kazdopadne neni ve sve kuzi...knoura, plactiva...a teplota sla od rana nahoru.

In reply to by janashka

neboj, dnes bude na tom nejhůře a zítra uvidíš, že bude vypadat lépe ;) také jsem z každého očkování nervózní, ale ta první jsem snášela nejhůře, časem si pak celkem zvykneš ;) hlavně ať alespoň pije, jíst nemusí, mě Dáda také nikdy při teplotách nejí a s pitím mám dost problémy do něj dostat, tak vždy mu dávám každou chvilku po lžičkách. A kojíš? pokud ano a prso si bere, tak je to ok, vypije třeba méně než kdy jindy, ale vezme si to co potřebuje.

In reply to by krtecek9

A jinak je dobře, když ti spinká, to nabere sílu a bude brzy ok. my máme každé očkování vysoké horečky a šílenou reakci, ale při těch přeočkování už tolik nereaguje jako na to první, myslím, že při 3.hexa už mu nebylo vůbec nic ;)

ahoj, teplotu měřenou v zadečku jsi o půl stupně odečítala? Určitě bych nepodávala nic na teplotu pokud neni po odečtu nad 38,5. Tělo má teplotu jako obranej mechanismus a díky sražení vlastně tělu neumožňuješ tu správnou obranu :-(.
To že nemá chuť k jídlu může být klidně z očkování. Buď trpělivá. Zítra bude líp.
Já jsem děti měřila když měli teplotu po 2hodinách. Mezi měřením jsem jim sahala na zátilek.

In reply to by janashka

pití jí dávej třeba po lžičkách nebo stříkačkou. Dávej jí vodu pokud nechce mléko. Tělu stačí i minimální přisun tekutin ale měl by být pravidelný :-).
Já tyto reakce na očkování neznám. Je pravda že syn dostal první hexu v 7,5měsících a Markétka v 11,5měsících. Jiné očkování než povinné neměly. Opožděné očkování bylo z důvodu špatné reakce na TBC...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky