První porod akutní sekce? vyvolávání druhého

14.02.2012

Holky vyvolává se druhý porod, pokud byl první sekci? ještě není jisté, zda tento bude sekcí nebo spontanně, ale chtěla jsem se zeptat, jestli jste při prvním takovém porodu přenášeli a vyvolávali vám porod...nebo praskla voda a vyvolávali

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, mně bylo řečeno, že po císaři se nesmí drasticky vyvolávat, ale jemně popichovat :00: naštěstí to přišlo samo, akorát mi museli prasknout vodu. Držím palečky :a:

ahojky,u nás v porodnici je po císaři zákaz vyvolávání a nechají přenášet max. pět dní,víc ne :( mám to zjištěno,jednak takhle nedávno rodila kamarádka (dali jí termín,že se musí do pěti dnů po termínu rozrodit,jinak že jde pod kudlu :)) a říkali,že jediné co můžou je udělat zátěžový test,jestli se to rozjede a eventuelně píchnout vodu.A taky se o to zajímám,protože budu mít ten samý problém-po sekci chci rodit normálně.Ale co jsem tady zjišťovala,tak každá porodnice to má trošku jinak :)

In reply to by lucininenka

jojo, všude je to jinak. Taky mi dělali zátěžovej test. Nenechávali mě přenášet, dostala jsem nějakou tabletku mimo čípek na změkčení čípku na připravení. Další den mi, ale píchli vodu, dávali oxytocin a už bych do toho nikdy tak nešla :n: dopadlo to hodně špatně :€z€: a přitom zátěžovej test dopadl na 1.
Takže pokud to nepůjde samo, tak radši pod kudlu :w:

In reply to by marta88

jo jo,četla jsem co se ti stalo :( u nás právě oxytocin vůbec nedávají,jen ten zátěžovej test a pak si musí tělo poradit samo.Ono je to možná lepší,když si vzpomenu na svůj porod,tak tam do mě nalily tři flašky oxytocinu a stejně to bylo k ničemu :( teda k něčemu to bylo,děloha se vyčerpala a ve chvíli,kdy už byla možnost tlačit přestala na oxytocin reagovat :(

In reply to by lucininenka

tak já ne, manžel chtěl zkusit ještě kluka, ale to nejdřív tak za 6-7 let, až by holky šly do školy. ale já myslím, že 2 jsou akorát ;) :)
když jsem byla na rtg a pak na utz jak se to hojí, tak mi dr. řekla, že třeba za 5 let by to možná šlo, ale byl by to strašný risk a musela bych celý těhu ležet a v 36tt na císaře :00: což se mi nechce. manžel je rád, že jsme přežili a nenechal by nás riskovat, ale malá šance by tu byla, ale já ani nechci. Ani má gynekoložka s tím nesouhlasí a řekla rázně ne.
:*8*: v porodnici se moc snažila, aby mi dělohu zachránila, doktor ji tam chtěl hned vzít, ale nakonec to zvládli, takže pidišance je, ale podstupovat tak velké riziko se mi nechce. :(
takže mne už to vůbec netrápí, jen mám příšernej zážitek a už se cítím dobře, i přes to všechno nakonec plně kojíme, takže vše ok, jen mám zákaz veškerých aktivit a to ještě na půl roku a pak už bude úplně dobře. :€s€:

Tak není to zrovna můj případ,ale dneska porodila kamarádka,která prvního syna přenášela 10 dní,pak jí porod vyvolávali,ale neotvírala se,tak měla akutního císaře.Teď u druhého(včera) byla ne běžné kontrole v porodnici a nechali si jí tam,že má nález k porodu(byla 37+3),bohužel se zase neotvírala,tak se malej narodil opět akutním císařem. :( Ale oba jsou v pořádku,dopadlo to dobře ;)

ahoj já měla prvního syna akutním císařem a druhý porod plánovaným cs po 31.měsících, kvůli velikosti mimča. Říkal mi že porod oni nevyvolávají, že to musí přijít samo a kvůli velikosti ani nenechají přenášet, dělali mi druhého císaře 39+6tt. A musím říct že u prvního jsem to měla jako ty, moje bolesti byly prd oproti tomu jaký strach jsem měla o syna. Těsně před uspáním našli jeho tep, takže za plánovaného cs jsem byla vděčná. Byla jsem umrtvená spinálně (od pasu dolů) a mimčo jsme viděla 2x na sále a bylo to to nejúžasnější v mém životě :-)

ja ti asi neporadim
me dr rikala ze po sekci se nesmi vyvolavat ani prenaset,ale zase sem slysela ze davaji kdyz uz se neco chysta 1/2 tablety,tak nevim

u druhého porodu jsem přenášla (první ak. císař, druhý porod byl 22 po něm), ptala jsem se dr. co a jak dál. u nás se nechává přenášet 14 dní, ale po císaři týden. můj dr. říkal, že by mě klidně nechal 10 dní, abychom dali příležitost spontánnímu rozjetí porodu (u prvního porodu to právě na vyvolání krachlo), nicméně mě musel odeslat do potermínový poradny přesně týden po termínu, protože jel kamsi do ciziny. počítala jsem s tím, že začnou vyvolávat, ale už do poradny jsem dorazila s mírnýma kontrakcema a než jsem došla na řadu, byla jsem na 6 a poslali mě rovnou do porodnice :-)
u nás se po císaři vyvolává, ale jsou opatrnější a při jakékoli komplikaci dělají okamžitě císaře (tak mi to bylo personálem sděleno a při porodu byl připravný operační sál, kdyby náhodou...)
přeju Ti, ať máš porod bez vyvolání a v pohodě ;)

In reply to by Tesa

upřímně nějak nevím co chci... protože první byl akutní pro zakalenou plodovou vodu (zelená opravdu jak tráva), malej začal kolabovat, já zůstala na 4cm, on špatně nalehl hlavičkou... o posledních dvou hodinách moc nevím... silné a neučinné kontrakce i přes aplikovaný epidurál... ten strach o malého... Moje bolest je houby..ale ten pocit,že bych o něj mohla přijít..tak se mám rozhodnout, k čemu bych se víc přiklonila... a rozhodně nechci přenášet, malý byl na termín a voda už byla zkažená.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky