Kojeni - zavislacek...mate to taky tak?

14.02.2012

Ahojte! Tak jsem se tesila, ze druhou dcerku budu kojit, ale nevim, jestli mi to za to stalo, je z ni silenej zavislacek na me! Pul roku jsem se nevyspala, protoze chtela dudlat, ale samozrejme ne dudlik! Ted v 8mi mesicich je na me silene zavisla, chce byt porad u me a kdyz ne, tak jenom rve, nedokaze se vubec zabavit sama, bojim se, ze to bude jenom horsi, tesim se az zacne lezt a ze se snad zabavi konecne sama, ale nevim nevim... Mladsi dcerku (nyni 3 roky) jsem vubec nekojila a byla uplne v pohode, spinkala krasne od narozeni a nadherne si sama vyhrala, mohla byt s kymkoliv, nepotrebovala nutne me! Achjo, jsem z toho uz unavena, vim, ze jednou na to budu asi vzpominat rada, ze jsem ji mela porad u sebe, ale ja potrebuju uklidit, uvarit a mit taky trochu casu pro sebe... jak to mate vy, a zlepsi se to az zacne lezt??? Dekuju kdo to docetl az sem... pa :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

není to o kojení... :D
malá je právě v období separační úzkosti - to jsou všechny děti závislé na maminkách... ala hlavně je to o osobnosti dítěte...
já mám oba syny kojené - první 2 roky - druhému je 16 měsíců a kojí se dosud... první je na mě závislý ještě dnes... druhému jsem úplně ukradená - ten mě potřebuje jen na to kojo :D a to ještě, když nejsem po ruce, tak si ho klidně nechá ujít...

Tak já myslím že všechny tyhle malé děti sou dost fixované na matku,ale je fakt že malej má 22 měsíců a furtkojím a beze mě si ani neprdne :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

na spánek jo,na mamánkovství ne :) každopádně znám i děti na UM,.co se klidněš do tří let na UM budili,není to o kojení,alew o tom,na co si dítě naučíš :) je jasné,že ty co jsou na UM,tak se spíš v noci odstaví od jídla,poněvadž maminky budou určitě méně ochotněji vstávat a připravovat UM než ty,které akorát vezmou z postýlky,dají prso a za deset minut nakojené zase vrátí zpátky :)

to že na toto má vliv kojení jsem neslyšela.Malá byla plně na UM od 2týdnů a mamánek to byl hroznej i tak :-D Sice tedy v noci spala krásně,ale jinak hlavně v tom věku co jste vy chtěla jen mě.Mamánkovala asi do necelých 2 let ,teď vede spíš taťka když je doma.

Přijde mi to dost divné, házet to na kojení. Mou první dceru jsem kojila do roka a od malička sama spí bez nějakého uspávání celou noc. Hned po 6ti nedělí spala od 8 do 4 do rána a pak se to prodlužovalo a prodlužovalo.
Dokázala si vyhrát sama. Teď jí sou 3 roky a ve školce je spokojená až se mi po tom někdy stýská, že jsme byly spolu doma, tak si to vynahrazujeme aspoň odpoledne a často si ji beru po obědě.
Druhou dceru jsme donesli z porodnice s tím, že jsem jí krmila přes stříkačku a až kolem 5 týdnu se nám podařilo plně kojit a ty první týdny byly krušnější. Až jak jsme začali plně kojit, tak začínala usínat sama a teď bude mít za týden 3 měsíce a usíná úplně sama v postýlce kolem 8 hodiny a budí se mi kolem půl 5 a to se jen nakojí a do 15 minut včetně kojení zase spí.
Takže dle mého je to jen a jen na povaze dítěte a ne na kojení. Ikdyž si myslím, že kojením se teda také tvoří pouto mezi matkou a dítětem, vždy se u kojení k sobě tulíme a je to taková naše chvilka :h: kojím moc ráda, ikdyž to bylo teda hodně náročné se rozkojit a nějaké problémy byly i pak, ale jsem za to nesmírně ráda a ty probdělé noci u odsávačky za to stály.

tak malá je momentálně v období separační úzkosti,tak se nediv,že se chová tak,jak se chová.Je to naprosto běžné a kojení s tím nemá co dělat :) je to dítě od dítěte a ne kojení přeci,v okolí mám případy,kdy dítě bylo kojené a mamánek nebylo vůbec a kdy i nekojené dítě ještě ve dvou letech se nemohlo od mámy hnout... malej se nezlepšil,tím že začal lézt,naopak se to ješčtě zhoršilo,protože si ke mě všude dolezl,měla jsem ho přicuclého na noze po celou dobu vaření :) ale to už k tomu věku prostě patří :)

In reply to by lucininenka

Aha, tak to jsem vubec nevedela, ze je ted v obdobi te separacni uzkosti!!! Tak to bude asi opravdu tim, staci, kdyz se ji ztratim z dohledu a uz silene rve, tak ji radsi taham vsude s sebou, ale to zase staci, ze ji nekam polozim a uz zase rve... ale snad je to teda jenom o tom obdobi a zlepsi se to!!! Jinak si me rozesmala s tim, ze co lezl, tak byl na tebe pricuclej, umim si to predstavit :-DDD Jinak, nemela by uz v 8mi mesicich lezt??? Prvni mi lezla uz v pul roce a o mesic pozdeji sedela...

In reply to by slunickopetra.18

neee,má čas do 11 měsíců neboj :) ne každé dítě je stejné a tvoje dvě dcerky asi budou trošku jiné nátury :) jo jo,přesně to začal dělt v těch osmi měsících,nemohla jsem jít ani na záchod :00: věčně se na mě sápal,řval,no hrůza :00: v noci v postýlce se vzbudil,stoupnul si a řval,dokuď jsem nepřišla :00: to nejhorší trvalo tak do roka,pak se to zlepšilo,ale zase začal vztek,takže z bláta do louže :s:

Tak to je moje noční můra :) Dceři bude 11 mesicu, plne na UM od 3 týdnů a naprostá pohoda-coz ty vis u prvni dcery, dobre spi, vydrzi s kymkoli z rodiny a s lidmi, ktere zna bez řevu.. Sestrenice kojí stejne stareho syna a nabyla dojmu, ze syn ji potrebuje 24 hodin denne..no, pravdaje takova, ze zavisla je ona na nem :s: ,aleto je jina vec. Ja resim ted to, ze mam strach,ze s druhym ditetem dopadnu jako ty-ze budu kojit a bude to v prčicích :s: No uvidíme,až ti nekdo poradi, tak si to zkopiruju a vytisknu, abych u druhého vedela ;) :a:

In reply to by BeeBee

Ja to mela to same, uz pred porodem jsem se desila toho, co bude!!! Kazdej me uklidnoval, ale nakonec jsme to moc nezvladly, ono to asi bude tema blbejma navykama, ale bylo to fakt sileny, pul roku spat 2 hodiny denne, brrr, uz nikdy vice!!! Ono kazdy ma svoje vyhody i nevyhody, ale temer vsechny deti co znam, tak co jsou nebo byly na UM, tak spinkaly krasne celou noc, to u nas neni... ale tak snad se to casem zlepsi, DOUFAM!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka