Poloha a kontrola miminka

14.02.2012

Ahoooooooooooooj holčiny..
Měla bych dotázek ohledně polohy mimča. Jsem ve 35.tt a nikdo mi ještě neřek,jak mám mimčo položené,myslím,jesti je hlavičkou dolů. Ke svému Dr. už prý nepůjdu,budu teď chodit jen každý týden na "pásy". Vůbec si nedokážu představit, co se tam "děje". Mohla byste mi to některá trošku popsat? Myslela jsem, že se tam kontroluje činnost srdčíka,ale to už mimi nikdo nebude vyšetřovat pomocí UTZ??Čtu tady běžně,jak máte mimča položená,na kolik cm jste otevřené atd.. A kdo mi to teď tedy ten měsíc do porodu bude kontrolovat? Můžu polohu mimi poznat i sama?Cejtím ho totiž "všude" :D Jediný můj poznatek je,že za poslední měsíc máme denně tak 2-5x škytavku a vždy je cítit dole vlevo u kyčle,znamená to,že tam má hlavičku?
Děkuju všem předem za rady:)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, měla bys to mít zapsané v těhotenské průkazce, i uložení placenty. Mě to dr. napíše při každé kontrole do průkazky, ale už se o tom nezmíní. Mám tam napsané PP hlavičkou, placenta mimo DS (poloha podélná hlavičkou dolů, placenta mimo dolní děložní segment - někdy zkratka DDS).
Ale pokud cítíš škytavku dole, tak je na 99% mimčo otočené správně, hlavičkou dolů. Já to tak taky cítím, když škytá. Navíc, kdyby bylo mimčo špatně otočené, tím spíš by se ti dr o tom zmínil.
Jinak u nás v porodnici mi už ultrazvuk nikdy nedělali, jen KTG (pásy) a prohmátli mě, takže záleží, jak to u Vás v porodnici chodí. Jestli si nejsi jistá, tak se na to zeptej na příští kontrole, klidně v porodnici, od toho tam jsou :)

In reply to by e.v.a

Tak to mě tam bohužel vůbec nic takovýho nikdy nepsal:(Jen asi ve 20.týdnu "placenta PSO nebo PS0" a nikde na netu ani tady jsem nezjistila co to znamena..takže ani nevim jak mám placentu,ale když cejtim kopání dobře a dost,tak asi někde vzadu..A polohu miminka tam vůbec nemám,jen velikosti nohou,hlavičky atd..Jdu na ty pásy poprvý v pátek,tak se samozřejmě na vše zeptám.Jen jsem prostě zvědavka nedočkavá :))

In reply to by e.v.a

Ahojky. Fakt jo?A ta 0 nebo O za tim PS to je co? No škrabopis mýho doktora je bezkonkurenční :D :D To ale znamená že bych měla hůř cítit kopance ne?Já je ale cejtim až moc dobře :) Hlavně večer a v noci,to jsou hodiny:)) Nebo se placenta může během těh. přesouvat?

In reply to by Lucinka Sisinka

to O nevím, ale jinak se "přesouvá", jak roste děloha (jakoby se růstem vytahuje), takže třeba kolem 20 tt může být dole a pak ve 30 tt se vytáhne nahoru a už nevadí porodu.... ale nepřesouvá se co týden, jako že by tam nějak cestovala :)
Myslím, že když je placenta na PS, tak jsou třeba ze začátku cítit pohyby slaběji, ale jak je mimčo vetší, tak už má sílu a nějaká placenta ho jen tak nezastaví :)

ahojky ted budeš chodt na monitor miminka a pak do poradny .-) je to v poho, jen jsou většinou dlouhé čekačky .-) aspon v Motole v Praze, jinak v poradně tě vyšetří i utz a všecko tohle ti řeknou neboj, já jsem třeba ted druhé dítko rodila plánovaným císařem a v tomhle můžu Motol jen doporučit :a:

Ahojky, tady to chodí tak, že první návštěva na "pásech"... jdeš na ten pás-monitor.. tam ti to ukazuje zda máš nějaké stahy, a tep miminka, pak jdeš na ultr, kde právě koukají na váhu minka a na polohu (kamarádce tam zjistili, že je malá KP), pak jdeš do poradny.. a tam ti vše řekne dr.. kamarádka právě měla malou neotočenou, tak ji pak poslali do rizikové poradny, kde domluvila CŘ... :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka