hubnutí v těhu?

13.02.2012

Mi se chce až brečet jak tu někdo píše jak má 70, 68 atd kilo a jak je tlustý :-( jsem v 10tt a mám 90kg. když jsem rodila poprvé tak jsem tam šla s 110kg. během 2 měsícu to mak bylo spátky na 90 a od té doby jsem se nehla a to je už 2,5roku. aktivní sport 2x týdně a ni, nesmažím, nepiju slazené nápoje, jím hodně zeleniny, snažím se ji přidávat ke každému jídlu. V záři jsem byla s kamarádkou na víkend v tatrách, buď jsme lezly na teryho boudu, nebo byly v termálech, pořád fyzický výkon, jedly jsme stejně, ona 2kila shodila a ja tři přibrala. a to mám štítnou žlázu vše ok a ne a ne zhubnout. Vlezt na váhu na gyndě, no mi je tak trapně a rozhodně vím, že když má někdo takovou váhu jak ja tak by v těhu neměl přibírat, a taky si moc dobře pamatuji jak to bylo těžké ty poslední tři měsíce před porodem, ale jak to udělat. fakt už nevím :-( Doktorku Kateřinu na mě!

ahoj, jak tady píšou holky, jseš teď těhu, tak to NEŘEŠ, mimi potřebuje živiny. Bere si je z tebe. Já taky přibrala po porodu dost, až teprve teď, malýmu budou v říjnu 2 se začínám cítit dobře. Sice mám ještě 8 kg nahoře než před těhotenstvím, ale cítím nějak se duševně cítím fajn. Depky, jak píšeš, dobře znám... ale ber to tak, že když jsi teď těhulka, tak se tím netrap, po porodu to bude lepší, a ikdyž přibereš třeba jako já, když jsem přestala kojit (měla jsem špatný mlíko a dostala nějaký hormon na zastavení laktace tak sem pak nabrala a vypadala jak pěknej cvalík). Člověk se musí umět mít rád, hlavně jde o duševní pohodu a klid.
Ono to samo přijde, jasně, že se člověk musí hlídat a nepřejídat, mít pravidelnou stravu a jíst po menších dávkách... ale hlavně se musíš mít ráda, protože i to okolí kolem tebe (myslím tvý nejbližší rodina) když budeš se sebou nespokojená tak to přenášíš i na ostatní (vím o čem mluvím). Ber se prostě taková jaká jsi a raduj se z krásně rostoucího bříška, pak se to časem nějak zmákne, teď to opravdu neřeš a netrap se tím. I pri mimi v bříšku je důležitá tvoje duševní pohoda.
A taky víš co, jak porodíš a budeš skákat kolem miminka tak ty kg taky pujdou dolů :-) tak hlavu vzhůru a hezký těhotenství, pohlaď bříško papa

ahoj bohužel píšu až ted ja tehu nejsem ale nekontrolovane přibiram je mi 21 a mam skoro sto kilo hruza a to jeste loni jsem mela 80 !!! jim jenom zdrave hraju zavodně volejbal a třikrat min do tydne jezdim na inliny kde mi nedela problem najet 15 - 20 km a stejne přibiram..štitnou mam v pořadku a ted mě ješte poslali na onkologicky vyšetřeni kdyby nahodou prej..nesmim ha.. nutno podotknout ze uz skoro rok jim važně pravidelne maly porce bez přiloh a bez pečiva. je to na palici a pak přijde nakej hubenour a začne te rejpat na pneumatiku co to jako mas tos nemejvala :r: :r: :r:
vždycky jsem byla silna ale jsem takovej docela dobrej typ že mi nikde nic nevisi ale vaha nezastavitelne roste :r: :r:

jíst zdravě,5-6 denně,menší porce,i to v těhu plně dostačuje.Zkus se hýbat,takové plavání nebo rychlejší procházka v těhu jen prospěje :) pokuď to i tak půjde nahoru,tak s tím nic neuděláš,cíleně v těhu samozřejmě hubnout nesmíš.Zařaď hodně ovoce a zeleniny,méně pečiva,hodně mléčných výrobků-ne těch tučných,hodně masa,nejlépe žádné uzeniny nebo jen dobrou šunku.Po skončení kojení (nebo po zavedení příkrmů) se poraď přímo s odborníkem,metabolismus musíš rozhýbat,aby spaloval a tím pádem si shazovala,u tebe bude nejspíš nějaký skrytý problém,tak třeba ti pomůže lépe :)

podle toho, co píšeš, ve stravování asi zas až taková chyba nebude, takže bych to během těhu neřešila. Až bude mimčo na světě, zkus se poradit s nějakým odborníkem na cvičení, problém může být v tom, že cvičíš až moc intenzivně, takže tvoje tělo nespaluje uložené tuky (doktorka Kateřina takový případ jednou řešila, ta holčina sportovala fakt fest přesto kila dolů nešla)

pokud si tehu tak to VUUUBEC neres,res to az po porodu,ja u maleho na ryzikovce nabrala 35 a tetka uz mam 16 :( dr mi nic nevycitala a to chodim i k metabolicke poradkyni,vaha sla dolu,pomalu ale jiste
a co se tyce te zateze,ona sice zhodila ale ty si nabrala svalovinu-to dela,
jinak jako tehu potrebujes pestrou a vyvazenou stravu takze i tuky a cukry
jinak 5-6 mensich jidel s tim ze zeleninu kdykoliv a jez i vecer,asi 1h pred spanim naposled

mam kamaradku co se porad ale porad hlida a nabira.... nekdy to je i tim ze telo proste nedostava vse co potrebuje a naopak si dela zasoby z obavy ze mu to jeste zkrouhnes.... myslim ze to zrovna jeden dil ktery jsem s tou zenskou videla byl o tom ze holcina moc sportovala a malo jedla a proto nehubla... divny ale i to muze byt... takze po tehu se s nekym odbornym porad... a pokud to chces resit uz ted tak fakt opatrne... a urco si dej i vytaminy... telo toho potrebuje mnohem vic.... vetsina by vitaminy potrebovala i v beznem zivote.. natoz pak v tehotenstvi ;o))
hodne stesti!!!

JO, a ještě, nejedla jsem nic odtučněnýho ani nijak jinak odlehčenýho. Ty živiny zase potřebuješ! To malý z Tebe vysává to nejlepší takže to tam nějak dostat musíš. Taky jsem brala vitamíny. Já měla tu cukrovku na spodní hranici tak jsem si to víceméně upravila podle sebe, ale fungovalo to.

Přibrat v těhu vůbec tak moc nemusíš. Chce to jen sebekázenň. Já jí teda vůbec nemám a žeru jak prokopnutá a to ty dispozice k tloušťce mám taky. V první těhu jsem měla 96 kg. V 5 měsíci mi zjistili těhu cukrovku a musela jsem začít jíst pravidelně a přestat jíst sladké. Jedla jsem po 2-3 hod. Snídaně půl rohlíku s lučinou a zeleninu, sváča samotná cihla (kousek)+zeleninu, půl oběda a tak dokola. Nikdo neřešil, že jsem z porcí pro chlapa začala ze dne na den jíst jak díťě. A když jsem zhřešila tak jsem vytírala a chodila venku na těhu plavání. Zhubla jsem celkem po porodu 18kg. Sice jak jsem kojila tak jsem si zase dobíjela energii sladkým a za nedlouho jsem je skoro celé nabrala zpátky. Já bych se potřebovala zas vycvičit na tu sebekontolu a tolik nežrání. Neboj se! Měj se ráda! Mir

Já bych to teď vůbec neřešila.. jseš těhotná, a nějaký radikální hubnutí by fakt mohlo ohrozit mimčo. A u dr. prostě řekni, že k tomu máš dispozice, a že to není tím, že by jsi se nějak extra přejídala. A zkus si dát spíš závazek, až odrodíš a odkojíš, že s tou váhou zkusíš něco udělat...
Teď si to užívej a váhu prostě neřeš matko :///:
:one: :a:

In reply to by klerietka

Zkus jíst hlavně pravidelně. To stopro funguje. Já jsem po prvním dítěti měla nahoře asi 10kg, a ty jsem chtěla shodit, a tak jsem si objednala tu krabičkovou dieta, která je založená fakt hlavně na pravidelnosti.. Takže ráno určitě snídaně, nejpozději prý do hodiny od toho, co vstaneš, a pak pěkně jíst co 2 maximálně 3 hodiny.. fakt to funguje... a samo jíst nějak rozumně, i když jak říkám, teď v těhu se teda vůbec nehlídám, ale tu pravidelnost dodržuju pořád.. když mi teda není extrémně blbě.. :one:

In reply to by ZuzaneckaOVA

no právě bmi 30,7 a to už je obezita :-((( s kateřinou jsem si dělala srandu, vživotě vych špek v televizi neukazovala :00: nechci držet nic radikálního abych neublížila mimču, ale nechci přibrat. taky mi do pátku bylo zle, blila jsem nejedla, ale taky nic nezhodila :-(

In reply to by tajemstvi3

Když já nechci zhubnout nějak radikálně, ja spíš nechci nic přibrat. a už před těhu jsem se snažila to shodit a marná snaha :-( jen nechci zas těch 110kilo.. už ne a ještě přes léto :-( byla jsem jak tuleň. no hold se musím snažit váhu držet

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka