deprese

27.01.2012

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak to u vás probíhalo s první návštěvou u psychologa/psychiatra, jestli jste tam šli rovnou nebo to řešili přes obvodního. Dlouho se k tomu odhodlávám ale mám strach aby na mě doktorka nekoukala ,,skrz prsty´´ . díky za odpověď. Lenka.

irena1111

Já jsem nepotřebovala doporučení ani k psychiatrovi ani k psychologovi.
Co se týká tvého strachu tak tě ujišťuju že k těmto doktorům choděj mraky lidí a je to dnes už naprosto normální takže se neboj a jdi ať ti pomůžou a zbytečne se tím sama netrápíš

Ahooj,
k psychiatrovi nepotřebuješ doporučení, ale k psychologovi jo. Samozřejmě, můžeš jít k psychologovi bez doporučení, ale zaplatíš si (já před 5-ti lety 400,- na hodinu :n: ) taky mi bylo před obvodní trapně, ještě, když jsem z vesnice a všichni se tu známe. Ale ona by to stejně měla vědět, že něco bereš, ať potom ví, co ti může a nemůže napsat.Teď už se za to zase tak nestydím, je to každého věc a já se učím být hrdá na to, že jsem jiná }:)

Tak já myslím,že skrz prsty na tebe nikdo koukat nebude!! Já chodím k psychologovi i k psychiatrovi a nikde jsem žádné doporučení nepotřebovala!!!! neváhej,pokud tě něco trápí,je lepší to řešit!

ahoj, znám to od kámošky
také dlouho váhala, a to je špatně, protože trvá, než ta antd. zaberou
šla rovnou k psychiatrovi, vyslechne, založí kartu, napíše léky, zve na kontrolu /psycholog pouze vyslechne, nemůže předepisovat léky/
obvoďák může údajně také předpisovat léky, ale jen určité omezené druhy a navíc nemá tolik odborných zkušeností jako psychiatr
bývají tam fronty, někde se objednává, jinde čeká, jak kdo přijde, prostě jako u normálního dr., zubaře, gyndaře apod.
neboj :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já tu jen s dovolením doplním info. Jsou psychologové a pak jsou kliničtí psychologové (psychologové pracující ve zdravotnictví, mohou mít i své soukromé ordinace). Klinický psycholog má smlouvy se zdravotními pojišťovnami, péče u něj může být tedy hrazena pojišťovnou. Nemůže ale předepisovat léky. Ke klinickému psychologovi je dobře doporučení od lékaře - buď obvodního nebo i od psychiatra. U ostatních psychologů je péče hrazena klientem, doporučení není třeba. Je-li psycholog klinický je poznat velmi dobře, vždy to mají u sebe napsáno. :-) :a:

Ahoj, k psychologovi potřebuješ doporučení od obvodního lékaře. K psychiatrovi ne, můžeš tam jít bez doporučení. Nemusíš se bát, nevěřila bys kolik lidí má problémy, jen se o tom nemluví. Psycholog ti nemusí sednout jako člověk, je potřeba, aby sis našla takového se kterým si budeš rozumět, proto, když ti nebude sedět neboj se jít k jinému. Jinak antidepresiva ti může napsat i obvodní.

ahojky já jsem k psychologovi chodila když mi umřela mamina (bylo mi 11)a řešil se to přes obvoďáka,ten mi nabídnul pár odborníku a já si mohla vybrat. skrz prsty se dívat nebudou,depka je vážný problém co by se měl řešit zavčasu., případně si na netu najdi někoho kdo by ti vyhovoval,zavolej tam a zeptej se jestli je třeba mít doporučení od obvoďáka .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka