dilema - výběr školky

08.02.2012

Ahoj holky,
mám takové dilema. Bydlíme v Brně a je to tu se školkama dost beznadějné, vypadá to, že mi malou nevezmou ani od září a to už bude mít skoro 4 roky. Jenže ona je hrozně do kolektivu a děti miluje, chodí jednou týdně do miniškolky. No a teď jsem zjistila, že ve městě, kde budeme stavět barák, by mi ji do školky vzali hned. Je tam veliká školka, do které by se malá stejně v cca 4,5 letech přesouvala. Akorát jde o to, že bych strávila denně vždy tak hodinu cestou tam (z Brna), hodinu zpět a totéž odpoledne. Myslíte, že to teda má cenu? Já jsem na mateřské, takže času mám dost. Ale fakt nevím, jak se rozhodnout.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ty jo, to je dost daleko.
Chápu, proč ji tam chceš dát.Ale na straně druhé 4h v autě, pro tvého mladšího, tedy žádná hitparáda :00:
Navíc, teď je malenkej, ale za půl roku, by z toho asi nadšenej nebyl.Oblékání, vypravování.Já mám mš.autem cca 10, min a ta výprava mě štve každý den.(s malším synem)
Na benzínu projedeš tolik, že bys ji(dle mého)mohla dát do miniškolky na celý měsíc. :a:

In reply to by Martivra

To je fakt, jenže ony i ty miniškolky jsou tu obsazené a dostali jsme se tam jen díky známosti, takže jsme rádi, že můžeme chodit aspoň jednou týdně. Ale muž vymyslel takový kompromis, že bychom ji tam zatím vozili 1-2x týdně, ideálně si přitom rovnou zařídíme, co potřebujeme my a časem se uvidí. Ale zas musím ještě popřemýšlet, jestli to není pro to dítě blbé, že chodí do školky jednou za týden a ostatní děti jsou tam denně, takže mu lecos uteče. Je to hrozné s tím, jak je teď málo školek, tak člověk musí pořád dělat nějaké kompromisy :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, to si taky říkám. Má to prostě jisté výhody, ale nevýhodou je to cestování...musím to ještě pořádně promyslet... :00:

ahoj, tak já bych tohle nedělala. Uvidíš jak dopadnete tento roku u zápisu. Pokud jí nevezmou letos, tak příští rok už jí vzít musí. Budete teprve stavět, kdy plánujete přestěhování?

In reply to by JaMiOn

Ahojky,

díky za rychlou reakci :-) Stavět chceme tak, abychom se příští léto stěhovali, prostě bude to opravdu "rychlá akce" :s: Malá se už očividně se mnou doma nudí a trochu se děsím toho, abysme neprošvihli ten správný moment pro školku, protože ted je na to fakt šíleně natěšená, ale za rok už může být vše jinak :-( Navíc by si i zvykala na prostředí, kde potom bude, takže to je další pozitivum. Výhoda je, že ji můžu zpočátku dávat do školky tak, jak jí to bude vyhovovat, protože jsem doma. Takže stále váhám, ale díky za názor :one:

In reply to by Andí

já chápu že jí to doma nebaví. Ondra taky nastoupil ve 3 letech do školky a bylo to pro něj super :-). Ale jezdít takovou dálku. No nevim. Když si představim že je školka otevřená třeba do 8hodin, tak to abyste před sedmou vyráželi směr školka, než jí ve školce převlíkneš bude to trvat cca 10minut. Potom jet zase domu hodinku. Takže budeš doma po deváté a kdyby chodila po obědě, tak abys před jedenáctou opět vyrážela směr školka. Domu dorazíte cca v jednu odpoledne. No nevim, ale mne to přijde jako šílená honička :-(. Jedině, že by tam malá byla celý den. To by bylo určitě lepší..
Třeba budete mít štěstí a přijmou vás tam kde nyní bydlíte a příští rok byste školku měnili :-). Ale rozhodnutí je jen na tobě...

In reply to by JaMiOn

Jo, to by určitě chodila na celé dny, v tom u ní problém nevidím, protože i v miniškolce by nejradši byla nejdýl ze všech. Vždycky mě vyhání, že ještě nechce domů :-)) Ale je fakt, že třeba v téhle šílené zimě by to cestování bylo pitomé a taky to ranní vstávání...no já si snad udělám seznam pro a proti :///:

In reply to by Andí

no raději bych na 100% nepočítala s tím, že to bude bez problémů. Nechci tě strašit, ale každodenní docházka na celý den do školky je velký rozdíl než být jeden den v týdnu v miniškolce. V té miniškolce je sama nebo s tebou?.Znám pár případů, kdy dítě bylo v pohodě když jednou týdně chodilo do školky a když nastala doba, že tam začalo chodit denně tak mělo velký problém :-(. Ale to bych ti samozřejmě nepřála. Jen musíš počítat i s touto variantou. Abys nebyla zklamaná.
Určitě si napiš pro a proti. Ono je to i finanční záhul. Školka bude něco stát, palivo do auta také. Musíš si ujasnit zda neni lepší rok počkat a stále docházet s malou do miniškolky+třeba do nějakého dětského centra v blízkosti bydliště a nebo zda dojíždět 4hodinny denně do školky.
Píšeš že jsi na rodičáku. To máš druhé dítě nebo máš RP do 4let?

In reply to by JaMiOn

Mám ještě půlročního syna. A jinak miniškolka mě vyjde na 1000 měsíčně, takže to zas o tolik větší výdaje se školkou mít nebudu, malá ještě k tomu chodí jednou týdně cvičit. V té miniškolce je sama, i ve cvičení, s tím problém nemá. Navíc pokud jsem schopná to posoudit, tak se fakt nebojím, že to nezvládne. Má prostě takovou "společenskou" povahu :-) Navíc ve velké školce už byla kolikrát, má babičku učitelku :)

In reply to by Andí

tak to je dobře. Snad to bude v pohodě. Je přecejen už starší. Něco jiného jsou 3leté děti :-).
Uvidíš kolik bude školkovné+na kolik vyjdou aktivity ve školce jako je divadlo,výlety,výstavy apod...my jsme loni dávali za školku se vším všudy 1500kč a to máme školkovné 600kč.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka