Anketa prevenar

06.02.2012

Holky, bylo mi u lékaře, jak jsem očekávala nabídnuto očkování prevenar, já jsem však už před tím byla proti tomu, možná mě některé odsoudíte, ale mám k tomu své důvody, sestře jsem řekla jasně ne, ale docela na mě tlačila a tak se ptám, co vy? nechaly jste děti očkovat, dost mě to zajímá, předem děkuji za vaše názory :s:
Napište zda očkujete a proč ano, a nebo proč ne.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Prvního syna jsem nedala očkovat (naše Dr. říkala, že to považuje za zbytečné, doporučuje to prý předčasně narozeným dětem nebo dětem s oslabenou imunitou) A druhého synka taky zřejmě nenechám očkovat.

Dr. mi nabídla buď Prevenar (doplatek 400,- Kč/ 1 vakcínu) nebo Synflorix (zdarma). Odmítla jsem obojí a dr. nic nenamítala, jen že se ještě můžu rozhodnout do půl roku věku mimi. Když jsem řekla, že určo ne, tak mi dala podepsat prohlášení, že jsem proti (tj. potvrzení že mi to opravdu nabídla a že jsem svobodně odmítla).
Nedávali jsme to, protože to jsou prostě hnusy ty protilátky. Co mamča to jiný názor, hodně protichůdné názory, a my jsme se rozhodli takto. Někdo nedává ani povinné vakcíny, někdo cpe do dětí vše co se mu nabídne.

synek (duben 2010) je oočkován synflorixem. K dr. jsem šla už rozhodnutá, že ho proti pneumokokovi oočkovat nechám, nikdo na mě netlačil. Rozhodla jsem se tak, protože já a hlavně můj bráška jsme v dětství trpěli na ušní záněty, a říká se, že kluci jsou na to náchylnější. Spíš šlo o to, jakou vakcínu dát. Doktorka mi nabídla prevenar "obyč", prevenar 13 a synflorix s tím, že ty vakcíny jsou v podstatě srovnatelné a že ona má dobré zkušenosti se synflorixem.

Jinak nejsem až zas tak úplně velký fanda nadstandardních očkování, krom synflorixu jsme vlastně nic navíc neočkovali, ani rotaviry, ani neštovice

Kubík je narozený rok 2009 to se Prevenar platil,Prevenar jsme daly na doporučení naší doktorky,když jako mimi prodělal vícekrát záněty středního ucha.Od té doby musím zatukat,je to v pořádku.Ted čekáme druhé mimi a určitě dám očkovat znova Prevenar.

Já staršího kluka očkovanýho nemám (srpen 2008) během čtyř měsíců prodělal dvakrát zánět středního ucha, takže když pak přišli u druhýho (prosinec 2010) s tim, že teď už synflorix proplácí pojišťovna, tak jsem ho tak nějak radši dala. Mě dali na výběr prevenar a synflorix, sestra, a říkala, že prevenar je sice za příplatek, ale lepší, ale co jsem tak kde četla tak je to celkem jedno. tak tak.

ahojky,při těhotenství jsem byla rozhodnutá,že ano. Ale Nikolka se mi narodila a já zrovna v té době viděla a četla dokumenty,komentáře lékařů ,že pro tak malé a "čisté" miminko je to velký zásah do organismu atd. Že jsem se polekala a raději neočkovala.

uffff....se mi to celý smázlo :-( tak znova

starší dítě očkovaný nemám, mladší ano (nechala jsem se zviklat lékařem, že je očkování lepší a zároveň me zviklalo i to, že ho začala hradit pojišťovna, což mi dalo náznat toho, že je asi potřebné). synka jsem chtěla nechat očkovat než půjde do školky, ale nenechám (nejspíš), proč?
minimálně marodí, jednou bral ATB (stejně tak jako jeho očkovaná sestra, která na tom tehdy byla mnohem hůř než on), jednou měl kašel, pak prodělal 5. a 6. nemoc (ale to jsou dětské nemoci a nějak je do běžného marodění nepočítám) a sem tam mívá rýmu. všechny jeho nemoci proběhly v pohodě, nijak se netrápil v horečkách (krom té 6. nemoci, ale tam to tak prostě je), rychle se léčí, nemoci se nekomplikují - tím usuzuji, že má dobrý imunitní systém a s náporem virů a bakterií si jeho tělo umí pěkně poradit.... jo, je mu 3,5 roku
dcerka (21m) očkovaná je - jak jsem už psala a dostala prevenar 13. v 11m měla oboustranný zánět středního ucha se zánětem spojivek (brala ATB), před těmito vánoci měla laryngitidu, sem tam mívá rýmy - stejný průběh jako u bratra. jediné co mě na nemocnosti dcerky trápí je to, že v nemoci si její tělo neumí udržet teplotu a místo s horečkama bojujeme s nízkýma teplotama, taky jsme poslední skoro rok řešili problém s nízkým počtem bílých krvinek, které byly v souvislosti s laryngitidou na kritické hranici.
nechci a ani to nedávám do souvislosti s očkováním, pouze popisuju stav její nemocnosti.

kdybych se rozhodovala dneska nechala bych očkování na pozdější věk - 2,5-3 roky, abych věděla, jak si na tom dítko se svou imunitou stojí

a už letím, bo se mi vzbudila dcerka :-)

ja taky nechala ockovat prevenarem,tohle mi prijde jako dulezite ockovani.nedala bych chripku a rotaviry.

nechala a sve druhe dite taky necham, byla jsem rozhodnuta uz v tehu a poctive jsme na to setrili-tehdy se to jeste platilo.. tohle mi prijde jako rozumne ockovani, treba bych nenechala proti chripce atd

Nechala jsem,popravdě ani se mě neptali jestli chci nebo ne pdoali mi to skoro jako povinné očkování ale nevadí mi že to má.Je to ale Tvoje rozodnutí,pokud enchceš nedělej to.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale joo, přesně jak říkáš, je to každého věc jestli své dítě dá očkovat nebo ne. Ty jsi ho nedala a basta, nikdo ti nemůže nic vytknout.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já to také nedělam z trucu, mám k tomu své důvody, jen mě překvapila reakce sestry, připadala jsem si , jako nějaká nezodpovědná matka a hned se mě zeptala, jestli nemám těch 400,- já na to, že finance s tím nemají opravdu co dělat, ale připadala jsem si dost blbě :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem v klidku, jen aby si mě nezaškatulkovala do nezodpovědných matek :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem v klidu, protože jsem přesvědčená, že dělám pro dítě to nejlepší, jen mě velmi překvapila reakce sestry i nátlak z její strany, vím, že anketa mi nepomůže se rozhodnout, to také nechci, rozhodnutá jsem, jen jsem zvědavá, jak to mají ostatní maminky!

Ahoj já malou nechala naočkovat a jsem jedině ráda, nevidím důvod proč to nedělat a nechránit své dítě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka