občanka

28.01.2012

Holky nevíte jak to ted chodí s novou občankou??Na pondělí máme termín,dceři bude 15,ted mi někdo říkal že snad fota dělají až tam a potřebuje pas,ten má,a samo rodný list,je to všechno??Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

TAKŽE HOLKY HLÁSÍM ŽE K OBČANCE POTŘEBUJETE TED UŽ JEN RODNÝ LIST DÍTĚTE A CHTĚLA OBČANKU MOJÍ :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nahoře píšu jak to je ted,fotí na uřadě,potvrzení občanství není potřeba,byli jsme to vyřizovat v pondělí

In reply to by Zdenda3

I. Občanský průkaz se strojově čitelnými údaji (a s elektronickým kontaktním čipem)

Od 1. 1. 2012 dochází k zásadním změnám při vydávání občanských průkazů. Zavádí se nová podoba občanského průkazu se strojově čitelnými údaji (plastová kartička velikosti kreditní karty), který může být na žádost občana za příplatek 500,- Kč vybaven elektronickým kontaktním čipem.

Občanský průkaz je povinen mít občan, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky. Nově bude umožněno, aby jej měl i občan mladší 15 let nebo občan, který nemá trvalý pobyt na území České republiky.

Bude záležet na zvážení občana, zda bude chtít mít v občanském průkazu uveden údaj o rodinném stavu. Do občanských průkazů však již nebudou zapisovány údaje o dětech, manželovi (partnerovi), a údaj o zbavení či omezení způsobilosti k právním úkonům.

Povinnost předložit při vydání prvního občanského průkazu doklad o státním občanství občana, jemuž má být vydán první občanský průkaz, bude vyžadován pouze v případě, vzniknou-li důvodné pochybnosti o tomto údaji.

Žádost o vydání občanského průkazu bude možné podat u kteréhokoliv obecního úřadu obce s rozšířenou působností. Od 1. 1. 2012 již nebude možné podat žádost na matričním úřadu.

Grafické zobrazení podoby občanského průkazu VYDÁVANÉHO od 1. 1. 2012

Přední strana:

máš pravdu :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já tam mám taky manžela i děti a občanku od podzimu,ale ted od ledna jsou nové občanky,takže je to jinak

K vydání prvního občanského průkazu občanovi, který má trvalý pobyt na území České republiky, se předkládá:
rodný list,
doklad o státním občanství občana, vzniknou-li důvodné pochybnosti o tomto údaji. Nemá-li žadatel o vydání prvního občanského průkazu takový doklad, ověří obecní úřad obce s rozšířenou působností, u kterého podává žádost o vydání prvního občanského průkazu, na jeho žádost státní občanství občana u úřadu příslušného k jeho vydání.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky