do nemocnice na návštěvu po neštovicích?

05.02.2012

Holky, děda chce vzít malou za babi do nemocnice. Malá je 13 dní od prvního výsevu neštovic. Už asi 5. nebo 6. den měla pupínky zaschlé, ale četla jsem, že by se nemělo ještě nějakou dobu do kolektivu :? Ta gynekologie je spojená s porodnickým (společná chodba - novorozenci na jedné straně, gynda na druhé. Bojím se, aby případně někoho nenakazila nebo něco nechytila sama (nevím, jak je to teď s imunitou...). Poradíte? Moc děkuju :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

mí kluci měli po neštovicích oslabenou imunitu, chytili vše co letělo kolem, do měsíce měli zánět spojivek, angínu... i když malá třeba už není infekční, může ona sama chytit každého bacila, co je v nemocnici.

In reply to by MarSil

No, k tomu zánětu spojivek. To teď chytil ten nejmenší - asi. Jen je mi pořád divné, že už to prokapáváme 9 dní a pořád nic nezabírá. Docela se bojím, aby neměl zánět dutin. Ráno mívá ucpaný nos, pokašlává, ale vysát skoro nic nejde. Já to chytila od něj a mám dost zacpané dutiny a nevím, jestli to je k tomu zánětu spojivek normální (jako že rýma...) nebo je ten zánět spojivek důsledek třeba zánětu dutin (to jsem měla teď k zánětu dutin, že mi hnisaly oči) :? Jdeme zítra k Dr., ale nevím, nevím. Do hlavy mu nevidí. Je mi jasné, že napíše atb. kapky a hotovo... :(

In reply to by MarSil

Tak my teď dostali kapky Kanamycin. Snad to zabere. Bojím se, aby ten zánět fakt byl zánět spojivek a ne nic jiného...Já měla ten hnis v očích minule k zánětu dutin, tak doufám, že to nebude jeho případ. :n:

ahoj, pokud už nemá žádný stroupek tak infekční neni. Ohledně imunity bych se trošku bála, ale to bys sní nemohla vůbec nikam. Markétka měla sníženou imunitu skoro celý rok :00: . Psala jsem ti jak stačilo že vedle ní někdo kýchnul a ona hned rýmovala a chrchlala :-(.

já nevím jak ostatní, ale já bych to asi neriskla, přeci jenom jsou neštovice dost záludné. Spíš bych se obávala toho novorozeneckého oddělení. Nevím no, někde jsem četla, že neštovice se přenáší až když se vylupují. ale nevím, ještě jsme je neměli a jsem ráda.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka