kolik stojí školka?

31.01.2012

Ahoj holky, včera sousedka něco říkala o vnukovi jak chodí do školky a že podražili, doteď ten jejich kluk chodil jen na 5 dnů v měsíci a jen dopol. a prý platili 500Kč. To jako že školka vyjde min. na 2000Kč a s odpolednem je to ještě dražší? Asi jsem praštěná, ale to jsem nečekala, že to tolik stojí, někde jsem totiž četla, že za pobyt se ve školce neplatí dopol.jen strava, až odpol. že je nějaký poplatek, tak mě 500,- dost zarazilo. Chtěla jsem dávat kluka do školky i když jsem s mladší ještě doma, ale 2000,- vyhodit jen tak se mi taky moc nechce, i když by mu to asi prospělo. Děkuji za vaše zkušenosti

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak koukám, že ty ceny jsou různé, vesnice se mi zdá, že to mají kapku levnější, musím se pak poptat kolik to dělá u nás, teda my přímo v místě školku nemáme, musíme do vedlejší vesnice - u nás je to fakt zapadákov :( ale vypadá to, že do 1000,- bychom se měli vejít, děkuju všem za reakce :€s€:

Tak třeba u nás na vesnici se platí školkovné každý měsíc jen 80kč :) At už dítě de nebo de,prostě je to školné.No a jídlo dělalo těch 500-600 fakt nevím,malá mi nikdy nebyla celý den.No a ted se stěhujem a v mikulově mají školné 300kč puls jídlo 600 a taky mi to příjde šílené platit když sem doma ještě s Tomem,takže uvidím jestli je vůbce přihlásím :)

U nás platíme 350 Kč školkovné a nějakých 600 korun za jídlo na měsíc. Takže necelá tisícovka měsíčně. Koukala jsem, že ostatní školky ve městě jsou o fous levnější, ale ta naše je nejlepší :///: .

Ahojky,tak my platíme 500 školkovné a jídlo kolem 500,záleží,kolikrát byla malá ve školce.A to je skoro celý měsíc,takže nám skolka vychází něco kolem 1000/měsíc :-)

ahojky,nee školky nejsou tak drahé!!!my dáváme syna na 5dní v měsíci do jeslí a to jsou pálky!já platím 1000 a kdyby byl celej měsíc výjde to na 2500!u nás jsou školky kolem 800 na měsíc i s jídlem

Ahoj bydlím sice na malém města ale u nás je to tak
Kristiánek mi zatím chodi jen na 5 dní v měsíci a platím
SRPŠ 250Kč +100kč školkovné +obědy (tuším 27x5dní)
Je tam jen na dopoledne od 8-12 :)
Od Března ted bude chodit na každý den
SRPŠ už má zaplacené na rok ,,2011-2012,,+200kč školkovné+obědy (dle toho kolikrát tam bude )
27kč je za svačinku a oběd od8-12h.
.32kč je za svačinku,oběd svačinku od 8-15h

2000 je podle mě až moc velká částka .......Vím že ve městě se platí školkovné větší ,ale obědy jsou asi stejné ......

obědy se u nás odhlašují do 8 hodinny ranní ,takže zavolám a oběd mu automaticky neuvaří .ted chodíme jak kdy ....nic hlásit nemusím ,přijdem .A pokud je ve školce do pul 9 .kuchařka si zavola na počet dětí a podle toho se vaří :)
Ale jak píši je to malá školka kde je jen 38 dětí ....tak proto :)

jojo, je to tak jak říkají holky. malá mi chodila na 5 dní v měsíci a platila jsem školkovné 420kč a teď chodí každý den a platíme stejně pořád 420kč,
jinak jídlo máme za 580 na měsíc, když jde po o, tak si sváču nese v pytlíku domů. když je nemocná, tak jeden oběd se vyzvedává a na další dny je automaticky odhlášená, pak jen zavoláš, že už příjde a je to. Přeplatek nám vrací jednou za pololetí.
když jsme chodili na 5 dní v měsíci, tak jsem jen vždy učitelce řekla, které dny přijde a ona ji objednala obědy.
Jinak platíme ještě 600Kč za pololetí a to mají děti na divadla. Vybere se to na začátku a podle toho se pak objednávají divadla.
Jinak dcera ještě chodí na canisterapii 100Kč/5 lekcí a od pololetí na plavání 1730Kč/15 lekcí.

tak to jste mě uklidnily, děkuju vám, jen mě ještě napadá, když je dítě nemocné musím ho nějak odhlašovat ze stravy jak to bývalo ve škole? když třeba je mu v noci zle nejde do školky už mu jídlo propadá? nebo můžem chodit do školky i někdy napravidelně a nemusím mít strach že bude bez jídla?

In reply to by kattka61

jasně že se omlouvá :-). Přece nebudeš platit jídlo když tam dítě neni.
Naše školka nemá vlastní kuchyň a tak dětem jídlo vozí z nedaleké školy. Každé ráno nahlašujeme pani, která sedí v přízemí zda bude dítě celý den nebo jde po obědě. Pokud je dítě nemocné a nebo z jakéhokoliv důvodu doma, tak ráno volám a odhlašuju ho...

ahoj, hlavně nedej na povídačky nějakých babiček. Ty ví prd. Většinou do ceny zamotají i jídlo, aktivity apod. Samozřejmě se platí školkovné i za děti, které chodí jen na dopoledne. Každá školka má trošku jiné ceny. Kamarádka platí školkovné 1300kč+jídlo. V Praze na Petřinách platí 700kč+jídlo...
Vlastně dopolední docházka obnáší činnosti, které ve školce dělají (cvičení, soutěže, vzdělávání, malování, divadlo, volný program. Odpoledne už je jen volný program.
U nás vyjde školkovné na 600Kč /měsíčně. Pokud je dítě více jak měsíc nemocné a má potvrzení z nemocnice nebo od lékaře, tak rodič platí 300kč školkovné.
Jídlo:
svačina: 9kč
oběd: 19kg
svačina 9kč
toto jsou ceny,které budou platit od ůnora po zdražení. Zdražení bylo o 3kč na celý den...

aktivity ve školce (nepovinné)záleží na rodičích nač dítě zapíše:
-plavání 1000kč na 5měsíců
-angličtina 900kč na 5měsíců
-kung-fu 650kč na 5měsíců
-solná jeskyně 40kč jednou týdně
- pohybový kroužek 650kč na 5měsíců
- divadlo 80-90kč představení-chodí 2x do měsíce

In reply to by JaMiOn

děkuju za vyčerpávající odpověď, to my jsme něco jen tak při řeči a neměla jsem se koho zeptat, od včerejška mi to vrtalo v hlavě že je to tak drahé, ale je to tím školkovným, to už jsem pochopila, že se zaplatit musí, i když je tam pár dnů ... my jsme z vesnice, tak jsem zvědavá kolik to tady stojí, až půjdem k zápisu tak pozjišťuju

My platíme 4OO školkovné a přibližně 500 za jídlo. Tedka teda holka neplatí školkovné protože už je předškolák. Tu pětistovku platí sousedka taky celkové školkovné a je asi jedno jestli je tam jeden den v týdnu nebo chodí celý měsíc do odpoledne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka