PŘIJETÍ DO ŠKOLKY??

31.01.2012

Hojky maminky :///: já vím že tady těch témat bylo určitě dost takových ale nechce se mi to vše pročítat :00:

Takže malé jsou 3roky a 2 měsíce, jsem na 4leté rodičovské, ale cca v Březnu mam nastoupit do prace, zadala sem o školku už loni a nejdříve byla přijata a pak mě paní ředitelka poprosila zda bych to nemohla zrušit,že má moc dětí, tak sem to ochotně zrušila,praci sem stejně neměla a bojovali jsme s plenama, ale ted bych nastoupit chtela cca v Breznu nebo Dubnu do prace a potrebuju ji dat do te školky?myslite ze když budu mit papír že nastupuju do prace že mi jí přijmou?nebo musim rodičák uplně zrušit?prostě potřebuju radu jak by ste postupovali?? :? :? :one:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, také letos budu toto řešit. Dám přihlášku do několika školek a uvidí se. Jen mě trochu zaráží to, že (u více odpovědí) hned přemýšlíte o výpovědi a pracáku. Já mám teda svoji práci ráda a vždycky je nějaká možnost. Teď se rozrostlo tolik soukromých školek, které vezmou děti i v průběhu roku. Kamarádce teď berou kluka od půlky února. Vždyť je to jen dočasné řešení a za udržení práce to stojí, ne?

In reply to by katusef

až budu v práci vydělávat alespoň 30tis měsíčně, tak dám dítě do soukromé školky. Ale z běžného platu dávat 8tis/týdně za soukromou školku opravdu dávat nebudu :00: .
Já mám svou práci také ráda a mrzí mne, že díky nutnosti zkráceného úvazku o 5hodin týdně nemůžu do práce momentálně nastoupit. Uvidíme jak to bude během dalšího roku. Zda se uvolní místo nebo neuvolní. Zatim to ale možné neni :-(

In reply to by JaMiOn

tak já měla nástupní plat hned po škole, že kdybych zaplatila školku 8 tis., tak by mi ještě něco kolem 6 tis. zůstalo, což by mi pracák nedal :n:
takže u nás to pak bude jistit soukromá školka :( a v práci budu muset začit od nuly :( měla jsem dobu určitou, nic se nedá dělat :( ještěže mám 3 roky čas :)

In reply to by JaMiOn

:a: Nevím tedy kde bydlíš, ale v Ústeckém kraji se pohybují ceny soukromých školek mezi 3 - 4 tisíci. Takže, kdyby jsi vydělávala cca 10 - 15 čistého, tak si myslím, že se to pořád dá zvládnout. Ale samozřejmě nevím, jak se ceny pohybují v jiných městech. Praha je mi jasná :-)

In reply to by katusef

já bydlim na Kladně a vím o jedné soukromé školce. Cena je za 40hodin týdně. Cena kolem 3-4tis měsíčně je celkem slušná. ALe kde jsou ostatní aktivity, kde je jídlo. Ono se to nezdá ale cena je nakonec úplně jiná :00: .
Já mám naštěstí školku jistou. Ale je mi to prd platný :-(

mě u zápisu řekli,že zaměstnání matky není prvořadé pro přijetí dítěte do školky,že to tak poslanci schválili od loňska.Mě končí RD v dubnu,malé budou tři,do školky nás nevzali,hlídání nemám,takže přijdu o práci,nemám ji kam dát :-((((((((((((

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

bohužel sice je to drsné, ale slyšela jsem od maminek, co jsou doma s druhým, že se to bere tak, že to, že je maminka těhotná ještě neznamená, že bude mít druhé dítě :00: brrr, je to hrozná představa, ale je to tak. Proto se spíš stává, že těhotné mamince vezmou a mamince, která už je na mateřské ne.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

u nás ve školce pani ředitelka papír že nastupuju do práce nechce. Měla jsem taky nastoupit do práce v září, ale nenastupuju :-(. Ondra do školky chodí a nejspíš v září půjde do školy. No a Markétka by ho měla ve školce vystřídat...

In reply to by bau.v

to neni věcí poslanců ale zřízení školky. Každý ředitel si stanovuje svá pravidla pro přijetí do školky. U nás nastala změna.
- přednost mají 5leté děti a děti s odkladem školní docházky
- děti které mají ve školce sourozence
- děti, které dovrší při nástupu do školky 3 let
- pokud budou všechny 3leté děti přijaté, tak se můžou přijímat děti mladší 3 let...

vloni:
- přednost mají děti 5leté a s odkladem školní docházky
- děti matek samoživitelek
- děti 4leté
- děti tříleté

In reply to by sachmeta

no a já máš školku jistou ale jsem nucena dělat na zrkácený úvazek. To ale nyní nelze, takže práci mám ale jen na plný úvazek. Takže mi je tato práce k ničemu. Zažádala jsem u zaměstnavatele o neplacené volno do 4let Markétky a uvidíme jak to dál dopadne...

ahoj, tak určitě je škoda že jsi malou stáhla ze školky když byla přijata. Sice by mohla chodit do školky jen na 5dní v měsíci, ale i tak by to bylo dobrý do budoucna. Nejen že by si zvykla na nemocen, ale měla by jsi pro ní jistou školku i letos. No a od 3 let by mohla chodit do školky denně na 4hodinny.
My máme zápis v březnu (8-9.3). Málokterá školka přijímá děti během školního roku. Takže i když ti malou přijmou, tak nemáš jistotu že jí do školky budeš moct dát už nyní v březnu/dubnu. Markétka je červnová a mohla by do naší školkvy v červnu nastoupit. Ale tím, že přes prázdniny se střídají i jiné školky, tak bohužel malá o prázdninách nastoupit nemůže. Takže do školky půjde až v září.

In reply to by JaMiOn

No jo ona me požadala tak sem to stahla jinak mi rekla že by mi to stejne opet písemně musela zrusit, príbuzná to ma stejně jako ja akorad donesla papír z prace a tak ji ho vzali ale taky ji ho chteli zase jakoby papírem vyloucit a kdyz sme se ptali právničky tak řekla že na to má školka právo, že když tě přijmou tak mužou své rozhodnutí změnit zase písemně, že právě jedinné co maj povinné vzít předškolní děti jinak nic :O :(

In reply to by marta88

Tak to netusim konkretně, pravě ta příbuzná tak davala stejně jako ja prihlasku mame stejne stare děti a prijali nas, i nasich kamaradek deti, a pak nam volali kazde asi cca 5 lidem že s nama potrebuji mluvit at se dostavime do školky, no tak nam tam zdelili že jestli by sme nemohli pockat a ta moje pribuzna tu skolku potrebovala nejvic tak sla prave za rodinnym pravnikem a ten ji rekl ze i kdyby se ohanela na to že už jednou ma napsano přijato tak ji to nepomuže, že muže napsat ředitelka nove rozhodnutí, že povinna je prave jen ta predskolni třída jako přípravná jinak žádná jiná :(

U nas do skolky berou jedine v zari,kdyz jsem chtela dat maleho driv,tak proste nezajem,berou se deti v zari,ne jindy,i kdyz jsem mela moznost prace,tak zase nebyla skolka,tak jsem o praci prisla :n:

Ahoj,
já osobně si myslím, že takhle v průběhu roku Ti malou už do školky nevezmou, protože mají plný stav. Teda pokud je to státní školka. I když se může stát, že se v průběhu roku třeba někdo odstěhuje nebo odhlásí. A s rodičákem to podle mě nemá vůbec nic společnýho, myslím, že ani v přihlášce do školky se neřeší, jestli je matka doma nebo pracuje. Nebo jinak, v přihlášce se to vyplňuje, ale není to rozhodující kritérium pro přijetí nebo nepřijetí dítěte do školky. Ale pokud jde o školku soukromou, tam se dá asi nastoupit kdykoliv, my nastupovali teď od ledna..
Nejlepší by bylo tam zavolat a zeptat se přímo paní učitelky :one:
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka