Co pořád vařit pro 28 měsíčního prcka?

29.01.2012

Ahoj holky,
jen se chci zeptat, co těm vašim miláčkům pořád vaříte? Ten můj si začal teď tak vybírat, nechce mi nic jiného než brambory a vajíčko, tak mu dělám pořád dokola brambor s brokolicí a vajíčkem, když udělám těstoviny tak ty nechce vůbec, když už má velký hlad tak jich pár sezobne suchých a s rýží jsme na tom zrovna tak, o mase ani nemluvím. Ještě mu jede svíčková, ale přece nemůžu pořád dokola vařit svíčkovou a brambory s brokolicí :n: Poradíte mi nebo dáte nějakou inspiraci co vaříte? Díky Petra

Kliknutím vložíte smajlíky:

Díky za inspiraci, asi jste mně některé jen špatně pochopily, nevařím pro něj extra, vařím normální jídla, jen mi to prostě nechce jíst, chtěla jsem jen vědět co pro prcky vaříte co mají rádi :-) Dneska jsem mu udělala maso a brambor, tak měl jen suchý brambor a maso zase nechal :-( Pak se vztekal že chce sušenky ale nedostal nic, tak uvidíme jeslti to maso dojí k večeři...

In reply to by Petruska1312

no hele-náš včera tři karbanátky a dvě porce br. kaše a dneska hrst suchých těstovin :00: omáčka je blééé :00: :00: takže u nás si to prostě koriguje sám,když nechce maso k obědu,tak dbám na to,aby ke svačině nebo večeři měl nějaké bílkoviny-takže vejce,tvaroh,sýr,šunka apod. Měl období,kdy se přes měsíc nedotkl žádného masa :00: a v pohodě to nahradily luštěniny,mléčné výrobky a tak dál...

In reply to by Petruska1312

Nám malá třeba nechtěla hovězí, ale má ráda ryby a kuře - to hlavně grilované. Pokud ti nechce jíst maso, zkus to grilované kuře. To u nás vždy fungovalo. Jinak taky docela dobře zabíralo mleté zabalené v něčem, párky (jak jinak, nezdravé věci prostě frčí... :n: ) a pak ta ryba - nejlépe jen na másle - obalená v hl. mouce, koření na ryby od Vitany a osmahlá na pánvi nebo v troubě v alobalu, pak kuřecí řízek. Tak držím pěsti ať se taky rozjí. :a:

Tak u nás nikdy nebyla výrazně oblíbená a neoblíbená jídla. Ona prostě buď jedla nebo ne. Téměř ve dvou letech a půl se rozjedla a teď baští už asi měsíc fakt pěkně. Čert ví, čím to bylo a je...Jinak vaříme pro všechny jedno jídlo - nekořením ostrým...Chceš jíst - jez, nechceš - nejez. Občas jsme vymysleli nějakou kravinku, aby jedla, typu tortelíny si navlékne na prst jako prstýnek, ale to fakt minimálně. Nemám ráda, když se dítě musí u jídla lanařit - a není na to ani čas. Kolikrát jedla i hodinu. Když minule dělala blbiny, dala jsem jí časový limit, po který může jíst. Pak jsem jídlo sebrala a ona ječela, že chce papat. Když slíbila, že nebude dělat blbiny a bude jíst, vrátila jsem jí ho. Spadlo to do ní do 10 min. Do nedávna by jí to bylo šumák - prostě by nejedla...Asi roste... :s:

Maminky co ti píšou, že jejich děti jó to samé nebo nejí, nemají doma děcko co my a maj v tomhle štěstí. Takže klídek. Navíc by do tří let ani děti neměly jíst to samé, ale to je na jinou diskuzi.

Mě kluk jí čtyři jídla dokola plus každý den polívečku. Zkoušela jsi polívky? Do toho se dá schovat lecos. Mě nejí brambory v jakékoliv podobě tak už to zkouším jen jednou za dva měsíce, říkám si, že má asi důvod. Dělám mu pečené kuře, panenku taky pečenou, roštěnku... Prostě jen Pečený masíčka. Maso musím schovat jinak ho odmítá, zaleju mu přílohu šťávou(jen zahustím jíškou, nebo kapičku bílého jogurtu) a maso nadrobím. Polívka sní dycky, vývar s kapáním, zeleninou, těstoviny, vajíčko a krupice...prostě cokiv.

Jinak mi hodně pomáhá když vaří se mnou. Když nechce jíst, usadím se k jeho talíři i s plyšákama a řeknu mu že si to dáme teda bez něj. Z 99% to zabere, jinak ho nechám už fakt o hladu. Jediný co nedělám, tak že nevařím náhradní jídla. Jen mu vařím co vím že jí. Když nejí dostane rohlík.

Chápu jak tě to trápí a není to tvoje chyba a i kdyby prostě už to tak je a nenech se setřít. Zkus ty vypečený šťávičky z masa na brambory no... Držím palce!!!!!!'

Syn 24 měsíců jí to samé co my,vždycky sní alespoň něco,i když to není jeho oblíbené a pokud vidím,že mu to opravdu nechutná,tak ho nenutím a dám mu jídlo co mám pro něj naporcované v mrazáku,ale extra už se pro něj nevyvařuje :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, tak zelí u nás taky ani omylem. Možná tak ve fazolačnce - zelňačce...

já bych teda asi takhle vyložene extra navyvařovala. chápu, že dítě nemusí mít nějaké jídlo rádo- ok, malá třeba nemusí pávě brokolici takže tu jí teda nevyřím (ostatně nejím jí ani já) ale jinak je zvyklá jíst jídlo co vařím nám a žádné vymýšlení. někdy jí něco míň chutná a je to poznat, ale aspoň něco sní páč ví, že jinak nic do dalšího jídle nebude. jestli jí svíčkovou tak třeba zkus cleerovou, kuře na paprice, koprovku.. a co další přílohy, br. kaše, braborové, houskové knedlíky? dál třeba zkus květák- třeba nějaký nákyp z toho, brokolicivou polévku, aby se naučil i jiné konzistence.. jak ale říkám zas tak moc bych se sním nepárala, uvař jídlo pro vás oba, najezte se společně ať vidí, že jíš taky, pokud chtít nebude tak bych řekla ok, ale další jídlo za 2,5 hodiny(pak bych nabídla totéž od oběda aby nemyslel, že dostane něco oblíbeného).

jí to,co máme my,když nejí,tak nedostane nic.On ten náš miláček totiž jednou to jídlo jí a podruhý už ne,takže bych se mohla uvařit,abych laskavě zjistila,co ten den bude ráčit papat :00: z toho jsem vyléčená :) Pro inspiraci-dnes karbanátky,zítra boloňské těstoviny,pak pečené kuře se špenátem a br. knedlíkem.Včera a v pátek jsme měli fazolky na kyselo s těstovinami.

In reply to by DenyPu

no mě tím neuvěřitelně rozčiluje :) chápu,že někdo má neoblíbená jídla a taky bych mu je natruc nevařila,ale u nás nejsou vysloveně neoblíbená jídla.Funguje to tak,že jednou špenát sní a jindy se ho ani nedotkne,stejně tak,jako že někdy sní jen maso,jindy zase suché těstoviny :00: prostě na zabití :s: ale poslední týden jí jak nezjednanej,manžel si dělaá srandu,že jsme si vzali hypotéku,tak se rozjedl :s: :s:

In reply to by lucininenka

To je super, díky za inspiraci, už jsme se trochu rozjedli, maso začal jíst, dokonce i zeleninu a úplně přestal zase polévky, a to byly předtím jeho nejoblíbenější jídlo :-) No je to boj, ještě jsem taky koukala že jsou parádní recepty taky na mimibazaru :-) :a:

In reply to by Mirunka31

já je dělám s masem-takže většinou vepřové na kostičky nebo plátky (lze i kuřecí),dusím do měkka a když je to měkké,tak přidám zelené fazolky (v létě čerstvé,teď mražené) a přidám zakysanou smetanu.Ono už se to pak nemusí vůbec kyselit octem,nechám chvilku provařit a podáváme :) Je to výborné s bramborem,těstovinami i houskovým nebo vídeňským knedlíkem :) Lze to udělat i bez masa,ale pak doporučuju aspoň vývar,jinak je to bez chuti.

Malá jí od roka a půl stejnou stravu co my a když nechce, tak má smůlu, nic jiného jí extra vařit nebudu. Dcerka je o dva měsíce mladší než tvůj syn.

vse co avrim pro me nebo kdyz je doma tatka tak pro nas jen kdyz mame korenene ji neco jineho:))ale takhle vybirat ybch ho nenechala nechces jist nejez:))) ale nic jineho enmame :a:

Ahoj, tak já jsem myslela, že takhle velké děti už jí to samé co dospělí, jen ne ostrá a překořeněná. Moje dcerka má 19 měsíců a papá to co my. Nejvíc jí chutnají různé omáčky a polévky. Jen na sladká jídla si nepotrpí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem na tom dost podobně, nesnáším to vymýšlení co furt vařit. Díky za inspiraci, zkusím to.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Z kari jsem taky měla obavy, ale udělala jsem jednou takovou šizenou čínu s kari a super, malé strašně chutnala :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já to mám taky za trest :00: Naše malá překvapivě miluje špenát,listový Bonduel jen chvilku povařím,vodu vyleju,namixuju s bram.kaší,těstovinama.Má ráda i jen tak povařenou karotku s bramorem.Maso miluje kuřecí nakrájené na nudličky na cibulce,podlít,povařit s červ.paprikou a zahušťuju krupicí!Polívky dělám hlavně vývary se zeleninou,který malinko zahustím zase krupicí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka