Roční holčička a špatné spinkání....

27.01.2012

Ahoj holky, mám roční holčičku. Máme problémy se spaním a hodně zlozvyků jsem zoufála nevím jak z toho ven....
za prvné: uspávám malou....lehnu si vedle ní a většinou usne při kojení...
za druhé: kojím v noci a ráda bych zkusila přestat..zkusím to od neděle, přítel bude mít noční, tak na to budem mít klid..jsme bez dudlíku, usínat sami neumíme..., tak jsem zoufalá jak jí bez kojení uspím....
Myslíte, že když jí přestanu kojit, že se nám zlepší spinkání?? Máte s tím některá zkušenosti ???? Teoreticky to všechno vím, ale prakticky jsem na tom na štíru......
Malé v postýlce spí,tak půlku noci potom u nás v posteli....jsem pak už tak vyřízená, že si potřebuju odpočinout a u nás spí klidněji.....v postýlce se hrozně mele..bouchá se o postýlku atd..
Děkuju za každou radu a příspěvek :a: :)

Musím Vám poděkovat. Vaše příspěvky mi dodali odvahy a dnes v noci jsem už nekojila :) :) Barunka usla celkem bez problémů v 18:30 ve 20:30 se začala chrout v postýlce, ve 11:45 se probudila úplně. Dala jsem si jí ke mě do postele, nabídnula čas, zjistila, že má plínku úplně nacucucanout, tak jsem jí ještě přebalila...usnula s malinkým pláčem asi za 5 minut, tak že pohoda.....ve 4h se opět probudila, teď už si sedla...začala lézt...brekot velký, chtělo se mi taky břečet..byla opravdu nešťastná, ale vydržela jsem to...usnula asi po 30 minutách, cucula mi ruku, usnula v breku.... :( spinkala do 7:15 probudila se s úsměvem :///:
Ráno snědla velkou snídani...Přemýšlím jestli ve 4h neměla hlad ??? :? :? ,ale učit jí nechci aby pila mlíko ?? To by byl další zlozvyk ?? CO myslíte?? Jinak jsme to zvládly, lépe než jsem si myslela...tatínka máme na noční, tak na to máme doma spolu klid ;) díky za podporu a rady Martina a Baruška :a: :a:

In reply to by Monika Císařovská

Naše druhá noc a velké chlubení !!! Nechci to zakřiknout...,ale naše druhá noc byla ještě úspěšnější než ta první...Baruška večeře v 18:15 v 18:45 spinkala...5 minutách uspávání usla..dala jsem jí do postýlky a spinkala až do 3:15h !!!!! Potom jsem jí přeci jenom dala do lahvičky moje mlíčko. Sedla si, vypila ho, lehla si a bez breku okamžitě usla....Vstávala v 6:30 což beru jako OK :///: :///: Vim, že bych jí asi na mlíčko neměla učit...,ale kolem 4h už je dost odpočinutá a potřebuju jí něčím ještě uspat :? ?? Ale po ročním vstávání cca 8x za noc je tohle pohádka :s: Nesmím to zakřiknout...snad se to nějak nezhorší...no uvidíme...Díky...bez Vašich rad bych to nezvládla....(a už jsem jí před spaním nedávala moc čaj abych jí nemusela v noci přebalovat...- chyba první noci : )

taky ty teorie ovládám, ale v praxi skutek utek. Synek má 21 měsíců. Teď to u nás vypadá tak, že si večer poručí "mlíčko uvařit" a "hají k mamince", takže usíná v manželské posteli se mnou a po usnutí ho tatínek přenese do jeho postýlky. S ranním mlíčkem ho někdy tatínek přesvědčí, aby si vlezl zase do své postýlky, ale tak v 50% případů ho opět bumbá v režimu "hají u maminky".

Kojením jsme uspávali v podstatě taky do roka. Synkův noční režim byl šílený, byla jsem tak vyřízená, že jsem v 11 měsících musela noční kojení zrušit, denní nám vydrželo ještě asi měsíc, pak jsme začali uspávat lahvičkou UM. Nějakou dobu se dařilo, že v průběhu pití usnul, posledních pár měsíců většinou vypije mlíčko a pak se po mě ještě hodinku povaluje než definitivně zabere.

Zrušení nočního kojení na ten noční režim trochu pomohlo (rozuměj místo 8x za noc se budil už jen 3x), hodně pomohlo, že k němu místo mě vstával tatínek a ten u něj přeci jen má větší autoritu, se mnou si vždycky chce hrát a říkat pohádky. Nejvíc nám ale na noční režim pomohlo, když se v 15 měsících naučil spát přes den jen jednou, do té doby usínal během dne dvakrát - třikrát na dvacet - třicet minut a v noci se budil hodně často. Když začal spát jen po obědě, budí se v noci většinou jen jednou, na čůrání.

Ahoj, já ti taky moc neporadím, ale napíšu jak jsme to měli my. Malého jsem kojila do 1,5 roku.Bylo to jako u vás usínal zásadně jen u prsa,když usnul přendala jsem ho do postýlky, za 2 hodiny byl zase vzbuzený a tak pořád dokola někdy i snad 10x za noc. Samozřejmě jsem si ho nechávala v posteli a pak už jsem nevěděla když byl přicůclej k prsu jestli ještě pije nebo už zase. :(
Jeden den jsem se rozhodla, že končim. Obvázala jsem si prsa obvazem a řekla malému, že mlíčko není a že mám bebí. Překvapil mě velice protože to asi pochopil(jako že mám to bebí) a nic nevyžadoval. Přestala jsem kojit uplně i přez den, musela jsem protože by bylo divné, že přez den mléko je a v noci není. Nutrilon jsem mu nabízela pouze večer v noci jen vodu, aby se nebudil zas na toto mléko. Ze začátko ho vůbec nechtěl, ale časem si zvykl. S tím usínáním je to špatný pořád. Pořád ho uspávám u sebe v posteli, s tím rozdílem, že jsem ho drncala do zadečku a ono se mu to zalíbylo a vyžaduje to do dnes. :( Jsou mu 2,5 roku. Když usne tak ho přendám do postýlky, ale kolem 4h.je vzhůru a jde si lehnout knám. }:)
Snad až se v květnu teď narodí druhý, tak si povedu lépe. :a:

In reply to by oloušek

já Barušku také uspávám u prsa u mě v posteli a potom se snažim dávát jí do postýlky.....úplně stejné jako to bylo u Vás pořád vzhůru, taky se mi k ránu zdá, že je snad pořád přicucnutá k prsu......Já přes den nekojim už asi 3 měsíce. Nevyžaduje to po mě...papá bez problémů....Udělám to stejně jako ty...zkusím koupit sunar..dám jí ho do lahvičky...až v postýlce jí ho nabídnu...v noci budu mít přinejhoršim připravený čaj....a to drncání do zadečku je přesné!!!! Děláme to taky...hlavně tatínek bez prsa si musel najít něco jiného...kojené děti jsou asi větší závisláci než děti na sunaru...já toho nelituju, že kojím, je a bylo to super...je to zadarmo, pro malou to nejlepší, vždycky při ruce... :s:
Jsem šťastná, že takhle to není jenom u nás!!!Žádné jiné příspěvky tohoto typu jsem tu nenašla ;)

In reply to by martik12

Já taky nelituji, že jsem kojila. Kojila bych klidně dál, ale už jsem taky chtěla mít v noci klid. Je to sice lepší,ale ne tak jak jsem si představovala. :s:
Teď chci kojit taky, ale už se chci vyvarovat tich chyb. Uspávání u prsa. Chtěla bych nakojit (nelehat si do postele, hezky v sedě) a pak šup do postýlky a usnout. No maluji si to pěkně, jsem zvědavá,jaká bude realita. :s:

Aojky, tak mám podobnou zkušenost se svojí dcerou. Taky jsem kojila do roka a uspávala u prsa. (Přes den jsem nekojila asi od 10 měsíců.) Ale ke konci to bylo už neúnosné, budila se i 8krát za noc, a to se kolikrát ani nenapila, než se mi spustilo mléko, tak zase spala. No prostě děs, tak jsem si v roce řekla, že končím a večer před spaním jsem ji začala dávat Nutrilon, nejdřív vypila max. 20ml, ale do měsíce jsme byly na 200ml. V noci když se vzbudila prostě prso nedostala, první tři noci brečela, ale nebylo to zas tak hrozné, vždycky jsem ji ji pohladila a povídala ji ať spinká. Pak se ještě asi týden párkrát vzbudila zkontrolovat mě jestli tam jsem a pak začala spát celou noc. Jo a spala s námi v posteli. Takže docela bezbolestné odstavení, tak snad něco takového proběhne i u vás. :a:

In reply to by Kryšpína

Ahoj, něco takového jsem potřebovala slyšet !!! ;) Tak bych si to taky představovala !!! Myslíš si, že jí mam dávat na noc sunar aby lépe v klidu spala ???? Dříve jsme dávali kašičku, teď už má k večeři cokoli jiného: bramborovou kaši, polévku s houstičkou atd... U nás je to právě taky už neúnosné....Barušky řev, že nemůže spát, že chce prso..a stále časté buzení je hrozné!!! Mě by nevadilo kdyby nespala v postýlce,ale ať spinká celou noc! Moc si mě povzbudila, že je na tom někdo podobně...už jsem si řikala, že jsem asi divná :( ...
A ty jí k večeři dáš jenom sunar nebo ještě něco jiného???
Díky díky Ti :a: :a: :s:

In reply to by martik12

No ono záleží v kolik ukládáte k nočnímu spánku. U nás to bylo tak, že k večeři kolem 17-17.30 dostávala kaši a za další tři hoďky chodila spát a dostala před spaním mléko. V noci už jsem žádné mléko nedávala. Nejdřív V 6 ráno jako první snídani. Potom ještě třeba na hoďku a půl usla. Ale ikdyž máte večeři později, tak bych na dopucnutí klidně ještě trochu mléka před spaním dala. My jsme měly prostě do dvou let takový rituál, vypít mléko a spinkat.

Asi ti moc neporadím, kojila jsem jenom tři měsíce, ale dávala jsem UM v noci do šesti měsíců, pak jsem byla na dně, že si holky ve dvě ráno udělaly mejdan a blbly třeba dvě hodiny. Tak jsem jim místo mlíčka začala dávat do flašky čaj. Nejdřív to byly tak tři čtyři noci s řevem, chtěly mlíko, ale pak si zvykly, cucly, časem se naučily, že maj flašku v postýlce a samy se napily a přestaly mě budit. Sice jsem byla každou noc vzhůru až do dvou a půl let několikrát, ale jen na chviličku a pak jsem zas usnula. Nenechávala jsem holky u mě v posteli, na spinkání maj svojí postýlku a je to. Snad jsem ti trošičku pomohla :)

In reply to by Monika Císařovská

já si taky myslim, že pro nás jediné řešení bude: přestat kojit(nemá hlad,ale vyžaduje můj kontakt: je na mě asi dost závislá) dám jí do postýlky vedle mé postele....udělám jí do lahvičky čaj...dám jí cucnout, pohladim, eventuelně chytnu za ručičku skrz postýlku...můžu zkusit i dudák...ten občas kouše......mě nevadí být vzhůru ...kdyby se probudila třeba 2x v noci, tak si myslím, že by to bylo pro nás ideální a to snad nejsou, tak velké nároky....v noci se poslední dobou hodně kroutí..hodně prdí a ještě nám rostou zoubky...to je kombinace :) díky za příspěvek :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka