Zkrácený čípek.. moc zkrácený:(

26.01.2012

Ahojte těhulky a maminky :O . Před týdnem mě propustili z nemocnice, kde jsem ležela kvůli z zkracování čípku. Byl 25mm. Pustili mě domů se stejným nálezem. Opravdu důkladně dodržuji klidový režim a včera na ko byl čípek jen 16mm!! Jsem 31tt. Je tady někdo, kdo měl něco pobného? Dr. říkal, že snad se už dál nezkrátí..že s tím můžu třeba i přenášet..ale kdo ví,že? Jak je možné, že když jen ležím, tak se i tak zkrátí?
Děkuji vám všem.. :k:

Ahoj, já Ti musím taky napsat....Rodila jsem 33+3 okolo 29tt jsem měla čípek 25mm a 32t 17mm, v nemocnici jsem neležela, měla jsem v klidu ležet doma....snažila jsem se to dodržovat,ale na druhou stranu si nepřipouštěla, že bych mohla dřív porodit...v den porodu jsem myla vanu, odstrojovala malinko stromek....,ale ikdybych jenom ležela v posteli, tak asi porodím dřív, ale asi např. o týden později. Chci Tě jenom uklidnit, že každý den je dobrý, ale já znám hodně nedonešených dětí a i naše Baruška je naprosto v pořádku. Jestli chceš mrkni do mého deníčku. Hlavně buď v klidu. Nenervuj se, Tvoje miminko je už dost velké, že i kdyby si porodila vše dobře dopadne. Já jsem měla porod rychlý...Kdyby sis chtěla o čemkoli povídat klidni písni osůbku. Pá Martina a Baruška :) :) (já jsem byla ráda, že jsem mohla odpočívat doma, nemocnice by mě dost nervovala....)

já ležela v nemocnici a už sjem byla otevřená na 1 prst nějak od 32tt,od 30 tt jsem tam ležela a byla napíchlá na infuzi která mi ničila kontrakce :) malá se narodila v 36+1 císařem a to kvuli infekci.porod se rozběhl sám ale oni nemohli už čekat.
Jinak doporučuji podepřít postel něčím abys měla tu část kdem áš nohy tak víš.Pak mě taky dost kladli na srdce abych neseděla,jen ležela-tak já i jedla v leže.čůrat jsem musela do mísy akorát na velkou mi dovolili na wc :)

Děkuji všem za uklidnění. Já si i četla názory mudr. Kouckého, tak mě to docela uklidnilo.. Snad mě příští týden zas nepošle do špitálu:(

Ahoj,
neboj se :) Mně se čípek začal zkracovat kolem 26.tt, měla jsem ho 25mm. Po propuštění z nemocnice ve 28.tt jsem ho měla 21mm :? Doma jsem dalších 10 týdnů jen ležela a ve 37.tt jsem byla bez čípku. Rodila jsem vyvolávaně ve 39.tt.
Buď v klidu, ať máš pocit, že pro miminko děláš maximum a ono to dobře dopadne :k:

ahojky, tak já patřím mezi ty kterým s ezkracoval od 28tt a nakonec sem jen tak tka vydržela do 35tt kdy jsem rodila... dobré by bylo vydržet aspon do 34tt to mi kladla r na srdce.o) tak se drzte

veru nebuď vystrašená, mi se zkrátil na 1,4. dr mě od 35tt strašil že už už každý den, a rodila jsem 4dny po termínu a to už jsem si říkala tak kde je to už už. neboj bude to ok!

Broučku, vím že se to asi šíleně říká - ale zkus se tím netrápit. Já na tom v prvním těhu byla stejně jako Ty, propouštěli mě ve 32 tt s 15 mm. Jenže já do té doby žila stále prací a o problematice zkráceného čípku slyšela poprvé až v té nemocnici. Na internetu jsem si o tom nic nehledala, byla jsem v klidu, měla jsem "důležitější" věci na řešení. Doma jsem pak sice občas polehávala, ale že bych vyloženě dodržovala klidový režim, to ne (tím Tě samozřejmě nechci nabádat) - chci jen napsat, že jsem porodila ve 39.tt.
Ve druhém těhu jsem se už "lépe připravovala", studovala a studovala katastrofické scénáře, no, a porodila jsem v 26. tt. Nikomu bych to nepřála. Samozřejmě, každý případ je jiný, ale já tehdy z toho měla nervy strašně na pochodu, a pak mě jeden takový nervový otřes (který s mým těhu neměl nic společného) srazil na kolena.
Moje kamarádka na tom pův. byla mnohem hůř, strávila dlouhou dobu i na JIP, prakticky už otevřená, ale je to silná osobnost, mimi donosila do termínu.
Drž se, kočko. Každý den je výhra. Doktor má pravdu.

Ahoj, já jsem na tom úplně stejně! Čípek se taky zkracuje. Dr. říkal, že je zapotřebí udržet to tam ještě 3 týdny kvůli dovyvinutí plic. Předčasný porod hrozí, ale jak píšeš, prý můžeme nakonec ještě klidně i přenášet (spíš ale asi ne). Nám se mimísek za celé těhu vůbec neotočil hlavičkou nahoru, celou dobu je hlavičkou dolů, já jsem se nemohla nijak moc šetřit, dělala jsem všechno a jak tam ta hlavička prý tlačí, tím se to zkracuje. Budeme doufat, že nám tam mimísci ještě vydrží!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky