Asi jsem špatná máma...

26.01.2012

Ahoj holky! Je mi úzko, mám pocit, že nezvládám své děti dobře vychovávat… Mám dvě děti, které moc miluju, 3,5letého chlapečka a 7měsíční holčičku. Zdá se mi, že ač se snažím sebevíc, nevychovávám své děti asi dobře a dělám plno chyb. Přečetla jsem plno knížek o výchově, ale na našeho staršího toho moc neplatí. On je takový svérázný paličák a je s ním těžké pořízení. Hodně se vzteká, málo poslouchá a navíc má teď nějaké období vzdoru. Říkám si, jestli je to dáno povahou nebo jsem to všechno nějak pokazila. Měla jsem nějaké představy o výchově, ale realita je úplně někde jinde a já mám pocit, že selhávám. Mám své děti moc ráda, snažím se s nimi vždycky nejdříve vyjít po dobrém, ale moc se mi to nevyplácí. Navíc mi obě děti špatně spí, nechtějí samy usínat, starší špatně jí, oba si vyžadují spoustu pozornosti a já se můžu rozkrájet, mít výčitky a stejně s tím nic nenadělám… Máte holky taky někdy takové pocity?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ty by jsi potrebovala naplacat aby jsi si uvedomila ze jsi mama dobra, prave proto ze mas obcas pochyby jsi mama na :one: milujes sve deti a zalezi ti na nich :€s€: a to dela dobrou mamu :k: nase mala je taky palice tvrdohlava, ale ma byt po kom :s:

Vychovávej s láskou a podle svého selského rozumu!!!! nečti raději nic odborného, protože si jako neschopná budeš opravdu připadat o to víc. Ne vše co je napsáno, je v životě reálné, musíš si k synovi najít svou vlastní cestu. Každá matka si někdy není jistá, sama sebou, svou výchovou, ale co je vlastně správne a co už ne, to poznáš časem, přeji hodně štěstí a podle toho co píšeš jsi určitě pro své děti máma nejlepší!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

souhlasím s tím,že se v naší generaci mateřství řeší až moc...a proč??Protože je to byznys:-))jako dneska všecko...dítě,které nezlobí není dítě...nechme jim jejich dětství,ať mají od nás rodičů mantinely,ale ať si to dětství užijí...bohužel i kor bez ohledu na naše nervy...my jsme taky nebyli andílci a naši rodičové to přežili...a možná i líp protože to řešili selským rozumem...můj syn je taky beran...ale vidím,že mám úspěch s tím,že od prcka ho beru jako rozumného kluka,povídám si s ním proč to a proč ono...jasný,že někdy zlobí a musím mu sem tam důrazně říct...ale jinak vidím,že to zabírá,beru ho jako kamaráda..nemluvím sáhodlouhle,když zlobí to jsem neměla ráda ani já jako děcko,mluvím na něj při hře...proč dělat věci tak a tak...špatná máma je jen ta,co si pořídí děti a pak na ně háže bobek,bije je a ukazuje svoji slabost a hloupost!!! a pokud tady chceš řešit svůj "problém" tak špatná matka nejsi,protože si uvědomuješ,že se něco s tvými dětmi děje a chceš to řešit...ja jsem se naucila jednu zasadni vec.... byt pozitivni v kazde situaci... pomaha to me a take jsem mnohem prijemnejsi na lidi kolem sebe a na dítě jakbysmet...kdyz je opravdu tezko...tak si rikam bude lip!!!Takže žádné výčitky...děti mívají své období a musí se to prostě nějak překonat a s optimismem to jde asik všechno líp hm?:-)))))))))))))))))))))))))))))))))

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Po knizkach saham, az kdyz jsem s vlastnim rozumem v koncich...bohuzel se mi to obcas stava, ze si nevim rady. Stejne to je pak na me, co s tim udelam...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to mas fajn, ze je manzel pri Tobe. U nas to tak bohuzel neni, mame s manzelem rozdilne nazory na vychovu a manzel hazi vinu na me, ze deti spatne vychovavam. Manzel je raznejsi - nekdy az moc, jenze mne neprijde spravne, aby dite porad jen kvuli vsemu brecelo... Taky nekdy vybouchnu, ale snazim se byt trpeliva, domlouvat, vysvetlovat nebo zbytecnym konfliktum predchazet.

Ahojky,knihy odlož.Napsáno je spoustu věcí, můžeš si to přečíst,ale vzít si s toho jen něco.Spíž se řid rozumem co ti říká.Mám 3 holka a 2 kluky.Kluci jsou paličatý,ale hodně mazlivý,holky jsou rozumnější.Taky je znát nová role mít 2 děti.Když se mě někdo zeptá jaký to je mít víc dětí tak řeknu že bezvadný.Nejhorší bylo když jsem se stala podruhé maminkou,tak naučit se rozdělit čas mezi dětmi. ;)

Pořádně se nadechni, přestan číst ty úžasné odborné knížky a užívej si dětí ;) Žádné děti nejsou podle pouček v knize, to bychom měly depku všechny :) Špatné mámy si představuju jinak..

čti méně "odborné" literatury, beztak ji píšou bezdětný chlapy, a méně své děti srovnávej s dětmi kamarádek, z takového srovnání vlastní děti vždycky vyjdou nejméně vychované ;) řiď se citem a selským rozumem, nakonec si poradíš lépe a přirozeněji než když se na své děti snažíš našroubovat nějakou teorii. Každé dítko je jiné, žádná rada není univerzální a ty se jen zbytečně trápíš, že to, co u jiných dětí funguje, na tvé nezabírá. Znám to taky, máme 21 měsíčního ďáblíka, je pohybově akční a velmi zvídaví, domluva na něj neplatí, když ho plácnu přes ručičku nebo přes plínku, stejně jde a zkusí znovu tu věc, od které jsem se ho snažila odradit. Zkoušela jsem se poradit se švagrovou, má tříletou holčičku, spíš takovou klidnou a bázlivou, které stačí jednou dvakrát říct a poslechne. Když to zkusím taky tak, nefunguje to. Nejdřív jsem se tím trápila, ale pak mi došlo, že si prostě musím najít vlastní cestičku, která bude na toho našeho lumpa platit, tak to zkouším, ale spíš než nějaký funkční systém je to zatím metoda "pokus - omyl" :s:

Každá máma, která si o sobě myslí, že je špatná, je dobrou mámou :-)
Snažíš se svým dětem dát to nejlepší ze sebe a tím se drž i dál. Na knížky se vyprdni, vždy se v nich píše názor jednoho člověka, či skupiny občas převzdělaných lidí, kteří píšou stále jen a jen své metody, své názory. Na děti totiž návod neexistuje :h:
Drž se svého zdravého rozumu a uvidíš. Od dětí vždy očekávej jen to, čeho jsou schopny vzhledem ke svému věku dosáhnout a uvidíš, jak budete spokojení :-)
A malý poznatek - zkuste být ještě víc venku, děti (hlavně starší synek) vyhládnou a unaví se :-) pak možná se problém s jídlem i spánkem zlepší :one: :a:

muj nazor???knizkama podloz postel a rid se rozumem,asi budes mit trochu komplikace se synem pokud je tvdohlavy ale myslim si ze musis dbat pevne svych zasad a urco to zvladnete,temer kazda se snazi nejdriv po dobrem a kdyz ne tak bohuzel prichazi tvrda ruka.
do jidla nenut vsak on hlady neumre,a s tim spankem je to tezke....ja sem zasadova a v urcitou dobu musi byt maly v posteli at spi ci ne-jeho problem
ale muzu te ujistit ze zadna neni perfektni a vsechny delame chyby,nektere vic jine min,kazdopadne jde o to pokud ji udelame tak si ji musime priznar a musime se z nu poucit

každá máma, která se trápí pocitem, že je špatná máma je ve skutečnosti dobrá máma, protože se neustále zaobírá tím jak pro své děti udělat vše líp :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka