Jak zvládnout s 3-letým návštěvu zubaře???

23.01.2012

Milé maminky,
včera náš maličký nešťastně uklouzl s židlí a o roh skříňky si zarazil jeden přední zub. Teklo hrozne krve. :(
Navíc se bouchl i do spodní části čelisti, takže pod rtem má šlic - a dnes ráno po probuzení je oteklý jako boxer.

Volali jsme hned po úraze na zubní pohotovost do Plzně -ů jsme z Domažlicka a máme to tam daleko, doktor byol příjemný a s mužem promlouval, prý stačí zítra zajít k zubaři - asi na rentgen... Já vím, že to nic není, ale malý je děsná hysterka - obávám se, že nebude absolutně spoolupracovat...Do pusy nenechá nahlédnout ani nás, nikoho. Jdu tam s ním v 12,45, máte pro nás nějakou radu nebo zkušenost?

Moc se bojíme... :(

Jinak vypadá dobře, zlobí jako čert, nic se nezměnilo, jen jíst může jen tekuté - přesnídávky, kaše... A moc tomu dnes nedá. Včera jedl i po úraze kostičky řízku. Má to celé oteklé, hlavně tu dolní naraženou část.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Dík, holky. Vlastně, budem to muset nějak zmáknout. :00:

Ono jde ještě a to jsem nenapsala - že malý má svůj svět, ve svých 3- letech moc nemluví a nic si nenechá vysvětlit - na neurologii ho mudr. v listopadu označila jako výrazné ADHD, na další vyšetření ještě čekáme. Starší dceři bych to vysvětlila když byla malá, ale jemu... Snažila jsem se, takže ukazuju ty nejšťastnější okamžiky vyfotografované u zubaře, jak se jen podívá a nic víc. O hračce mu taky říkám, že hned potom půjdeme nějakou koupit. Na klín si ho taky vezmu. Nevím, jestli mi rozumí :) Mezi námi probíhají spíš monology. :D Snad to všechno postačí, hlavní je, aby byl ok. To vyšetření aby dopadlo kladně.

In reply to by JaMiOn

Vlastně nás nezná.. Je tady i nový, možná podle vidění. Ale do tel. jsem to sestřičce říkala.. A ještě to řeknu na místě. Je to prý moc hodný a mladý doktor. Tak snad to dáme :) Všichni. :)

nas maly od roka u zubarky rval. Ted jsme si ve 3 letech ansli detskou zubarku a je to uplne jine. Sli jsme tam protoze si hodne moc stezoval an bolest zoubku pri jidle a pani dr si s malym povidala, na pocitaci mu poustela pohadky, oni to tma tak amji zarizene, ukazala mu vsechno anradicko co mu da do pusy mohl si to sam vzit do ruky. Vse mu radne vysvetlila a pak kdyz rekla otevri pusinku mel ji jak vrata od stodoly.. Ani slza nekapla. U nas se vzdy bere dite na klin. je to proto, ze kdyz se deti hodne brrani, ty nohama prichytis ty jeho a ruce mu muzes pritisknout an hrud.
Jinak nam pak oznamila ze asi budem trhat obe jednicky nahore, nastesti pomohlo zalakovani.. a pak jsme byli na vrtani maleho kazu a zase ani nepip. Az jsem se divila jak hodne moc spolupracoval. Hlavne musis byt ty v pohode , dite citi stres a pak se chova jinak ne kdyz ho na kline drzi vyrovnany clovek.

To zvládnete, asi to nebude příjemné jak pro tebe, tak pro malého,ale kontrola je důležitá. Věřím, že nějak malého s doktorem zpacifikujete a vyšetření se podaří.
Rady bohužel nemám, my jsme na RTG byli cca v roce a půl kvůli rozseknuté hlavě a to si to malá docela nechala vysvětlit, že musí chvilku ležet, já ji držela za ramínka a ona ležela...
A k zubaři chodíme asi od půl roka, takže už taky ví, že musí otevřít pusinku.
Zkus mu to celé dopoledne vysvětlovat, že se dr. jen podívá do pusy a bude to v pořádku :-)

oteklé mu ledujte-ono mu to splaskne i so té prohlídky.Jinak radu nemám,náš dvouletý to zvládnul v pohodě a dokonce i když mu trhala půlku přeraženého zubu,tak ani necekl.Připravovala jsem ho na to,že tam půjdeme,on to věděl,povídali jsme si o tom,jak se mu paní doktorka podívá do pusinky a jak jí ukáže zoubky.Měl taky slíbenou hračku,kterou už dlouho chtěl,když bude hodný,to zabralo,držel a spolupracoval a hned po prohlídce jsme šli do hračkářství ;)

ahoj, uvidíš že to zvládnete. Ono hodně záleží i na přístupu pana doktora. My máme super doktora, který to s dětma umí. Takže nejdřív si s dětma pohraje a popovídá a potom vysvětlí co bude dělat. Když se dítěti moc nechce, tak mu dá třeba obrázek a nebo mu slíbí že mu ukáže na PC auta nebo zvířátka. To bys nevěřila jak děti spolupracují. Ale bohužel každý lékař takový přístup nemá...
Zkus syna připravit. Ve 3letech už je přecejen dítě rozumné. Zkus mu slíbit nějakou odměnu když bude hodný. Řekni mu co mu asi bude pan doktor dělat. Já jsem si na první návštěvě mohla vzít Ondru na klín. ¨
Držim palce ať to zvládnete bez stresu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky