brufen v těhu...:-(

20.01.2012

Holky, už víc jak týden jsem nachlazená, bolení v krku jsem přetrpěla s čajem a hašlerkama, ale už víc jak týden mám rýmu a už třetí den mě bolí hlava...už přemýšlím, že vezmu brufen...ví, nemel by se...co říkáte???

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tak myslim si že by jsi se měla v první řadě zbavit rými. Ať tě dr. pošle na ORL pokud si neví s tebou rady. Já jsem měla taky šílenou rýmu a bolela mě stále hlava a zhoršovalo se to. Žádné léky proti bolesti nezabíraly. Obvoďák mě poslal na ORL. Měla jsem akutní zánět nosohltanu. Dostala jsem spray do nosu Avamys a za pár dní bylo po bolesti hlavy a skoro po rýmě.Netušim zda jako těhotná tento spray můžeš. Ale určitě budou mít jiné vhodné léky. Nenechávala bych to na domácím léčení. To je to nejhorší co může být

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ve 4. měsíci brufen můžeš, ale tazatelka je teprve v 9.tt

já se v těhu léčím s bolavými zády, zrovna dneska jsem měla sezení s neurologem, co se pro mě snaží vymyslet léčbu, která by mi ulevila a zároveň neublížila miminku. Říkal, že jediný opravdu bezpečný lék v těhu je paralen. Jinak obecně platí, že v prvním trimestru, kdy se vyvíjejí orgány miminka, by se pokud možno vůbec žádné léky užívat neměly. Ve druhém trimestru se na bolest může třeba ibalgin.

neměl by se určitě v prvním a třetím trimestru.ve druhém jen zcela vyjímečně,zkus raději Paralen v normální dávce.Jako těhotná nejsi zvyklá na léky,tak by měl zabrat i ten.

In reply to by lucininenka

U toho Ibalginu píší, že se nesmí ve třetím trimestru, o prvním tam není vůbec zmínka. Tím ho nechci doporučovat, ale že se tomu docela divím. (Mimochodem, já jsem si ho ze začátku těhu asi 3x taky vzala, protože jsem omdlévala bolestí, ale jednalo se o něco jiného).

In reply to by lucininenka

Jasně, tak nejlíp je nebrat žádné léky, ale někdy prostě není vyhnutí. Každopádně mě spíš udivuje to, proč to v tom letáku není napsané, když se tam píše kde jaká blbost a toto je dost podstatná věc.

In reply to by Zuzana.Cihakova

no tak to se na mě nezlob,ale popřemýšlela bych nad inteligencí lékaře.Protože každý lékař by měl vědět,že ve třetím trimestru a v prvních třech měsících kojení se ibuprofen zásadně nepodává,protože může mít negativní vliv na přestvabu krevního oběhu u novorozence... Proto taky u malých dětí je Nurofen doporučen až po třetím měsíci :)

In reply to by Zuzana.Cihakova

To věřím:-) Já léky neberu, ani když mám silnější bolest hlavy nebo tak něco. Ale zrovna jak na potvoru na začátku těhu mě popadl nějakej záchvat žlučníku nebo to byl žaludek, fakt nevím, ale tak šílenou bolest jsem snad nezažila ani u porodu. Nešlo stát, jít, sedět, ležet, úplně jsem omdlévala, takže prášek mi přišel jako lepší varianta, než takhle trápit sebe a tím i mimi.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka