Dcerka strašně málo jí - už nevím co s ní

21.01.2012

Dcerce budou v únoru 2 roky. Strašně málo nám jí. Ráno jí většinou udělám kaši, během dopoledne nesní skoro nic, pak do ní nacpu pár lžic polévky. Před poledním spaním chce mléko, toho dělám cca 150 ml. Odpledne sní tak 1/2 jogurtu, sem tam něco zobne. Pořád něco nabízím, ale marně. Po koupání má zase Nutrilon. Během noci ho vypije 330 ml i víc. BYla dlouho kojená, tak mléko vyžaduje. Asi bych neměla dávat tolik, že? Malá váží cca 9,5 kg.... Poraďte prosím! Děkuju

Kliknutím vložíte smajlíky:

přestat dávat mlíko-ubrat hlavně přes den... Nakrájej ji ovoce, zeleninu na stůl, chleba s máslem nebo žervé, apod. nazdob ji to, ať ji to láká, ale uber mlíko..

Ahoj, našemu Kubovi je 2 a půl roku a je taky hrozně špatnej jedlík :( Ke všemu nechce ochutnávat nové jídla, takže točíme pořád to samé :00: Nicméně teď mu 14 dní sladim čaj hroznovým cukrem a musím říct, že toho sní určitě víc a dokonce přijde a řekne, že má hlad :)

Naše Stázi měla ve 2 letech necelých 10 kg. Ale zase pěkně jí. Záleží na tom jakého stavění jsou rodiče.
Co se týče jídla...možná to je tím, že ji pořád něco nabízíš. Kdyby mi někdo pořád něco podstrkoval, tak asi taky nejím. Bych ji nechala a dávala jídlo v přibližně stejných časech. Na svačinku třeba jen ovoce.
To vidím u nás doma, když tady máme babičku, taky pořád něco nabízí a pak se nejí večeře ani oběd. Když jsme sami, tak jíme snídani, oběd, večeři a mezi tím něco malého zdravého.

Moc všem děkuju za komentáře!
Všichni mi radíte pečivo, maso, atd. Já to samozřejmě denně zkouším. O pečivo nestojí vůbec, masa pár kousíčků sní, ale nic extra. Odbouráme mlíko a snad se to zlepší! Ještě jednou moc díky všem!!!!

Ahojky, malému budou 2roky v březnu a také nejí..ke snídani nechce nic, občas si dá Bebe brumíka nebo Kinder Pinguií, ale sní třeba jen půlku. Pak k obědu také trochu polévky, ale když udělám brambory s masem, omáčku s knedlíkem atd. tak si vezme jednu lžičku a končí. Jediné co docela jí, je rýžový nákyp s broskvema, šunkofleky, žemlovku a nádivku (taková ta zapečená jídla). Odpoledne nejí nic (sem tam splácne čokoládu nebo bonbony) a až navečer si dá s tátou u telky rohlík se salámem (lovečák, vysočina)..ale sní tak 1/4 rohlíku. Před spaním dávám Mlíčko s kaší od Nestlé (takové ty krabičky, 2ks stojí 50kč:() a v noci má 2x mléko po 180ml. TAkže na tom také nejsme lépe. Jen máme teda 12,5kg a 85cm.

Ráda bych poradila, ale mám stejný problém jako ty. Takže si ráda počkám na nějaké rady :) Jen tě max. utěším, že v tom nejsi sama. Můj syn František má na 2 letech 82cm a 9kg. Jediné co jí je ovoce, zelenina, brambory, polévky. A můžu sebevíc nabízet, prostě maso, mléko ani omáčky, natož knedlík nesní. Lékař mi řekl, ať ho nenutím. Že se časem rozjí. Takže to neřeším a pořád nabízím a snažím se přijít na to, co je špatně. Držím vám palce!

ahoj, v první řadě bych zrušila noční mlíko. synek mi po nocích vypil taky strašně moc (ještě víc než tvoje dcerka) a pak přes den moc nejedl - bojdeď by jedl, když se napucnul mlíkem, který jak miluje...
takže když jsme vyrušili to noční mlíko, tak najednou začal jíst "normálně"
na kaši dopoledne bych se asi taky vykašlala a nabídla jí pečivo třeba se sýrem, žervé, ovoce/zeleninu. našim dětem se líbí, když můžou samy zobat - mají to nakrájené na kousky a dlabou. jinak když mi dítka špatně jí (třeba kolem nemocí), tak děláme hodně silný vývary (hovězí, kuřecí)- i když toho moc nesní, tak mám alespoň pocit, že to bylo výživný. možná bych se jí taky snažila natlačit - jestli chce po obědě mlíko, tak musí ještě něco sníst (řekla bych, že to mlíko chce proto, že má hlad, ale nechce jíst něco jinýho :? )
no a možná bych jídlo nepodsouvala a nenutila (zase vycházím z našich dětí - čím víc jim něco nutím, tím vydatněji to nechtějí). jasně stanovit doby jídel a mimo to se nic jinýho nedostane (a nic jinýho nenabízí). jo a taky jsem u nás zaznamenala zlepšení v jídle - jíme všichni společně. Ono je fajn, že i to malý dítko vidí, že baští i rodiče. takže udělám oběd a zasedneme k obědu všichni. dcerka (21m) jí zásadně sama (někdy bych vyletěla z kůže, ale ona prostě musí "sama"), takže můžu v pohodě jíst taky. dokud jsem jí krmila byla poblíž a na střídačku jsem krmila sebe a jí.

In reply to by Tesa

Ahoj, mám stejný problém ze synem....2,5 roku. Prosím jak jste zrušili noční mléko? Malej vypije někdy před spaním i 2x200 ml a to vydrží spát do rána (mimochodem stejně přes den nechce skoro nic jíst), ale jakmile si dá jen jednu lahvičku, tak v noci mléko chce. Už jsem zkoušela mu ho nedat, ale to se nedá vydržet, ta scéna. Nevyspali jsme se nikdo a prakticky nepřestal brečet (slabý slovo), dokud mlíko k ránu nedostal. PO třech dnech jsem to vzdala :-(
Máš nějakou radu?

In reply to by Martta

zkusím ti popsat, jak to u nás probíhalo, ale je to teda čtení na vlastní nebezpečí :s: jinak jinou radu než to vydržet, mlíko neudělat a přežít řev neznám.
když mu bylo 18m rozhodla jsem se s nočním mlíkem skoncovat (vypil klidně i 750ml za noc). takže když se v noci probudil přišla jsem za ním a řekla mu, že je noc, že se spí a že žádný mlíčko nedostane a zase jsem odešla...řval klidně i hodinu, pak na chvíli usnul, zase se probudil, zase řval, zase jsem mu šla říct, že je noc a že se spí a že se mlíko nepije...první noc, druhá noc, třetí noc...po týdnu to vypadalo, že tomu snad i začíná rozumět (ale v noci se pořád budil a pořád mlíko vyžadoval). začal jíst přes den (hlad je hlad). v tuhle chvíli jsme to přišvihli my rodiče a z radosti, že má takový apetit jsme mu nabízeli k jídlu všechno možný....až to nepobraly střeva. Osobně si myslim, že tu změnu neunesl synek i psychicky a projevy byly tělesný - dostal průjem. první den dva to byl průjem klasický - kadil furt, pak se to zredukovalo na dobu že kadil v hodinách kdy byl zvyklý dostávat v noci mlíko... celý proces trval tři neděle (ale bylo to tím průjmem)

řekla bych, že čím je dítko větší, tak změny zajetých zvyklostí zvládají mnohem hůře. dcerku jsem nočnímu piti odnaučovala v 9m a trvalo to tři noci z toho prořvala jednu a pořád to byl slabý odvar toho co vyváděl synek (jinak co se týká řevu a hysterických scén je v tom lepší dcerka)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to si právě taky nedovedu dost dobře představit, to už pak nevím kdy bych jako spala. Celou noc bych jen krmila děti, proto bych chtěla odbourat pití toho většího prcka. Asi zatnu zuby a taťka bude pár dní spát na gauči, aby se trochu vyspal do práce. ;)

Ahojky, take si myslim ze za cely den ma moc mleka, z toho co jsem cetla s ni za den par lzic polevky a trochu jogurtu+neoc zobne, to je velmi malo vyzivneho jidla a moc mleka to se pak bohuzel nedivim, ze vic nechce, prece jenom ve dvou letech by mela jist dalsi jine veci,tech 9.5 kg je malo :(. Dcerka mela take problemy s jidlem bylo ji teda kolem roku. Chapu, ze deti blbnou s jidlem uzila jsem si to taky, ted teda papa nadherne, jsem spokojena velmi, dcera bude mit v unoru 33mesicu. Urcite bych zaradila do jidelnicku, pecivo- rohliky, veka..sladsiho napr. kobliha, omacky s bramb., knedl. ryzi,.. Potrebuje maso, zeleninku a ovoce. Nase dcera polevku kterou miluje je okurkova, tim nemyslim obyc okurek ale rychlokvasky-kysele je to tezko potkat tady ale napr., ve velkem tesku jsem je videla, hodne se tohle dela v Polsku a deti je miluji, pokud by jsi chtela muzu ti napsat recept a opravdu je vyborna, pokud by jsi chtela skusit, dej vedet :)). Nase dcera ma oblibene jidlo napr. ( tu okurkovou polevku, rajskou polevku tak i omacku tu deti velmi maji radi, bramboracku, vyvar kureci s nudlema aj. polevky a dal kureci masicko udelat omacku a nakonec pridat treba 2 lzice horcice takze jaky horcivova z toho,ale jemna chut a s ryzi vyborna, zapecene brambory, karbanatek s bramb. ktomu priloha nejaka, ono se najde hodne jidel.
Jinak nas jidelnicek za cely den je napr. Rano jak vstane mi jsme teda spaci takze vstavame vetsinou kolem 9 hod. a to sni napr. mleko s lupinkama,cokoladove kulicky aj, nebo s ni chleba-veka se syrem, sunkou, pomazankou, pak s ni pred obedem malej jogurt nebo ovoce to miluje, mezi 12-12.30 s ni par lzic polevky a na to druhe jidlo, nebo nekdy polevka neni a sni celekm dost druheho obeda a take se stane ze ma polevku a az pozdeji treba kolem 14 hod. s ni druhe.....Pak napr. dostane jahudky,kompot, piskoty s presnidavkou, kobliha aj. proste to stridame..... Jogurtik s ni kolem 17 hod. a pak mezi 19-19.30 s ni veceri napr. parek s rohlickem nebo to ma i ke snidani, deti maji radi parecky. ...... Urcite bych nejak vynechala to mlicko aby ho opravdu nemela moc aby mela chut i na neco jineho, no drzim moc palecky at mala zacne dobre papat, jelikoz chapu, ze i pro tebe je to velmi stresujici, ale musite zmenit ten jidelnicek.

Čauky,nečetla jsem pořádně komentáře podemnou,ale já bych určitě ráno nedávala kaši,ta jí zasytí na celé dopo.a taky to mléko v noci už ne,vždyť se ani nevyspíš.Malé byli teď 2 roky a máme to následovně:přes den už mi nespí:ráno v 8 hod.snídaně (míchané vajíčka s chlebem,1 kousek toust.chleba s pomázánkou,sírem apod.),kolem 10 hod.svačinka-ovoce,pak jdeme ven,na oběd polévká+druhé,v 15 hod.1 jogurt,pak občas zobne něčeho,v 17 hod.maličká přesnídávka od Hami a na večeři v 19 hod.kaše mléčná od Nestle jablko,které vždycky nějak dochutím,třeba půl malé lžičky cukru nebo trochu skořice,trošičku kakaa.V noci nic,taky jsem jí krmila asi do 1,5 r. i v noci,ale pak jsem to vzdala,chodím do práce,takže jsem se předtím absol.nevyspala,teď už spí celou noc,pokud se jí zrovna nechce čůrat. :a:

ahoj, přesně jak píšou mamky pode mnou- má moc mlíka a málo pořádné stravy, z mlíka už asi moc nepřibere, dvouletý dítko potřebuje už jiné živiny. každopádně bych ráno zrušila kaši, musí jí to hrozně zaplácnou- dej jí ráno mlíko a když bude chtít tak i před spaním(ale aby toho měla dohromady cca 500ml, víc bych nedávala). po mlíku bude mít za chvilku hlad takže nějakou sváču, pokud nic nebude chctí tak prosím, dej jí až oběd, ona brzo pochopí a vyhládne a dá si ráda.a nedávej jí pak před poledním spaním mlíko- taky bys neměla chuť na políku, když si pak dáš mlíko, už jen ta kombinace :? navíc když ví že zas bude plný bříško tak proč by jedla oběd.. Nekompromisně bych pak zrušila noční mléko- je na to dost velká aby pila v noci, navíc se pak nemůžeš divit, že ti přes den nejí. a taky to hrozně kazí zoubky! naše 2letá slečna taky hrozně mlíko miluje, ale nedostane jindy než ráno a večer. občas si vymslí že by si dala mlíčko třeba když se vzbudí poo, ale to jí řeknu že bude prostě až večer, a za chvíli je ráda, že má třeba přesnídávku nebo něco :) jinak naše má teda necelých 12kg, ale je dlouhá takže taky není zrovna tlustá, ale apetit má dobej tak vím že nestrádá. taky záleží jak je vaše vysoká, ale i tak je 9,5kg málo..

ve 2r byt na mliku to je spatne,zrus nocni mliko!na snidani dej klidne mleko,a na svacu at ma v misce ovoce nebo neco jen tak na krupani,a taky je dulezity casovy rozestup,je logicke ze po kasi na snidani ti za 2h nebude bastit rohlik nebo tak,pak obed nesmi byt moc unavena,pokud ti dopoledne uz nic nesni tak ji dej obed klidne v 11h(zalezi kdy vztava)pak spat,po uplnem probuzeni nejaky rohlik nebo neco pak svacina a vecere max 1h pred spanim.
a taky doporucuji postupne vyradit mleko aspon to denni uplne a nahradit pecivem,buchtou nebo proste hodnotnejsi stravu.a taky by mela chodit ven pred obedem asi tak na 30-60min at ji vytravi-pomaha to
u nas to vypada asi tak:
4:30-5h budicek,do te hodky uvarim caj a nachystam snidani, kolem 9h neco malo jidla treba rohlik v obchode nebo banan,jogurt a pod,jak prijdem z venku tak zkusim dat obed-ne vzdy ho sni pred spanim,jak vztane tak ho necham vzbudit a podle toho kdy ji tak jdeme ven,pak svaca a pred spanim kase nebo rohlik
kdyz bude jist pred spanim tak by nemela vyzadovat nocni mleko a uz vubec ne takove mnozstvi
jinak ono nejde ani tak o vahu ale vaha v porovnani s vyskou,napr pokud meri treba 75cm tak tech 9,5kg je v naprostem poradku,proste je drobna,kdby mela treba 95cm a k tomu tech 9,5kg tak by to uz nebylo dobre
tak asi tak

Ahoj, nečetla jsem teda všechny příspěvky, ale v noci 330 ml mlíka víc? To je dost. Hodně dětí, co jsem tak slyšela, tak se napapají v noci a přes den zlobí. V noci bych mlíčko nedávala.

ahoj, já bych být tebou přestala dávat ráno kaši, to se pak nediv, že dopoledne ti nechce jíst, když si bříško zaplácá kaší. Takže max po ránu mlíko, potom svačinku - ovoce nebo jogurt, v poledne oběd, pak svačinku a pak třeba místo večeře tu kaši. Mléko během dne bych nedávala vůbec a v noci taky ne! Dávala bych jíst v pravidelných tří hodinových intervalech, nechceš, nejez, další jídlo za tři hodiny. Pár dní to tak vydrž a uvidíš, jestli nezačne lépe jíst :) Hlavně bych jídlo za každou cenu nenabízela během celého dne. Potom nemá potřebu jíst v tu dobu, kdy jíst má. Bez jídla ti vydrží, hlavně ať pije a když to vydržíš, tak se snad rozjí a nebude převážně na mléku :)

Ahoj. Na 2 roky je 9,5 kg dost málo - ale je fakt, že každé dítě roste rozdílným tempem. Na oběd jí jen polévku? To je málo. Doporučuje se dávat rozmanitou stravu (jídlo různé chuti, barvy i struktury), nechat dítě, aby si vybralo a nenutit mu to, co mu nechutná. Časem se ale k tomuto jídlu vrátit. Je dobré si přesně napsat, co a kolik sní třeba v průběhu tří dnů a potom se poradit s lékařkou. Já jsem kojila dceru do 2,5 roku, s jídlem nikdy problém neměla, spíše naopak. 9,5 kg měla v 11 měsících. Snad jsem alespoň trošku poradila... ;) :a:

Ahoj, tak v první řadě bych zrušila noční mlíko, i to polední - jasně, že nemá hlad, když si napráská bříško mlíkem ;) A být nekompromisní, pokud nebude jíst oběd, nebude do svačiny nic jiného.
Jinak jak píše maminka pode mnou, zkus omáčky nebo těstoviny...prostě zkoušej, zkoušej, neustupuj. Dobrovolně hlady neumře ;)
Já mám taky nejedlíka a taky jí jsou dva roky. Mlíko má večer a ráno, občas se dožaduje v noci, ale nedostane. Chvíli ječí, ale pak pochopí :) Svačinu dopoledne většinou nemá, protože pak neobědvá (ale snídáme později, asi kolem deváté). Ve 12 oběd, má ráda ryby, omáčky, čas od času dělám sladký oběd...jak kdy. Někdy nejí vůbec, tak jde spát. Odpoledně svačina, pak večeře, mlíko a spát :)

tak pokud ji jsou 2 roky tak opravdu ma malo jidla! a moc mleka. Takze nedat mliko anabizet ruzne druhy jidla chleba anmazany syrem, lucinou, maslem, sunku. K obedu misto polevky zkusit omacky. A cely den mit k dispozici ovoce a zeleninu at si zobne. Nas mladej ma teda 3 roky a mliko ma rano a vecer a pokud nechce jist obed dostane az svacinu zadne mliko misto toho i kdyz se pak chvili vzteka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky