Tuberkoloza - ockovani

12.01.2012

Nevite, jak je to nyni s ockovanim proti TBC? Za par tydnu se nam ma narodit druhe dite a zjistila jsem, ze uz se TBC plosne neockuje. Moc to tedy nechapu. Premyslim o tom, ze bych si dite nechala naockovat i tak (samozdrejme za poplatek). Je tady nejaka mamina, ktera uz to taky resila?

Kliknutím vložíte smajlíky:

a dlouhou dobu to u nás bylo tak, že se podíval na pohádku u toho je večeře (na Jimjamu Barney)vyčistit zuby a po tom se jde bezpodmínečně spát. A to probíhalo tak,že si lehnul do postýlky,já nebo manžel jsme mu přečetli pohádku jednu zhaslo se a já nebo tedy manžel tam čekal do té doby,než usnul. On ležel sám ve své postýlce a my na velké posteli,co byla o kus dál. TeĎ už asi tři týdny menší postýlku nemáme a má jen velkou postel. Protože jsem v 9 měsíci těhotenství,prostě n ejde abych s ním byla v jedné posteli (a ani nechci) tak už to probíhá tak,že pohádka je vynechaná (čteme když přijde ze školky,různě během dne). Prostě jen vyčistíme zuby,wc lehnout do postele,pusinka, zhasnu a jdu pryč- usíná poměrně brzo tak do 5-10minut (Ťuk Ťuk ťuk-teď to musím zaklepat aby to tak vydrželo). Je to super,tohle jsem si vždycky přála,aby takhle usínal. Za pár dní se nám narodí miminko a opravdu nevím,jak bych to vše dohromady zvládala,kdybych s ním ještě musela večer být v pokojíčku na usínání.Doporučuji všem se postupně dopracovat do takového stádia. Znám kamarádky,kterým se takovéhle "uspávání" podařilo už někde ve třech letech dítěte,někdy i dřív a je to paráda,myslím že pro všechny i pro to děcko.

Ahoj,tak my jsme malou nechávali očkovat minulý rok v červnu,bylo jí 6.měsíců a nic jsem neplatila ani za test ani za samotné očkování. :a:

Tak se pridávám a chci se zeptat jestli mužů s miminkem ktere nemá očkování na tbc v Praze do obchodního domů na nákup. Cekam druhé a nemáme žádné hlídání takže asi budu muset ale u prvního mi doktorka říkala že staci aby byl kdekoliv v krámě někdo tbc tak to klimatizace dostane k nám a nechtěla nás tam pustit ani když jsme očkování měli první půl rok. A je to doktorka která dělala v motole na Jiptak asi ví co říká ale nevím jak to udělat teď když bude druhé a bez očkování :-(

In reply to by Betsabe

ahoj, myslim si že to pani doktorka dost přehání. Asi je "postižena"svýma zkušenostma z JIP. Nebezpečná je otevřená tuberkoloza. Je malá pravděpodobnost že člověk takto neocný by šel mezi lidi. To bys musela dítě držet v karanténě. Nikdy nevíš kdy se manžel nebo klokoliv jiný z rodiny setká s takto nemocnym člověkem....

tak treba tady v Rakousku se neockuje tuberkuloza roky. Ja jsem sveho prvniho syna nechala ockovat na ni ve 2a 1/2 roce v Cechach. Druhyho synka taky necham ted v lete. Bude mu 2 a 1/2.
A podle meho je lepsi kdyz se dite naockuje touto vakcinou az pozdeji prave az po druhem roce kdyz nejsou zadne jine ockovani. Je to agresivni vakcina.
U meho syna probihala reakce po TBC pres 1/2 roku. A mel to docela dost osklive. Zahojilo se mu to sice hezky, ale trvalo to vecnost.
Jo a platila jsem celkem 400,- KC.

Diky moc za informace. Ja dam maleho rozhodne ockovat. Bydlime v Pardubicich a tady je v tech asijskych tovarnach strasne moc cizincu a tubera tu lita, takze nic riskovat nechci. Nechapu, ze takovehle ockovani uplne zrusi a hradi pneumokoka, ktery je (alespon podle me) docela sporny...

In reply to by Dashenka

no můžu tě ubezpečit,že jsem za svojí praxi na dětské JIP zažila 1000x více infekcí pneumokoků než TBC.Takže úplně neopodstatněné to není... Navíc je úplně děsné naočkovat tak agresivním očkováním novorozence,u kterého ani nepoznáš,zda nemá nějakou poruchu imunity vrozenou :( Viděla jsem několik dětí,kterým se díky tomu tubera roznesla úplně všude... Takže očkovat novorozence je pěkné riziko,po půl roce je to rozhodně vhodnější.Navíc za očkování na TBC dáš pár set,za očkování proti pneumokokům dáš tisíce,takže opravsdu nevím,kde vidíš problém :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no právě,že naopak obsahuje protilátky proti těm nejagresivnějším a dokonce je velká pravděpodobnost,že pokuď i přes očkování dítě pneumokokem onemocní(což není nic co by se nemohlo stát,jelikož očkování je proti 13 druhům a pneumokoků je přes devadesát druhů),tak onemocnění probíhá daleko mírněji.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jééé,tak to mě teda neříkali :) ale zhnisalo nám to ramínko,naštěstí se to zahojilo do první hexy,takže jsme nemuseli odkláídat,ale je to fakt humus :00: no nicméně my bydlíme v Plzni,kde je migrace cizinců obrovská,takže jsem ráda,že to očkování máme a druhé nechám naočkovat taky,jen ne už v porodnici :)

ahoj, to je dobře že je očkování v porodnici zrušeno. Obě mé děti měly problém s hojením. Markétka docela dost velkej. Určitě si můžeš očkování zaplatit. Domluvíš se s dětskou dr. Očkovat proti TBC se doporučuje nejdříve v 6měsících. Já bych klidně počkala do roka. Markétka neměla díky špatnému hojení vpychu po TBC, zvětšeným uzlinám a častým nemocem odsunuté očkování hexou. První dávku dostala v 11,5měsících. Zůstala jí tam pěkně hnusná jizva...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka