holky, co jste měly neštovice v dospělosti

14.01.2012

Holky, co jste měly neštovice v dospělosti, mám dotázek...jak dlouho se vám motala hlava - závratě? Mně začal výsev v neděli, takže už je to 6. den. Furt jsem taková připitomnělá a to jsem bez teplot - čemuž se Dr. na infekčním hrozně divila, protože normálně bývají vysoké horečky. Taky jí bylo záhadou, jak můžu mít neštovice podruhé. Kdybych si nenechávala dělat test před rokem na protilátky na neštovice, tak by si myslela, že jsem je neměla, ale takhle...Myslíte, že je možné, že udělali chybu v laborce při testech? Modlím se, abych už je vážně jednou prodělala kvůli malému, protože je to prý jinak velký problém, že by se mi ty protilátky teprve tvořily, takže bych malému ani kojením nemohla dát větší ochranu :r: Děkuju :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

kámoščiny dvojčata je měli taky 2x ale poprvé málo,někdo říká že když jsou málo tak že je to možné chytit znova,někdo že když nejsou na hlavě,moje 2 děti je měli jako malý,ale tečku vedle tečky a i na hlavě,v očích,no prostě všude tak doufám že jsou fakt chráněný,já nevím jestli jsem je měla,už se nemám koho zeptat,tak si je eventuelně odbydu při třetí dcerce :s:

Tak holky, dnes jsem viděla výsledky na ty neštovice. Je tam jasně psáno, že mám protilátky po prodělané varicelle v dětství :jawdrop: Takže jsem živý důkaz toho, že se neštovice fakt dají chytit 2x! :a:

In reply to by DenyPu

ty to máš papírový....ale i když to spousta doktorů popírá, je nás dost, co jsme je měly dvakrát...jak vidno...u nás se ségrou by se taky dalo říct, že jsme je v dětství měly jen špatně diagnostikovaný, ale vem si, že tenkrát všechny děti ze školky padly na neštovice, my v tu dobu měly slabej výsev, ale žádný teploty a dál jsme jako jediný chodily do školky po celou dobu epidemie....těžko říct, jestli existuje větší možnost toho, že jsme je měly dvakrát nebo to, že jsme to ustály bez nemoci jako jediný dvě děti ze školky, když je to tak děsně nakažlivý? :-D

In reply to by Teruuu

No, to máš pravdu. Mně říkali všichni Dr., že to není možný, ale když to mám černé na bílém...Závěr: buď to první nebyly neštovice (ale co ty protilátky, které tam byly, byť v malém množství) nebo jsem je chytila fakt znovu. Jsem prý ale exot - to tam prý ještě neměli. Asi ten vir mutuje...Toliko z infekčního :s: Asi budou muset přehodnotit názor na neštovice...

Jezis holky nestraste, ja mela nestovice taky az v 18. Ale ja mela horecky s 39st jsem psala matirutni pisemnku - to jsem totiz jeste nemela vysev na tele, takze me nestovice nenapadly.
Tak snad uz jsem imunni, nechtela bych je chytit znovu, byl to humus...

já je taky měla dvakrát....moje ségra taky...jako děti jsme měly slabší průběh, víceméně bez teplot, jen drobnej výsev...a pak když nám bylo kolem 18 let, tak nejmladší ségra přitáhla neštovice ze školy a měly jsme je znova...takže možný to je očividně...takže snad už protilátky máš :-)
ani už nevím, jestli se mi motala hlava, asi jo, jenže já to měla od horeček...byla jsem s nima v nemocnici, bolely mě ledviny, plíce a ještě jsem to do toho dostala - takový menstruační křeče jsem v životě neměla...dneska můžu zodpovědně říct, že i porod snad bolel míň...ale ty ledviny mě chytaly ještě měsíc po nemoci, tak snad se nebudeš muset motat tak dlouho - ony ty závratě asi budou způsobený právě tím, že kojíš - ztrácíš příliš mnoho energie najednou a jsi slabá, takže si myslím, že tě to zase brzo přejde, až se dáš dohromady...

In reply to by Teruuu

Děkuju :) Pole toho, co píšeš, je dostanu asi potřetí :( Nemám teploty ani náhodou...Jen jsem osypaná všude atd. Jsem ráda, že možné to je a snad ty protilátky fakt mám. Ta Dr. na infekčním se chytala za hlavu, když slyšela, že mám mimi. :00:

In reply to by Cargo

No člověče, Dr. na infekčním nevěřila, že jsem je chytila podruhé. Prý to nejde...Proto jsem chtěla vědět zkušenosti. Dělali někomu taky protilátky, než to chytil znovu? Mě totiž napadlo, že tu první vyrážku třeba mohli špatně diagnostikovat, řekli, že to jsou neštovice a nebyly. Jak je to s tím mým testem se dovím v pondělí...Snad není chybný...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka