kousání a chytání do obličeje

13.01.2012

Ahoj maminky a těhulky. Obracím se na Vás s prosbou. Našemu malému bude rok a půl. Nějakej čas to už trvá. Když se naštve, nebo když mu někdo řekne i mile, „nedělej to broučí“, tak on se jakoby zatváří, naštve nebo já nevim co a buď člověka chytne ostře za obličej, takže když jsou trochu nechtíky, tak jsou hned drápance v obličeji, nebo se přiblíží a chce kousnout. Dneska dvakrát kousnul tak tatínka, až to fakt hodně bolelo. Vždycky, když něco takového udělá, to chytání za obličej, tak když to nejde jinak, tak dostane přes ručičku. Někdy si z toho nic nedělá, někdy brečí, ale za chvilku by chytl znovu. Když dneska kousnul, tak dostal přes plínku. No asi ho to nebolelo, ale bečel hodně. Tak jsme mu vysvětlovali několikrát za sebou, že kousat se do nikoho nesmí, že se maminka s tatínkem zlobí a tak. Ale mám prostě strach, abychom něco nepokazili v té výchově. Aby ta naše výchova to ještě nezhoršovala. Jo a když nesmí kousnout do nikoho, tak třeba zlostí jde kousnout do věci, co má po ruce. A tak posledních 14 dnů se i hodně vzteká, dá se říct že to kousání a chytání se zhoršilo, nechce se oblíknout, nechce na nočník, i když na nočník chodil už úplně v pohodě. Jinak je hrozně milej, přijde, obejme nás, řekne „miluju“ a dá pusinku, chce hodně číst, a vyžaduje teda hodně pozornost při hraní. Sám si hrát moc ještě nechce. Jaké máte s tím zkušenosti? Díky moc, kdo ten román dočetl.:-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mám doma taky kousalku a sbírku fotek s modřinama po jejích kousancích na mých rukou...ta naše ale naopak kouše ve chvílích citovýho vzrušení (radost), při mazlení jako projev lásky či co (a taky kouše víc, když jí leze nějaký zub)...takže pro mě bylo/je těžký jí vysloveně trestat, když ona se vlastně mazlila...ale zase mě třeba už schválně tahá za vlasy a tam opravdu zabírá jí to oplatit, už mě teď neškube...
jo, tenhle věk je kritickej, zkouší se prosadit, takže je třeba nepolevit a nepodporovat ve špatných návycích...neboj, pokud tělesný tresty nepřejdou do formy mlátit nepřetržitě, intenzivně a preventivně, tak nemůžeš výchovně ublížit...ublíží jinýmu dítěti, dostane přes ruce nebo zadek (ale bolet by to trochu mělo), schválně něco rozbije, dostane na zadek a maminka by chvilku měla dávat najevo, že se zlobí...s tím nočníkem bych to zatím neřešila - umí to, ale jenom to zkouší...tam bych naopak žádnej trest neuplatňovala, ale zkoušela ho pořád dávat, on se zase zklidní...držím palce :-)

VYDRŽ v otmto věku je to normální a stále vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat a ukazovat jak se to dělat má, my jsme měli problém smlácením jinýchdětí, unás v práci pracuje dětská psycholožka a říkala, vydrž do tři let, jsem myslela, ženevydržím, ale ve dvou a půl se to začlo uklidňovat, teď nám je dva a třičtvrtě a je téměř klid. Teď ti to zní asi hrozně, ale přejde to , neboj.
A říkala mi, ať honemlátím, že jaktože já můžu a on ne, že oni nechápou odplatu, snažila sjem se t vydržet, ale někdy ujely nervy a dostal. Teď už ví, že nemůže a říká budu bit, takže už rozum zapracoval.
Je to ta, že dozrává CNS a nižší nervová soustava se pere s vyšší a oni nevědí jak reagovat.
My jsme kvůli tomu přstali chodit i do mateřského centra, ale to nic neřešilo, akže jsme zase začali a hlídala jsem ho, vysvětlovala a zklidnil se, jednou měi jedna maminka dost hnusně vynadala, co z něj vychovávám za grázla, ale měla jsemtam kamarádkya podržely mě. Prostě to některé děti dělají a jiné ne, hlavně nepřehlížet, ale ukazovat co dělat, když se něocnepovede, když mám zlost...........je to opravdu náročné období.

Asi je to normální...moje druhá dcera měla kousací období šííílené.... Není nic snažšího, než ji taky grajfnout :s: A nyní můj syn praktikoval totéž na svých starších sestrách, jakmile se mu cokoli nelíbilo...chvíli mu to bylo tolerováno se zvednutým prstem "tytyty"...pak jsem zavelela...holky nedejte se! No a tak stačilo lehce stisknout zuby část jeho jáááá, joj to bylo řevu...a chlapi jsou fakt větší hysterky :s: . Dnes je mu téměř 2,5roku a stačí vidět náznak jeho kousacího manévru a zavelet "mám tě taky kousnout"? a hned se mu papulka zavírá a většinou se i vytvaruje do velice výmluvného usměvu typu "to já ne mami...já a kousat?"

u obou synů zdárně praktikuji metodu opětovného kousnutí... :D - starší hryzal jen u kojení, mladší je stejný saďour jak ten tvůj :D - dostává hysteráky ihned, jakmile mu je něco slovně zakázáno... a pak škrábe a hryže :D - neboj, přejde je to :D

ahoj, starší syn kousal.. nepomáhalo nic.. až jsem se naštvala a kousla jsem ho taky.. chvilku koukal.. zkusil to ještě asi dvakrát.. a když zjistil, že se mu to vrací tak dal pokoj :-) :s: :s: hodně sil.. :a: :a: :a: :a:

In reply to by Llotta

no jo, ale u nás to fakt trvá chvilku už. A mám strach, abychom tím, že dostane přes ručičku nebo přes plínku nedělali nějakou chybu a třeba v něm nevypěstovali něco horšího. Ale třeba to taky moc řeším a je to normální a prochází obdobím, kdy si oťukává nějaké meze a hranice. Nevim. těžko říct.

In reply to by Pytris

Ahoj, řekla bych že si mapuje terén, co si může/nemůže dovolit. Když nezabralo vysvětlování a hrození, normálně bych taky hryzla. Ne moc, ale aby to bylo cítit. Uvidíš, že ho to přestane velmi rychle bavit, když zjistí, že to bolí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka