Mamky, jak vam spinkaji 6ti mesicni mimca???

12.01.2012

Ahojte maminky, tak ja uz nevim... Mala se mi proste v noci vzbudi a nechce spinkat, tak premyslim, jestli treba nespi moc??? Takze vecer ji dam spat v 19 hodin, pak se proste vzbudi (jak kdy, 23, 00, 1... kazdy je to jinak, ale vzbudi se pokazdy) a chce delat blbosti, no nejak tu noc spolu prezijeme v posteli, to ji tak nejak prubezne kojim, pak ji tam necham az do 10, pak jde spat zase po obede od 13 - 16 hodin a to je vse, nevim, jestli teda nespi moc? Jestli ji nemam treba vzbudit uz v 15, pak, ze by treba na hodku usnula v 17 a ze bych ji dala spat treba az v 21? Ja nevim, ale proste se chci v noci vyspat!!! Jak vam spi takhle stary mimca???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, malá má 7měsíců. Od 5 do 6 měsíce se v noci budila 2x z toho jsem 1x nakojila, rostly jí zoubky, teď je zatím klid. Dávám jí spát v 19:30-20h a budi se až ráno opět mezi 7-8h, takže se krásně vyspím a řídím se režimem po třech hodinkách ji dávám schrupnout takže dopolko chvilinku max půl hodiny, po obědě spí tak dvě hodiny a odpolko taky chvilinku max 30min a večer usíná na to tata :-). Řiď se tím že mimčo před spaním by mělo být 3-4hodiny bdělé a čilé, hraj si s ní přes den a rozhodně ne v noci, nech ji ať usne sama, jinak si jen navykne na blbosti v noci a přes den ti to bude dospávat. A spíše by měla spát ve své postýlce, jinak se nevyspíš ještě příštích pár let a to určitě nechceš. V noci by mimčo od půl roku už mělo spát celou noc bez kojení, pokud už přikrmujete. Pokud se ti budí v noci na kojení tak jen ze zvyku ale ne z hladu. Doporučuju pořídit si knížku "Každé dítě může dobře spát" !

In reply to by slunickopetra.18

no já se jí snažím naučit že hlavní spánek je v noci a pak po obědě, to ji budim málokdy, většinou se sama probudí po těch dvou hodinách. To že ti brečí v postýlce je jasnej důkaz toho že je zvyklá být u tebe. Takže jak píšou v tý knížce chod k ní k postýlce, uklidňuj a odcházej dokud neusne pořád dokola do zblbnutí, bude to třeba hodinu dvě trvat ale během pár dní se to naučí a když se v noci vzbudí tak si bude sama hrát nebo chvíli povídat a pak zase usne. Moje to taky na mě zkoušela, párkrát jsem ji nechala a chodila k ní a ted když se v noci vzbudí tak si jen hraje max si chvilku povídá a zase usne. Vyjímkou jsou zoubky, ty když ji v noci probudí tak ji uklidní jenom to prso... JInak já bych s malou v posteli nedokázala spát, máme s manželem rádi svůj osobní prostor a malá by nám tam jaksi překážela :-)

In reply to by tomesa

No tak posledni dny se ji to spani pres den snazim zkrouhnout a docela to funguje, dneska v noci uz spinkala skoro az do peti, coz je teda super!!! Takze snad to tak pujde dal! Ale teda musim ji po tom obede budit, jinak by zvladla spat ty tri hodky! Jojo, podle knizky postupuju ;-) Jinak u nas je to to samy, pritel teda spi, protoze ji mam pristrcenou na moji pulce, ale zato zase nespim vubec ja :-( Ale tak snad uz to bude dobry, diky vam :one:

Tak my máme půl roku a pár dní. Nekojím. Malý spí přes den 3krát, večer jde spát po půl 8. A v noci se 1 budí, dá si mlíko a spí dál tak cca do 8 . A přes den spí od 10 do 11 někdy dýl někdy mín. Ve 12 papá pak jde spát po 13hod. kolem 15 zase sváča a pak si zdřímne ještě kolem 16-16.30.

Ahoj, náš malý má pozítří půlrok a se spaním to máme takto: Vstává ráno mezi 7. a 8., dopoledne spí tak třičtvrtě hodiny, pak po obědě hodinu a půl (se starší ségrou :-)), potom odpoledne ještě tak hodinu a spát jde v 9. Budí se v noci 2x na kojení, ale to se opravdu jen nakojí a spí dál. Tak asi to bude chtít, aby ti přes den spala míň a večer třeba nedávat tak brzo a ráno zase vstát dřív...

Ahoj, já mám půlročního chlapečka a náš režim je takovýto

Vstáváme okolo 6 hodiny ranní, v 6.30. kojení.
Kojení v 9, pak jde spát a budí se kolem 11 hod.
V 11.30. dostane příkrm + kojení.
Další krmení ve 14 hodin, pak se jde na procházku, spí tak do 15.30., jak kdy.
V 16 hodin kojení.
V 18.30. koupání, v 19 kaše, v 19.30. jde spát.

Většinou se v noci budí, nemůže zabrat a překuluje se ze strany na stranu. Naštěstí nepláče, nevšímám si ho a nakonec usne. V noci kojím kolem půlnoci a ve 4 ráno. Jak kdy.

ahpj já bych jí už ráno vzbudila okolo 6,7 a pak po obědě nechala spát maximálně 2 hodinky a uvidíš jak se o to spaní bude prát, upřímně já mám doma 4.měsíční mimčo a přes den spí maximálně hodinku celkem, večer jí dám spát v 22 a spí v kuse do 8

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka