jak se zbavit vší???

12.01.2012

potrebovala bych poradit jak se zbavit vsi, malej je donesl ze skolky a uz je mame opakovane asi potreti, jak on, tak i ja. zkusili jsme sampony, pripravky a nic nezabira, stale se nam to vraci, svedi nas hlava...poradte co zabira,jak se jich mame zbavit? dekuji moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

Přesně, úplně náš případ, už jsem úplně zoufalá a nemám sílu děti odvšivovat pořád dokola jenom kvůli některým nezodpovědným rodičům. Na vši používáme Liquido Forte, to je u nás osvědčené, ale i tak, sotva se toho zbavíme, máme je zase doma a to neustále praní, žehlení, mytí hlav. Už ať je pokoj !

ahoj, a vyčesáváte hnidy? pokud ne, tak je jasné že se vám vši stále vrací. Také je nutné dezinfikovat peřiny, polštáře...

Jelikož je dcera ve škole mají taky pořád, tak jsme to řešili i na rodičáku a tam jedna maminka kaděřnice říkala že proti těmhle přípravkum jsou ty potvůrky už imunní, ale co určitě zabízá je když je vyžehlíš žehličkou na vlasy. 100% se tím všechny spálí. Ale my to ještě naštěstí nepotřebovali.

chtěla jsem ti to popsat, ale našla jsem v jednom odkazu úplně stejný postup:

Takze jako prvni vezmi hreben s hustymi zuby – u nas se mu rikalo „všivák“ a dukladne vlasy prober – kousek po kousku musis projit vsechny vlasy, kazdou hnidu, kterou najdes stahni z vlasu a mezi nehty ji rozmackni (ziva hnida vyda slysitelne lupnuti), udelej si na to cas, na jednu hlavu pocitej klidne hodinu cas. Nech si stejne prohlednout hlavu i sobe. Nejvetsi pozornost venuj zatylku a mistum za usima.

Kdyz jsou hlavy nahrubo zbavene hnid a vsi, nastrikej hlavy difusilem – ale dukladne, vlasy musi byt mokre – hezky ten difusil vmasiruj do hlavy.
Pak stahni vlasy do culiku nebo do copu (rikala jsi, ze mate s dcerou dlouhe hrivy) a nech minimalne cely den pusobit. Kratkovlasym naraz na hlavy tesnou cepici nebo treba silonovou puncochu ;) Pocitej, ze to smrdi, takze je lip to udelat o vikendu.

Vlasy by bylo nejlepsi umyt az po nekolika dnech, ale to nevydrzite, takze zkuste vydrzet aspon do dalsiho rana – ale pocitej, ze budes prat povleceni.

No a az umyjete a vysusite vlasy, tak znovu projdi vlasy vsivakem. Vsechny zbyle hnidy by mely byt mrtve (nelupaji) nebo by nemely zadne vsi zbyt. Idelani je totez po deseti dnech opakovat, ale pokud pred tim nenajdes na hlave nic ziveho jste z toho venku.

Já je měla když jsem měla vlasy až po zadek, ale měla jsem je černé, tak byli hnídy dobře vidět.. Tenkrát mi moje mamka probírala snad vlas po vlase skoro 5 hodin, ale druhý den, nic, a naštěstí se mi už nevrátili, musím zaklepat ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka