Holky bude je nám 2,5 měsíce a problémy s kojením- růstový vzpur???Poraďte prosím...

12.01.2012

Holky Máme 2,5 měsíce, a zdá se mi že čím dál více kojím, jen nevím mám strach že je mlíčka málo někdy z bradavky jen tak kape, odstříkám málinko jelikož malá přez den baští často, v noci spí(kdyby měla hlad tak asi nepřespí celou noc a řve, že?), noo a tak když mi přišlo že je méně mlíčka, řvala tak piji čajíčky pro kojící, hodně piji, jím normálně ale pořád jsou prsa taková měká nenalitá jak dříve ...Joo a beruška se mi u kojení když mlíčko teď třeba stříká zase vzteká, noo dost mě to vyčerpává to kojení, co myslíte je to ten růstový vzpur jak je kole 3 měsíce???A co na tvorbu mlíčka- četla jsem černé pivo- pomohlo vám někomu?Děkuji za rady :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky,důležité je,jak je spokojená malá a ne tvůj subjektivní pocit.Takže uvidíš jak se chová,pokuď je tříměsíční mimčo hladové,tak to určitě dá vědět,objektivním ukazatelem je samozřejmě to,jak přibírá-měla by přibírat min. 100g týdně,to jest cca 400 g za měsíc,uvidíš na převážení u doktorky.Jinak laktace kolem třetího měsíce se upravuje,mlíčko už nestříká na metry daleko,prsa se tolik nenalévají,protože se tvoří přesně tolik mléka,kolik dítě potřebuje,navíc už se vytváří i přímo při kojení,do "zásoby" už méně.Jinak teda co se týče toho nočního kojení,to je pravda,pokuď máš pocit,že je méně mléka,je zapotřebí kojit i v noci,či alespoň opdstříkat.Pro zvýšení tvorby je dobré odstříkávat po kojení cca 10 minut-pět minut z každého prsu,klidně i naprázdno,protože to funguje jako stimulace k vyšší tvorbě.Nelekej se,že první dny nepůjde skoro nic,jednak je to po kojení a jednak je to pro prsy jiná stimulace,takže neodsaješ skoro nic-ale po pár dnech se to začíná lepšit a mléko se při odsáváni spouští lépe :)

ahojky pokud máš pocit že je mlíčka málo tak ho v noci bud po 3 hodinách, prolaktin což je hormon na tvoření mlíčka pracuje hlavně v noci, taky po každém kojení ještě odsávej, stimulace je důležitá .-). A kolik ti přibírá?

No my v tom momentalne litame uplne stejne. Jenze u nas ja kojim v podstate i v noci po 2 hodinach kdyz se zadari tak i po 3 hodinach. Dobry je,ze se Luky naji a hned pak spi dal :-). Jo a je nam taky 2,5 mesice :-)

In reply to by Ashoka Tano

ahojky tak též se můžem přidat je nám 2,5 měsíce a taky mám pocit že mléčka mám málo nestačí se mi naplnit do těch 2-3 hodin na další kojení kdybych neodstříkavala (dokrmuji stříkačkou a když se stane že prso nechce škubeho ale přitom má hlad tak davám i 7x20ml stříkaček a to mě přestává bavit pořád dokolečka nakojim někdy dokrmím odstříkám uskladním do lednice a neustále mytí odsavačky skleniček stříkaček a fůru času je pryč raději si s ní chci hrát povídat věnovat se jí o uklizení navaření atd. mě nejde to zvládám tak nemět odsavačku (ruční obyč.chudák palec se divim že nemám puchýř) tak už jsme na dokrmování UM. hodně piju čaje vodu meltu caro nař. mrkvovou štávu černé pivo bublinky lžičkou vymíchám. malá přibírá dobře tak jak má ale tenhle systém je na prd tak jsem si kojení nepředstavovala a to chci kojit co to půjde. jinak kolikama netrpí a v noci se taky vyspíme tak co s tím nemáte radu???

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky