týdny v těhotenství???

06.01.2012

AHojky holky,

můžete mi prosím poradit jsem s toho trošku už zoufalá. Jak se vlastně správně počítají týdny v těhu??? abych to věděla přesně? když PM byla 12.11.2011. jsem tedy ted opravdu v osmém týdnu??? Protože v průkazce mám zase něco jiného :(
Tak jsme se v tom ztratila. Díky za vysvětlení a pěkné těhulení :€O: :€s€:

Nic si z toho Terezko nedělej mě to podle kalkulačky vychází takhle-....PM-4.11.2011-Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 17.11.2011.
Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 9 týdnu a 1 dnu
To znamená, že jsi v prvním trimestru
Ideální datum porodu je 10.8.2012 ....
no a dr mi řekl že miminko je tak o týden,14 dní menší,takže taky absolutně nevím v jakým jsem týdnu a štve mě to protože nevím na jaký obrázek se mám koukat,jak zrovna mimi vypadá atd.. :00: :D

bud v klidu :) do prukajdy ti to napsala podle ultr a ste tedy uz v 9t(8+0) a ste o 1den vetsi,norma je +-14dni ;)
jinak se to pocita tak ze 8+0 az 8+6 je 9t,9+0 az 9+6 je 10t a tak to jede cele tehu ;)

In reply to by piribidi

nesouhlasím, protože když začínáš počítat těhu týdny, tak začínáš od 0+1 a to přeci není nultý týden, nýbrž první ;) a tak to jde dál a dál... 1+1 je ukončený první a jeden den z druhého týdne, tudíž jedeš druhý týden atd atd atd :)

In reply to by zuza11

přesně tak jak říkají holky.....ani u Vás to tak nemůžou počítat a už vubec ne na planovanýho císaře, já ho právě měla planovanýho teď o vánocích a naivně jsem si myslela abych stihla štedrý den že mě ho udělají hned jak budu 38+1 a sestřička mi právě řekla že dřív jak ve 39tt mi ho neudělají a tohle že je porád 38tt :a:

In reply to by majkyyy

dobrá kalkulačka :one: ale podle ní bych rodila fakt už za pár :) mě to počítají podle ultrazvuku,podle těch měsíčků myslím že je to dost nepřesné,protože mě napadá že třeba tenkrát v tom dubnu jsem si to v tom menstruačním kalendáři zaznačila blbě nebo nepřesně a hned bych rodila o týden dřív :)

In reply to by martulll

no mě to vychazí přesně jen podle ultrazvuku o 2 dny dříve :-)..Takže ja to počítám dá se říct jako jeden termín :) Je jasná že když je odchylka mezi termínem podle PM a Ultrazvuku tak se tonepřesněji počítá takovou kalkulačkou :-)

AHOOOJ, ZDRAVÍM TĚ...MÁME TO STEJNE:-) TAKY JSEM MELA POSLEDNÍ MS 12,11...TAKŽE PODLE DR JSEM TEĎ 7+5:-)... JAK TO MÁŠ PSANÉ TY??? POHLAD BŘÍSKO...ŠKODA, MYSLÍM, ŽE JSEM ČETLA, ŽE SI Z BRNA...MOHLY JSME DÁT NĚKDY KAFÍČKO:-)

In reply to by 2pepe2

NO mě napsala 4.1. na kontorole 8+0tt do průkazky tak mě to zmátlo...nechci si to počítat špatně, ale občas se v tom prostě zamotám :-D na kafčo zajdu moc ráda... já dostanu asi rizikové a tak budu až do srpna doma jsem z bohunic a ty??? jinak čekáme první mimčo ;) pohlad břísko :€O:

ahooj ja vždycky koukám sem když se náhodou ztrácím :) http://www.tehotenstvi.academy.sk/index.php

tobě by to mělo vycházet takhle- Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 25.11.2011.
Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 7 týdnu a 6 dnu
To znamená, že jsi v prvním trimestru
Ideální datum porodu je 18.8.2012 (fórum Srpnovky 2012)
Normální datum porodu bude mezi 4.8.12 a 1.9.2012
Do porodu zůstáva přibližne 32 tt
Průměrná váha miminka v 7 t a 6 d je přibližně 0.92 gramu
Normální váha miminka v 8 týdnu se pohybuje od 0.3 do 1.2 g
Průměrná délka miminka v 8 týdnu je přibližně 4 mm

zadej údaj o poslední ms do okýnek nahoře a tohle ti vyjede :) tímpádem pomalu končíš 8tt a budeš začínat 9tt :) ono se to počítá tak,že když jsi 7+.. tak jsi 8tt :)do průkazky ti to napíšou přesně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky