zvýšení laktace - homeopatika

04.01.2012

Holky, pomohla někomu homeopatika na zvýšení laktace? Pokud jo, jak dlouho to trvalo než zabrala? Po 2 dávkách asi ještě zázraky čekat nemůžu, co?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj maminky, i já se připojím do diskuse. Když bylo našemu chlapečkovi 4 měsíce, stěhovali jsme se a ve všem tom shonu pro mě bylo praktičtější krmit ho z lahvičky. Světe div se, zvykl si na to tolik, že potom nechtěl pít z prsu…pil ode mě stále méně, méně, méně…až jsem DENNĚ vytvořila jen 20 ml (součet z obou prsů).Dovedete si asi představit tu bezmoc, jakou jsem cítila. Skleněné pístové odsávačky, ani ty moderní mechanické nepomáhaly a mlíčko se ztrácelo před očima Rozhodla jsem se, že se nedám a že budu bojovat vší snahou a vírou za záchranu kojení aby můj brouček dostával to nejlepší…ovšem přes všechno snažení se mi to nedařilo. Až jsem poprosila o pomoc Pána Boha a pokračovala v pití hodně tekutin, odpočinek a odstříkávání mlíčka pouze mezi prsty (pro novopečené maminky: prs se jemně uchopí do ruky a mezi ukazováčkem a palcem se jemně stiskává směrem od dvorce k bradavce jako kdybyste chtěli vytlačit zubní pastu z tubičky) Nejdříve jen kape, a 10 stiscích začně mlíčko úplně stříkat. Po 4 dnech mohu denně odstříkat až 300 ml a ten objem se denně zvyšuje o 30–50 ml. A tak je to pro nás v tomto uspěchaném světě jako malý Boží zázrak. Věřte, funguje to!!! Maličký pije moje mlíčko z lahvičky a spokojeně roste. Hodně štěstí a Božího požehnání. pá.

Ahojky! Mně tenkrát asi pomohly! Nebylo to ze dne na den, ale s pomocí homeopatik, pelíškování a elektrické odsávačky jsem kojení zachránila. Ale těžko říct, co za záchranu mohlo nejvíc. Možná taky víra, že to pomůže, protože se mi stalo, že jsem nevydojila ani kapku a po homeopatikách si Klárka mohla aspoň trošku cucnout. A na přibírání jsem na radu laktační poradkyně nasadila kaši.

In reply to by Eponina

Ahoj teta! :) Tak já tomu budu taky věřit ;) Eli nevypadá, že by nějak strádala, po kojení je celkem spokojená, ale holt nějak nepřibírá. V kolika měsících jsi zkoušela tu kaši? Dneska přišla váha, tak jednak zkusím, kolik si vypije při kojení a druhak uvidím, kolik přibrala za týden a pokud to bude bída, tak začnem se Sinlacem. Sice jsem měla v plánu začít až v 5 měsících, ale těch 14 dnů už takový rozdál není.

In reply to by Eponina

Koupila jsem váhu a zjistila, že Eliška nevypije víc jak 100 ml, i když mlíko ještě je. takže hlavní problém je asi v tom, že to pití prostě fláká. Tak jí kojím nátlakovou metodou a dokud je aspoň trošku ochotná se přisát, tak jí cpu. Výsledek je, že od středy přibrala 140 gramů :) Kojím co 2 hodiny a když vypije extra málo, tak odstříkávám + baštím ta homeopatika. A zdá se mi, že se prsa víc nalívají. Takže plán "kaše" zatím odložen :) Snad to vydrží.

ahojky,mě pomohli.Brala jsem je týden dle návodu,pak vysadila na týden a pak kůru ještě zopakovala.Nedá se říct,za jak dlouho zabrali,dělala jsem k tomu ještě všechno ostatní-odsávala jsem,kojila a 2 hod,v noci po třech,zvýšila jsem příjem tekutin,lépe jedla... Takže to fungovalo spíš všechno dohromady a laktace se navyšovala během pár dní,nebylo to tak,že by mi najednou začalo stříkat mlíko po litrech :)

sama o sobě nepomůžou...
je potřeba zvýšit poptávku...
tzn. prsa před kojením nahřát, namasírovat - krouživé pohyby směrem k bradavce
kojit na střídačku z obou prsů tak, že prsa prohodíš co 3 minuty a prohodíš je cca 6x během jednoho kojení
a po kojení budeš ještě 5-10 minut odsávat - a to i na prázdno, abys mozku řekla, že vyrábí málo...

k tomu pořádný odpočinek, pořádně jíst (takový masozeleninový vývar dělá divy) a pít (min 3 l denně!)

kojit i v noci (mezi 22 a 5 ranní alespoň 2x!)

In reply to by Kytiii

tohle všechno dělám, teda krom odpočinku - toho s 2,5 letým rarachem a 4měsíčním mimčem moc není ;)
Zatím teda bojuju od včerejška, takže krátce, ale nevidím žádný posun k lepšímu.
Přes den kojím co 2 hodiny, v noci po 3 max. 4 hod. Jenže malá mi dělá u kojení opičky, zajímá ji všechno okolo jen prso moc ne :( No a to vede k tomu, že za posledních 5 týdnů přibrala 350 gramů. Dr. to nijak nekomentovala, ale mně se to zdá dost málo. UM dávat ještě nechci, snad to až do příkrmů zvládneme jen s kojením.

In reply to by Ja_hruška

tak není to příliš :D ale na druhou stranu už bych se tím příliš nenervovala...
maximálně vraž o víkendu synka k babičce nebo tatínkovi a zapelešte se s dcerkou... to dělá laktaci nejlíp... no a vzhledem k tomu, že je už 4 měsíční, tak kdyby vykazovala známky hladu, není problém ji dokrmit kaší - já doporučuju hypoalergenní Sinlac (je od 4 měsíců - neobsahuje mléko, ale dělá se do vody - místo mléka obsahuje výtažek ze svatojánského chleba)... kaší kojení nenahrazuješ, ale po kojení ji můžeš pár lžičkami dopucnout...

navíc po 3 měsíci děti už tolik nepřibírají - víc se hýbou a jak píšeš - zajímá je vše okolo jen ne to kojení :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka