Druhé dítě, spaní?

06.01.2012

Ahoj holky, chci se zeptat na názor, jak je to třeba u vás?
Máme dvouletou holčičku a v dubnu čekáme dalšího prcka. Holčička má svůj pokojíček s postýlkou (120x60) myslím ( nevím jak jsou klasické rozměry dětské postýlky). Ted přemýšlím jak to bude se dvěma? Malé koupíme větší postel a druhé mimi bude mít dět.postýlku. Nebo se vyplatí koupit už rovnou patrovou postel nebo palandu? Přítel chce patrovou postel s klouzačkou, pač se to Elišce líbí, ale máme malej pokojíček a zabere to dost místa a když to druhé vyroste, budeme muset kupovat znovu druhou postel...Zatím bude 1 mimi spát s náma v dět.postýlce, ale co koupit pro dvouletou...? krom toho netuším jak se vyspí, když bude mimi furt plakat. Přes zed jde všechno slyšet...
Jak je to u vás?
máte palandy?
1 postýlku a druhé mimi spí s váma?
nebo jste koupili zatím 1 a časem přikoupíte druhou větší?
díky! :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, Ondrovi jsme koupili před narozením malé klasickou postel 90x200m. Markétka spala v postýlce po Ondrovi. Všichni jsme tou dobou spali v ložnici. Když byl Markétě jeden rok, tak jsme se přestěhovali do obýváku a dětem jsme přenechali pokojík. Nedávno jsme Markétě pořídli stejnou postel jako má Ondra. Na jedné straně pokoje mají postele (za sebou) a mezi postelema mají skřín na hračky. Zbytek pokoje je volný pro hraní. Po koj má 15m, takže je celkem prostorný. Mimo té skříňky s hračkama tam nemají žádnou jinou skříň a do budoucna tam žádnou skříň nemíníme dávat :-). V obou postelích je dost velký úložný prostor. Každá postel má 2 prostorné šuplíky a pod roštem je ještě místo, kam se dají ukládat sezonní věci.
Původně jsme nad palandou taky přemýšleli. CHtěli jsme tu, která se dá do budoucna rozdělit na 2 postele. Ale nakonec jmse to vyřešili takto.
Ohledně spaní bych se nebála. Ondra měl se spaním problémy od miminka. Vzbudilo ho i kýchnutí. Měla jsem trošku strach jak to bude až se malá narodí. Musim říct že to bylo v pohodě. Spánek se mu upravil a i když malá plakala celou noc, tak Ondru nevzbudila. Takže sama poznáš jak to u vás bude. S dvouma dětičkama je to holt náročnější. Ale uvidíš že si poradíš

Ahoj, mám doma taky dvouletou slečnu a čekáme mimi v srpnu. zatím malá spí v malé postýlce u sebe v pokojíčku. máme už ale i velkou postel- klasika z masivu borovice, jen dokoupíme zábranu a brzo jí na té posteli naučím spát, ať je pak v poho až se mimi narodí. no a až bude čas aby spaly obě děti spolu v pokoji tak nad tuhle postel koupíme ještě jakoby zvýšenou postel, ale nebudou přímo nad sebou ale do "L".

In reply to by blumchen

naní zač, jinak pro takhle malou bych asi nejdřív koupila klasiku dolů a až pak tu zvýšenou nad to- asi bych měla strach dát malou na zvýšenou postel, zvlášť když je zatím zvyklá spát v malé postýlce.. tak dobře vyber, papa :)

In reply to by shawni_x

Jj, na něco takového jsem taky koukala i to L-ko se mi líbí. Malá chce furt nějaký domeček, tak mě spíš napadlo, koupit patrovou postel, pod tím zatím udělat domeček a dát jí tam hračky a časem pod to ještě šoupnout druhou postel. Ale nevím jestli si to moc nefantazíruju, jestli to vubec jde. Nechci, aby ta palanda byla moc vysoká, aby ( kdyby náhodou) nespadla z velké výšky..Nikde na internetu to podrobně nerozepisují, jestli můžu koupit jednu a časem druhou, nebo hned obě...Asi by to chtělo spíš někam zajít a informovat se...

Čauky,kdybych byla v tvé situaci já,koupila bych rovnou patrovou postel,když máte menší pokojíček.Postel si necháš po malé,hodíš k sobě do ložnice a je to :-D Na to ostatní názor mít nemůžu,mám jen jednu 2 letou slečnu,která od cca.1,5 r.spinká v dospělácké posteli :-D

ahojky, taky máme mezi dětmi 2 a půl roku rozdíl, pokojík jsme zařizovali pro stršího až po 2. roce a rovnou s patrovkou, mají totiž malý pokojík. Strší ted usíná ve svém pokojíku na dolním místě v patrovce, ale v noci vždycky přiběhne ještě za náma ...dcerka spí s náma v postýlce, takže ráno se budíme v ložnici všichni 4 :00: do 2 let by mohla jít i dcerka do pokojíku - dole a syn už bude mít přes 5 let, tak půjde nahpru - snad s tama už nespadne :€s€:

Tak syn, kteremu jsou 2 roky, spal s nami v posteli. Jeste nez se nam narodilo mimco,tsk jsme poridili palandu s vetsim spodnim luzkem, abychom tam mohli ja nebo manzel s nim spat a nemyslel si, ze ho tam odkladame kvuli mimcu. Az budoz vetsimu 4,tak pujde nahoru a mensi 2 lety dolu. Ted spi mimco bud se mnou nebo v postylce nebo v hace a manzel spi vetsinou se starsim,popr. se nejak stridame,kdyz me starsi potrebuje:-) Vypada to divne,ale nejak to funguje a ja chci aby byli deti v pohode hlavne..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka