mám strach - neurolog, rehabilitace

05.01.2012

Byli jsme dnes na kyčlích a máme peřinku, ale kvůli zkráceným svalům v tříslech. Dr. se ptal, jestli chodíme na neurologii. Všimli jsme si, že malý je takový víc napružený, koníčky zatím moc nepase, spíš se snaží lézt. Moc jsem se neznepokojovala, protože jsem malého dávala málo na bříško, tak jsem to přisuzovala tomu - předměty už do rukou bere, mlátí do hrazdičky, sám se překulí na jeden bok...a ouha! Přeci je něco špatně. Mám děsný strach, aby malý nebyl postižený - dělala jsem v ústavu, studovala jsem speciální pedagogiku, takže mě tahle předstva naprosto děsí :O :( Příští týden jdeme na 3 měsíční kontrolu, tak nás Dr. pošle na neurolgii. Máte někdo zkušenost s litoměřickým doktorem? Nebo máte kontakt na Dr. v okolí, příp. v Praze, který je opravdu dobrý? To samé rehabilitace - Ltm, příp. Praha. Nechci nic zanedbat...

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, pokud by Ti nevadila Praha - mohu Ti doporučit jednu z nejlepších neonatoložek a dětských neurologů v republiće vůbec.
I já jsem u ní konzultovala a jsme moc spokojená.
Budeš-li chtít, napiš mi SZ, ráda Ti podám informace.
I

Ahojky, jen tě chci malinko uklidnit. Malá byla taky víc napružená. Dr na preventivní kontrole se moc nelíbilo, že těká očima, že nesleduje hračku, co jí ukazuje. Po kontrole na okresní rehabilitaci nám dali Vojtu. Měla jsem si zajít na specializovanější pracoviště, ale neudělala jsem to a začla cvičit. Neříkám, že u jiných případů by to bylo správně, ale u nás si myslím, že víc ublížil. Malá se rozdráždila daleko víc :-( Záleží jaký jsi měla porod (poporodní stres) atd.,hodně miminko chovej v klubíčku, na tygříka, v klubíčku se hodně uvolní ... v Praze ti bohužel nikoho nedoporučím. Já byla spokojená s Lochotínem v Plzni ! Jinak malé bude za pár dnů rok a půl e je to šikula šikovná. Neboj se, bude to všechno v pořádku !

In reply to by Mirunka31

Moc děkuju :) Uklidnit fakt potřebuju. Hrozně se bojím a myslím, že je to tím, že jsem pracovala s postiženými a představa, že by měl být Ondra postižený mě naprosto děsí! :( Začala jsem ho dávat víc na tygříka a chovám v klubíčku - včera jsem koukala na nějaké uvolňovací pozice. Snad bude všechno ok. Ještě jednou děkuju :a:

In reply to by DenyPu

Ahojky, nemáš vůbec zač :-) Já se striktně držela jen toho cvičení a myslím, že víc ublížilo než pomohlo. Můj názor je ten, že to cvičení je prostě vhodné pro nemocné děti, postižené mozkovou mrtvicí atd., ale když mimi něco neumí přesně podle tabulek, ale o pár týdnů později, tak to vhodný není. Malou to nesmírně vydráždilo a i teď je z doktorů vyděšená. Malej bude v pořádku, neboj se. Pokud jsi měla těhotenství a porod v pořádku, není důvod, aby něco nebylo, jak má. Každý miminko je jiný a je taky pravda, že v dnešní době se děti možná až moc pozorují :-)) naše maminky a babičky spoustu věcí vůbec neřešili :-)) Klubíčko, chování, mazlení a pevné objetí maminky dělá zázraky, dítě se uklidní, uvolní ! :h:

In reply to by Mirunka31

No, ony tam malinko problémy byly - špinění v 6. tt, zkalená voda, trochu jsem ho skřípla, měl červenou auru kolem duhovky. Apgar dostal celkem dobrý - jedna 9, jinak 10. V těhu jsem tahala malou, později chodila mýt schody, okna, na záhonky...abych ho dostala ven...No snad to bude ok. Uvidím ve středu. Jinak ty koníky už pase, ale dlaně většinou zavřené. Moc ho to neba, chce spíš lézt a zvedá se na 4. Neumí ale ručkovat, tak občas přepadne na bok. :) Na nožičky dávám široké balení, tak se svaly snad povolí. Jsem zvědavá, no...

In reply to by DenyPu

Ahojky, no tomu všemu, co píšeš nerozumím, zda-li by to mohlo něco pokazit nebo ne, ale malá měla strašně douho ručičky v pěst, pořád jsem jí je hladila a hlazením rozevírala ... koníky nerado pase strašně moc dětí, hlavně, že se snaží lézt, že je aktivní :-) bude to v pořádku, uvidíš !

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky