dotaz a asi mě některé i odsoudíte...

03.01.2012

Zdravím holky, mám dotázek ohledně jogurtů pro naší malou. Bylo jí už 8měsíců a už jsem zkoušela jí dávat zelenou activii. No a jelikož je strašně vybíravá, k snídani jí dám trochu lipánku nebo pribiňáku. Sní mi tak max. půlku. Dr. na to nic neříkala. A tak e chci zeptat, od kdy jste dávaly třeba tu activii s ovocem? nebo jaké i jiné ovocné jogurty???
A ještě dotaz ohledně nočníku. Od kdy dávat???Díky

Tak já bych se toho nebála.Dej klidně i ovocný..Mno co,hlavně že jí aspoň nějaký mléčný výrobky...Nevolila bych ty levný,ale aktivie je myslím optimální :-)

muzes klidne i ovocne jogirty a pribinaky.mi doktorka v poradne v 8mesicich sama rikala,ze jestli chci tak muzu dat pribinaky,ale ne casto.treba jednou tydne.ono kazdy ma na to svuj nazor a vzdyt my jako deti jsme to jedli urcite i driv.dnes se vse resi,kolik je alergii,nemoci,driv se takove veci neresily,nebylo tolik alergii.

Ahoj, můžeš jí zkusit ten jogurt smíchat s ovocnou přesnídávkou, nebo do něj nadrobit dětský sušenky. Nebo klidně obojí, sušenka jogurt osladí a zahustí, ovocná přesnídavka v tom udělá příchuť na kterou je dítko zvyklý.. :-) Paaa

jogurty uz klidne davej,ale ten pribinak a pod nedavej nejlip nikdy-tak jak pise kytiii at to nepisu dokola ;)
pokud ti nechce bily jogurt tak pridej rozmackany banan,presnidavku,trochu fruktopuru a pod,ovovcne jogurty bych taky jeste nedavala jse tam plno umelin a cukru,
malej mel radsi holandii nez bilou aktivii ;)

Já dávala i ovocné, nebáala bych se toho:-)))) Ale často jsem jí kupovala i bílé a namačkala do něj jen banán, bylo to pak sladké a malé to šmakovalo:-) nebo jsem bílej namixovala s přesnídávkou :)

ahoj to je v pohodě...neboj se toho a klidně dávej už aj ovocný jogurty...já začlamalý dávat bílý v půlroce,pakbílý sladký activie a v 8 měsísích už jedla normálně ovocný, ale jen takový ty dražší, chocenský apod...levný bych nekupovala...a lipánky jedla taky, ne často ale jedla...na nočník sem ji posazovala od roka ale nechtěla tak znova až za půl roku.

Ahoj, ja davam od 7 mesicu dopoledne bilou holandii nebo neslazenou activii, dokud to bude jist, tak prichute zavadet nebudu. Dceri je ted 9 mesicu a ja zase bojuju pro zmenu s tim, ze nesnese v puse sebemensi kousek-hned se dáví...a to ani nastrouhane jablicko v jogurtu :? jak na ni? :s: díky

Ahoj,já dávala holandii jahodovou nebo ty jahodový ve skleničkách od 10měsíců.Nejdřív jsem jí dala pár lžiček, nějakej den počkala a pak jí klidně dávala.Jinak nedávno jsem četla testy různejch výrobků a aktivia je prej pěknej šmejd. Naše malá kdyby mohla, tak by snad pila akorát UM. Bílej jogurt mi plivala, rozmačkat ovoce nepomohlo, přisladit mléčným cukrem taky ne. Těch kelímků ani nepočítám...Přesnídávky jí trochu chutnaly jenom chvilku.Já si to nejdřív plánovala...a prd... Od roku dávám bobika ob den a hotovo. Nakonec jsem ráda, že mi něco sní.A co, vždyt jsme všichni vyrostli na pribiňácích od půl roku a je nám něco?Ono šťastný to matky, co mají děti jedlíky.

Ahoj, my jsme taky začínali dávat jogurt kolem 8. měsíce. Ale jen bílou activii (ne tu sladkou) nebo jiné bílé české jogurty, jsou i bio, a do toho někdy ovoce, nejraději to měl s banánem. Ovocné jogurty, lipánky, pribiňáky bych určitě nedávala. Lipánky a pribiňáky obsahují tvaroh, jsou moc tučné a hodně tak malé děti zatěžují, ovocné jogurty zase obsahují vše možné, stačí se podívat na složení. Počkala bych s tím aspoň do 1 - 1,5 roku a potom vyjimečně.
S nočníkem bych ji začala pomalu seznamovat tak v 1 roku, uvidíš jestli bude chtít, rozhodně bych ji nenutila, jen zkusila, potom od 18 měsíců by už mohla chodit na nočník pravidelně.

Ahoj tak určitě já nic proti nemám ale je spousta maminek co by jogurty nedávali.. malému je 1 rok a na nočník mi prostě nechce.. jinak jogurty dávám asi tak od 7 měsíce ale moc mi je nechce občas mu koupím lipánka nebo nějaký smetanový a jestli si dá trošku, někdy ho spapá celý ale to se moc často nedává.. ke snídani máme veku s nějakým sýrem nebo s máslem a šunku nebo marmeládu a to mu chutná..

pribiňák a lipánek bych nedávala - obsahují tvaroh, který má příliš mnoho bílkovin a pro dítě mladší jednoho roku je to velká zátěž na ledviny... to jí spíš kup slazenou activii nebo jiný bílý jogurt a dej jí do něj přesnídávku nebo doslaď glukopurem nebo fruktozou

já už věžně dávala pribináček a podobně.\neslazené jogurty mi nechtěla a ni se nedivím :) ale jsou maminky co dávají a kolem roku a to jen bílí jogurt.Já to tak ale nedělala kvuli malé.Jinak na nočník má podlůe mě ještě čas.Já to s malou zkoušela a bylo to horší.Jinak oni to ještě ani moc nevnímjaí co to je,tak to pdoel mě nemá smysl.nŠE MALÁ ZAČLA chodit až měsíc před druhámi narozeninami a bylo to fakt ze dne na den

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka