Druhé dítě,jaký máte věkový rozdíl

31.12.2011

:a: maminky.Mám syna 2,5roku.Je to malý ďáblík,má hodně energie.A když jsme mezi dětmi hezky si hraje, tak někdy uvažuji kdy druhé dítko. Mám obavy že to nebudu zvládat,ale zase, že malý bude mít sourozence tak se zklidní. Momentálně jsem na rodičáku, beru 3800kč. Tak bych ráda do práce a nějakou dobu vydržela, at při druhém mimi máme více peněz, ale nevím jaké jsou zákony tet.
Tak napište mi své názory a vaše zkušenosti, děkuji Luci+Tomi. :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

mam deti od sebe 4 a 1/2 roku a pro me to bylo naprosto idealni. A deti si jsou taky dost blizky. Maly se vzdy hrozne raduje kdyz prijde starsi ze skoly a ten starsi ho proste uci same kraviny.

Děkuji holky za odpovědi :€s€: Syn má v červnu 3roky.Je to ďáblík,ale někdy umí být i hodný.
Já beru rodičák do 4let,takže momentálně pobírám 3800kč.
Tak envím jak by to bylo při druhém dítku, ale letos to určitě nestihnu,plánujeme svatbu a stěhování.
:)

Ahoj. My mame vekovej rozdil mezi detma dva roky a ctyri mesice. Starsi Kuba je hodne zivej, chvili neposedi a dost zlobi. Mela jsem dvouletou materskou a nechtela jsem davat Kubu do jesli, tak jsme si poridili rovnou druhy. Aja byla dost ubrecena, takze zacatky byly dost krusny. Ted je ji rok a Kubovi tri a ctvrt a je tady taky celkem veselo, protoze Kuba zlobi cim dal vic a Aja zacina chodit, takze je o zabavu postarano. Ale nemenila bych. Mam to hezky pri jednom. Kdybych sla do prace, tak se mi pak uz treba na materskou nebude chtit.Ale s tim, ze se malej sklidni, kdyz dostane sourozence, bych moc nepocitala :///: .

ahojky,taky mám kluka,kterému v lednu bude 2,5 roku :) je to taky takový ďáblík a sourozenec mu jen prospěje.My se chceme začít snažit po novém roce,někdy spíš na jaře :) uvidíme jestli se zadaří,dle mě to bude ideální věkový rozdíl-malý už jakž takž samostatný,ale zase ten rozdíl ještě nebude nijak zarážející a užijou si sebe :) Já jsem teda v jiné situaci,pracovní poměr mám,takže mám nárok na nemocenskou i mateřskou,bez toho bych do toho nešla,protožesi bereme hypotéku a s tou nejnižší částkou bychom to neutáhli a nebo špatně a to nechci.Ty nepíšeš,jestli máš nárok na PPM a výběr rodičáku,tudíž,jestli ti běží pracovní poměr-jestli ano,tak pro tebe bude lepší navázat na stávající rodičák,jestli nemáš pracovní poměr,tak by možná bylo lepší najít si nějakou práci a tam vydržet pár měsíců a pak až se snažit-a nebo pokuď otec dítěte splní podmínky pro výběr,tak si od nového roku může zvolit délku on-při tříleté variantě by vás vyšla měsíčníé částka na 6100,což už je víc než teď

Ahoj, kluci mají od sebe 2 roky. Teď jsou mladšímu 3 měsíce a je to super. Zatím mi každý říká, jak to bude perfektní, že se vyhrají a budou si blíž. Starší mladšího má rád a to je to nejkrásnější. Je to možná víc náročnější, ale jak se spolu mazlinkují, to je nad všechno. Já jsem s bráchou o 4 roky, ale taky si nestěžuju, rozumíme si dodnes. Sestřenka s bráchou je o 2 roky a málem by se sežrali. Takže tak :)

čekám druhou holčičku ted v lednu a budou od sebe holky 3 roky a pět měsíců. Myslím si, že rozdíl je ideální, ale posoudit to zatím ze své vlastní zkušenosti nemůžu. Sousedka to má taky jak já, ale má opačná pohlaví a to si tedy spolu už moc nevyhrají, ale říká, že je to tak o.k.

mám 4 roky a je to už dost,nikdy si moc nerozuměli,ted máme ještě třetí od starších 13 a 17 let :s:

Tak nějak to vyšlo...nechala jsem tomu "volný průběh" a jsem ráda, že to takhle dopadlo, i když začátky byly těžké. :a:

Ahoj,
my máme 2 roky a 3 měsíce a je to trochu náročnější... ale dá se to. Sestřenka má dokonce 18 měsíců a je to mazec. My se alespoň před porodem naučili spát ve velké posteli, přes den je bez plen a odbourali jsme dudlík.. Sestřenka (hlavně její starší syn) to má hodně náročné - malého ještě před porodem kojila, i přes den má dudlíčka, je na plenách a před porodem ještě spinkal v postýlce, kam po příjezdu z porodnice museli dát malou sestřičku.. takže chudák bude mít najednou opravdu hodně změn.. ale děti k sobě zas budou mít blízko.
Jarka

ahoj, já mám děti 3 roky od sebe. Takhle jsem to chtěla. Mít menší věkový rozdíl tak to si nedovedu představit. Ondra byl a je hodně živej a má i dost náročnou povahu :-).
Od ledna 2012 se mění systém ve vyplácení RP. Všechny ženy na RP dostanou jednotnou částku 220000kč a záleží na nich jak si tyto peníze rozvrhnou. Také bude zjednodušené aby jsi měla nárok na 3 letou variantu. Stačí že otec dítěte odvádí nemocenské pojištění

My máme rozdíl 11 let , nějak to uteklo.Rok 2000 syn a 2011dceruška, a ještě máme nevlastní ségry od manžela z prvního manželství 20r. a 18r. takže když ve městě jedou s kočárkem, tak uděláme v hlavě hodně lidem zmatek :s: Jééé Míšo ty už máš mimčo joooo :$$: :dance:

20 let - chlapečkovi je 20 a holčičce bylo včera 7. měsíců:)) komická situace nastala, když mne chlapeček vezl do porodnice, sestřička se mne zeptala, zda-li přítel bude u porodu? A já, myslíte syna??? Tak ten ne:)))sestra se usmívala ještě hodinu potom:)))

In reply to by Magika666

hezkýýýýýýýýýý :one: :one: ,mě se narodilo třetí když bylo nejstarší dceři 17,tak se mě dost lidí ptalo jestli je to moje nebo jsem už babička :00:

mám 2 holčičky a není to tak hrozné, jak jsem čekala. Holky si vyhrají, občas jsou teda bitky o hračky ale jinak je to v pohodě. Nechtěla bych větší rozdíl než 3 roky.

Ahojky, 2,5 roku. mam dva kluky. vsichni me strasili, ze je to mazec, ale musim rici, ze mi starsi hodne pomaha. ted pujde do skolky a bude mi chybet i jeho pomoc. je to opravdu nadherny. drive jsem nechtela o druhem ani slyset, ale jsem hrozne rada, ze mame dve ditka a uvazuji jeste o jednom, ale zalezi na penizkach.
urcite se neboj. ono to nejak pujde. je jasne , ze nekdy je to narocnejsi, ale opravdu nadherne.
papa

Ahoj ja tet čekam druhý.Druhého kluka a budou po 4letech myslim si že to je akorát.Ješte když to první je hyperaktivní.Zas kdyby byl větší věkový odstup tak už je to zas dost.

20 měsíců, pokud tvůj manžel je zaměstnaný, tak už nemusíš automaticky na 4letou variantu, ale taky si můžeš rozvrhnout těch 220 tisíc.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky