2 malé děti v jednom pokoji a spánek

26.12.2011

Jaké máte zkušenosti se spaním 2 malých dětí v jednom pokoji? Uvažuji, že holky dám do jednoho pokoje, ale nevím, jestli se nebudou navzájem moc rušit. Přece jen mladší se ještě cca 3x za noc budí a brečí (má 13 měsíců). Starší bude mít 3 roky. Obě už spávají samotné - akorát noční buzení u mladší jsem ještě neodbourala.

Kliknutím vložíte smajlíky:

naše děti spolu spí v jednom pokoji od 31měsíců a 9. měsíců. a je to uplně v pohodě. nejprve jsme to mladší dítko odnaučili nočnímu jídlu a ona od tý doby spí celou noc. synek se sem tam v noci budívá (starší) - mívá divoký sny a dcerce to vůbec nevadí - někdy se probudí, tak si zase lehne na druhý bok a spí dál. stejně je to s jejím bráškou. když je malá třeba nemocná a v noci k níchodíme, tak se synek vůbec neprobudí. a ráno se probudí a hrajou si spolu.
a upřímně - je to paráda, když jsou spolu v pokojíčku ;)

In reply to by Tesa

Díky :-) tak po svátcích chci začít přestat kojit v noci - takže asi až to odbourám tak je dám dohromady. Doufám, že to půjde dobře, malá je v brečení celkem vytrvalá :-)) Momentálně spává nejdřív v ložnici a jak jdeme spát my, tak ji přenášíme do druhé postýlky v obyváku - jak je s nama, tak mi připadá že se až moc budí.

In reply to by Helis1

tak naši kluci spí spolu v jednom pokoji od narození :D - nejdřív jsme spali všichni 4 v jednom pokoji a od Robísova půl roka spí kluci spolu... ačkoli to tady v noci připomíná stěhování národů... Robo chce kozu, tak si ho nesu k sobě... usnu :D - vzbudí se za 3-4 hodiny (stále s kozou v puse), tak ho nesu k němu do postýlky... vzbudí se za půl hodiny (když začnu zabírat) Kryštof, fňuká... beru ho k nám, aby nevzbudil Robina :D a tak stále dokola...
Já ještě odvahu odbourat noční kojo nenašla... Robímu je 14 měsíců...

ahoj, já dala mladší dceru ke starší asi před dvěma týdny. Mladší je 13 měsíců, starší 3 roky a kousek. Mladší musí hodně brečet, aby probudila starší, takže to je celkem v pohodě, když moc pláče, tak jí odnesu k sobě a pak znovu po chvilce uložím. Horší je u nás uspávání :( Mladší neumí usnout sama, je zvyklá, že jsem u ní dokud neusne. Nešlo, aby tam byly obě holky najednou, protože starší je zase zvyklá usínat sama, tak když jsem tam byla, tak pořád kecala a vylízala. Takže musím nejdříve uspat mladší - poslední dobou usíná i hodinu :00: a pak až mladší usne, tak jdu jen uložit starší a odcházím. Je to někdy na palici, ale v ložnici se nám udělala plíseň, tak je pro malou lepší být v pokojíčku. Ale pro mě bylo pohodlnější jí mít u sebe ;)

In reply to by ssiissiinnkkaa

tak usínání není problém - mladší dám do postýlky a jdeme pryč. Občas to zkouší, ale brzo zjistí že musí spát. Starší má teď období, že sice leží, ale furt vykládá, zpívá, hraje si s plyšákama co má v postýlce - tak nevím jak to bude zase tu mladší budit. No ale asi to nezjistím, dokud to nezkusím :-) Nejdřív ale musím přestat v noci kojit - to bude u nás chvilku veselo, sousedi budou rádi :-)

In reply to by ssiissiinnkkaa

tak to večerní kecání u nás probíhá taky....ale prákrát dostali sprda, toník ví, že nemůže lítat po pokojíku a lozit ségře do postýlky, tak spolu akorát klábosí, zpívají atp a pak jeden z nich vytuhne a druhý ho rychle následuje
ale oni jsou jinak zvyklí usínat sami už od malička

In reply to by Tesa

už jsem říkala, že počkám do toho roka a půl a pak je nechám, ať si kecají, ale teď se mi zdá ještě mladší malá, aby tak ponocovala :) moc toho nenaspí ani přes den totiž, tak aspoň v noci jsem ráda, že se vyspinká. Mladší má vvv takže jí nerada nechávám plakat, proto je tak naučná :( kdyby byla zdravé miminko, tak bych si jí naučila jinak ;)

In reply to by ssiissiinnkkaa

tak vždycky je to o dítku. naše malá se zase nenechá jen tak rozházet a když chce spát tak na bráchu hodí bobek. dneska tam blbli celkem dlouho (ale dceři už je 20m), pak to asi malá zalomila a v různých intervalech jsem z chůvičky slyšela synka, jak na ní volá a snaží se jí vzbudit...no a ona spokojeně spala dál :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka