cukroví inspirace !!

16.12.2011

Ahoj holky už máte napečeno, uklizeno? My od všeho napůl :) Co pečete? My máme perníčky, linecké 2 druhy, vanilk. rohlíčky, kokosové kuličky, marokánky, štafentky - ty ještě nemám naplněné a ještě bych něco ráda, ale chtěla bych zkusit něco nového, jednoduché a dobré? Nemáte tip? Děkuju a přeju poklidný předvánoční čas

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak to se těším, až si počtu komentíky, třeba mi to nedá a ještě něco spáchám :s:
U nás každoroční klasika (už od dětství stejné druhy, dokud jsme pekly s mamkou společně, byly to obří dávky, teď každá sama, tak to nesjou takové hromady :s: ) - linecká kolečka slepovaná domácí rybízovkou, ořechy slepované kakaovým krémem, medvědí tlapky (pracny), kokosové tyčky ze strojku polévané čokoškou, vnilkové rohlíčky, marcipánky, bábovky (košíčky) plněné ořechovým krémem a polévané čokoškou, ještě čekají v lednici bílky na kokosky, vzhledem k nemoci malého asi zadělám na rychlé měkké perníčky a budeme vykrajovat a chtěla bych ještě úlky, ale už 14 dní čekám, až manžel vyloupe další ořechy :s:

Ahojky, delala jsem z lineckeho testa, vanilkove a cokoladove rohlicky, kulicky z tatranek a dnes jsem delala vosi hnizda plnena kremem a povedly se :D a kavova zrna take velmi dobre :Da jeste se chystam zitra,ale nevim presne co, projdu recepty na netu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hele zklidni se,jen proto,že jsem ti neklikla na připitomělý foťák,který si nakonec stejně můžeš koupit sama,se tady do mě budeš navážet?Já jsem odpovídala na otázku ;) tobě do toho vůbec nic není :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

recept na ty meruňkové pusinky jsem viděla v nějakém časopise byl to mer. krém a slepované piškoty? nebo jak to děláš ty? mám ráda kyselkavé dobroty, tak třeba ještě vyzkouším, ale jak už jsem dole psala, u nás to cukroví moc nejde, takže dělávám spíš poloviční dávky a raději víc druhů

In reply to by kattka61

ne ne,to je úplně jednoduchý a je to super na spotřebování bílků,které většinou při pečení přebývají :)
4 bílky
200 g cukru moučka
300 g nadrobno krájených sušených meruněk
1 lžíce citronové šťávy
skořice na posypání
Vyšlehat tuhý sníh,do toho postupně přidat cukr a citr. šťávu až jez toho hustý krém.Do toho opatrně přidat nadrobno pokrájené meruňky.Tvoříme na plech vyložený papírem pusinky,které zvrchu sypeme špetkou skořice.Pečeme na 170 stupňů cca dvacet minut,po upečení jsou krásně růžové :) Jediné teda co,tak jsou děsně křehké,takže neskládat na sebe,je to prostě sněhové pečivo :) A jak píšeš,jsou příjemně nakyslé,na povrchu křupou a vevnitř jsou vláčné,mám je mnohem raději než kokosky,které se mi nikdy nepovedou :00: určitě vyzkoušej,jsou fakt za chviličku-jo a při pečení dost nabydou,tak dál od sebe ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Kokosové strojkové cukroví
10 dkg kokosu
20dkg hl. mouky
15 dkg másla
15 dkg moučk. cukru
1 vejce

Já letos dělala poprvé-kamarádka mi konečně půjčila strojek a je výtečné.jen je teda dost sladké,takže já dělala dvojitou dávku a dala jsem místo 30 dkg cukru jen 20 dkg a taky to krásně drželo.Půlku jsem totiž slepovala tím krémem a to už by bylo sladké moc.Druhou půlku jsem udělala jen polité čokoládou a do půlky jsme ještě přidala kakao na obarvení,takže má světlé i tmavé :)

mimo klasiky mam kokosove hvezdicky(lineckemu merunkovou marmeladou prilepene kokosove nepecene testo) a pudinkove trojlistky(lepene testa z pudinkoveho prasku)trubicky s vanilkovym kremem a zloutkove hnizdecka

Jestli mas formicky, doporucuju cokoladu.
25 dkg Omega
25 dkg cukr moucka
10 dkg suseneho mleka
5 dkg kakaa
Tuk rozpustit, pak odstavit z plotny, nechat trochu vystydnout. Ostatni suroviny smichat v misce, poradne, aby tam nebyly hroudy cukru. Pak postupne primichavat do tuku, michat az je cokolada hladka.
Formicky vytrit uterkou. Nalejes do formicek a das ztuhnout do mrazaku nebo kdyz mrzne,tak ven. Nez zacnes vyklapet, zkus si jednu, musi to lupnout, pak je to dobre ztuhly.
Je to fakt zradlo. Delam dvojitou davku, jinak by nezbylo ani na Stedrej den.

In reply to by Lucky78

to mě dost zaujalo, děkuju za tip, čokoládu z kakaa jsem ještě nedělala není ho málo, opravdu to obarví? hned zítra vyzkouším, 100% tuk mám a sušené mléko můžu použít i Nutrilon ne? Musí se ta čokoláda nechávat v ledničce? nebo vydrží i ve spíži kde není moc chladno? myslím jestli ta čokoška není měkká, jestli je třeba jak kupovaná? děkuju mockrát :k:

In reply to by kattka61

Jasne, ze to kakao obarvi. Neni uplne tmava, je to mlecna cokolada. S tim Nutrilonem nevim. Nasi rikali, ze to kdysi delali ze Sunaru, ale ten Nutrilon nevim. Nechutnala jsem ho, ale treba Beba, co pil syn,byla trochu nahorkla. Radsi bych zkusila sehnat to suseny mliko. Nasi maj cokoladu v krabici na balkone, ale bydlej v Krkonosich. Tam je zima. Ja bydlim v Praze a mam to v lednici. Kdyby to bylo normalne ve spajzu, tak by byla asi mekka. Z lednice je prima ztuhla.

In reply to by ssiissiinnkkaa

to vypadá velmi zajímavě, možná vyzkouším, u nás v okolí to nikdo nedělá, tak třeba nás to nadchne ... teda jsi dobrá 16 druhů, jak velké máš děti nebo dítko, že máš čas na pečení? máš můj obdiv ... já tolik nepeču, není ani moc času, a navíc u nás se toho moc nesní, tak jen pár druhů většinou poloviční dávky, jinak to pak cpu do mrazáku nebo neco zbude slepicím :s: a to je zase škoda

In reply to by kattka61

no tak já to dělám po večerech nebo dopoledne, večer jak holky spí a dopoledne ještě tak moc nezlobí :D Já přichystám těsta, pak připravím na plech a moje mamka už hlídá v troubě - to mě nebaví :D -bydlí s námi. jinak i manžel se musí zapojit a holky pohlídat, když chce cukroví :) s nima se totiž nedá skoro nic dělat, ani uklidit pořádně. Je jim 3 a 1 rok. A starší je šíleně zlobivá a vzdorovitá :( jsem si naivně myslela, že mi bude letos pomáhat a dopadlo to hrozně :s: já na nervy a cukroví mi jen ničila :D U nás bude na Štědrý den sestra s rodinou a nabalíme jim i domů, takže musíme toho mít více :)

In reply to by ssiissiinnkkaa

to máš děti jako my - syn 3 a půl roku, pořád chce pomáhat, tak něco dovolím, někdy raději zapnu pohádku, dcerka má rok, někdy si hrají je klid, ale taky raději peču přes oběd když malá spí, pak musím s nima ven a zase když tak večer slepuju atd, my bydlíme s tchýní, ta teda moc nehlídá, ven s nima absolutně nechodí a manžel pořád v práci nebo doma v dílně :00: ale zase toho zas tak moc nepeču, tak po chvílích se to dá zvládat :D

In reply to by kattka61

mi mamka hlídá, jen když musím s mladší na rhb nebo k lékaři, což je u nás dost často, takže jindy po ní ani nechci. Starší je fakt příšerná teď, tak jsem ráda, že mi jí mamka vůbec ještě pohlídá :D manžel odchází před jednou hodinou a vrací se ve čtyři ráno, pak spí do jedenácti, takže se stihne akorát najíst a jde zase do práce :( ale víkendy musí pohlídat, miluje cukroví, tak ani moc nenadává :D Moje holky si spolu samy nevyhrají, musím být pořád s nimi, protože starší jí ubližuje :(

In reply to by ssiissiinnkkaa

Taky jsem dělala něco na tenhle způsob, ale jmenovalo se to sádelníčky a nebo důlkové koláčky. Pak ještě mohu doporučit trojlístky a brněnská kvítečka. zadělá se těsto, udělají se tři kuličky které dáš k sobě a na plech. Doprostřed dáš lískový oříšek, potřeš bílkem a dáš péct. Je to na těch stránkách, co jsem vložila odkaz.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka